SENSE SORPRESES

La primera ronda de la Lliga Catalana d’Escacs va finalitzar amb tota normalitat des del punt de vista organitzatiu. Tenint en compte que més de 4.000 jugadors disputen les partides de manera simultània en tot Catalunya els incidents produïts van ser mínims.

Des del punt de vista Esportiu no van haver-hi grans sorpreses. Els favorits van guanyar amb més o menys contundència els seus partits. En el grup 1, el SCC Sabadell va guanyar per 7,5 a 2.5 al Sitges, el Sant Josep per 8,5 a 1,5 al Reus Deportiu, el Tres Peons va perdre per la mínima davant l’Escola d’Escacs de Barcelona i el Sant Andreu va derrotar el Cerdanyola de Vallès per 6 a 4. Pel que fa al grup 2, els partits van estar molt igualats i tots es van guanyar per la mínima: El Montcada va guanyar al Lleida, el Barcelona UGA al Peona i Peó, el Figueres a l’Andorra i el Barberà al Foment.

Des dels punt de vista teòric, els equips favorits atès el seu potencial de jugadors son el SCC Sabadell, que vol revalidar els seu títol de la temporada anterior i el Sant Josep de Badalona que sembla ser l’equip que més s’ha reforçat de la Divisió d’Honor. El Barcelona UGA, el Barberà, l’Escola d’Escacs de Barcelona i el Montcada poden ser els equips capaços de guanyar qualsevol i els teòrics menys forts poden donar més d’una sorpresa. Es presenta una Lliga per Equips apassionant.