El passat dissabte 3 de juny de 2017 es va fer una nova activitat dins del Programa de Promoció dels Escacs en Municipis sense Club. En aquesta ocasió el municipi escollit va ser Ripoll. Aquest municipi és capital de comarca i compta amb una població aproximada d'11.000 habitants.

L’Ajuntament va cedir-nos un espai per a la presència dels Escacs dins la I edició de la Fira d’Entitats. Estem molt agraïts.

Un grup de jugadors aficionats al nostre joc i residents a Ripoll i dos membres de la Federació vam estar presents al llarg del dia jugant amb molts altres aficionats i curiosos de totes les edats que van apropar-se al nostre estand al llarg de tot el dia.

Ripoll és una d’aquelles poblacions catalanes que antigament havia tingut un club d’escacs; però que per diferents circumstàncies un dia va tancar portes. D’això fa més de deu anys. Alguns dels socis van afiliar-se a altres clubs del voltant, com Sant Pere de Torelló, Campdevànol, o Sant Boi de Lluçanès, i d’altres van deixar de competir. Tot i això, alguns d’ells es troben sovint en un bar del municipi per a gaudir de la seva afició.

És important i meritòria la tasca que porta a terme Albert Torres, veí de Ripoll i jugador del Sant Boi de Lluçanès per a la difusió dels escacs al municipi. L’Albert va estar present tot el dissabte de forma molt activa. Esperem que algun dia el seu esforç, i el d’altres aficionats, i la seva gran afició pel nostre joc tingui els seus fruits i puguem comptar amb un nou club en aquest important municipi gironí.