Ja tenim campions de totes les categories del Campionat de Catalunya d’edats que va acabar a Salou el dia 10 de setembre. La cloenda va ser ràpida i sense parlaments, ja que per la situació sanitària no es poden fer les cloendes que feiem en edicions anteriors.

La categoria sub-10 se la va endur el jugador Guillem Jové (Ateneu Colon) després de guanyar la darrera ronda i gràcies al desempat, ja que el Pau Manel Prada (Paretana) també va aconseguir guanyar la seva partida, però va quedar segon de la classificació. Tots dos amb 6.5 punts, mentre que el tercer classificat va ser en Pol Jordana (Amposta) amb 6 punts, empatat amb el jugador del Catalonia-Joviat, Hugo Uber. Aquest va derrotar a la darrera ronda al Xavier Mompel (Tortosa), que havia anat líder durant tot el campionat.

La millor noia de la categoria va ser la Martina Lázaro (Sitges) amb 5 punts.

Premiats de la categoria sub-10

A la categoria sub-12, l’Alexander Domene (Salauris) va començar la ronda sent líder provisional i després de la seva victòria davant del Raúl Marcos (Ateneu Colon) va proclamar-se campió amb 7.5 punts. El segon classificat, a un punt de distància, va ser el Daniel Salinas (Colon Sabadell Chessy) que va fer taules amb l’Eric Iborra (Llinars), i aconseguint els 6 punts, va ser gràcies al desempat que va quedar tercer. L’Albert Fernandez (Cerdanyola del Vallès) va quedar quart amb la mateixa puntuació.

La Júlia Pinyol (Peona i peó) va quedar millor noia de la categoria amb 5 punts.

Premiats de la categoria sub-12

El desempat va fer que el Roger Bernadó (Colon Sabadell Chessy) i el Serni Ribera (GEVA-CEA) esperessin al sorteig d’aquest per saber qui quedaria campió. Finalment, es va decantar per al jugador de l’Andorra, que va guanyar l’última partida a l’Arnau Parra (Llinars). El Roger Bernadó, finalment va quedar segon, no va poder fer més que taules contra el Ruben Vinuesa (Ruy López), i així aquest últim aconseguir la tercera posició de la categoria amb 6 punts. El Gerard Rodriguez (Ateneu Colon), amb 6 punts, va quedar quart classificat.

L’Aramí Lobo (Llinars) va quedar millor noia.

Premiats de la categoria sub-14

Tot i perdre la darrera ronda, el César Alcalá (Peona i peó), amb 6.5 punts, va quedar campió dels sub-16 gràcies al desempat, ja que el Carles Martin (Pallejà) va derrotar-lo i va aconseguir la segona posició. El Jan Travesset (Sant Andreu) i l’Àlex Ramon (Gramenet) van guanyar les seves respectives partides aconseguint la tercera i quarta posició respectivament, amb 6 punts.

La millor noia de la categoria va ser l’Ainhoa Casares (Llinars).

Premiats de la categoria sub-16

Les categories sub-18 i sub-20, que tenien una participació baixa, es van ajuntar en un sol grup, però els premis es mantenien per a cada una d’elles. Així doncs, el Víctor Álvarez (Foment Martinenc) tot i quedar campió absolut, es va endur el premi de la seva categoria, la sub-18. El segon classificat va ser el Marc Garcia (Molins de Rei), amb 5.5 punts, que va fer taules a la darrera ronda amb el Víctor. El Guerau Masagué (Lleida) i el Josep Ma Ribera (GEVA-CEA), amb els mateixos punts, van quedar tercer i quart respectivament.

La Joana Ros (Sant Boi) va quedar cinquena classificada de la general i millor noia.

Premiats de la categoria sub-18

Pel que fa a la categoria sub-20, el Ferran Solé (Lleida) amb 6.5 punts, va quedar campió en solitari. L’Albert Castillo (Vila Olímpica) va quedar segon a mig punt i va tancar el podi l’Oriol Saguillo (Barcelona) amb 5.5 punts, gràcies a les taules amb l’Albert a l’última ronda.

La millor noia va ser la Marina Ponsa (Barberà).

Premiats de la categoria sub-20

Enguany també es feia la classificació per equips per a la Copa Promoció i per al Trofeu Jordi Puig. La Copa Promoció, de les categories sub-10 i sub-12, la va guanyar el club de l’Amposta amb els integrants Pol Jordana, Alejandro Sánchez i Marta Serra. El segon classificat va ser el Llinars amb l’Eric Iborra, el Daniel Romero i la Laura Toquero com a integrants. I tanca el podi dels equips el tercer classificat, el Cerdanyola del Vallès amb l’Albert Fernández, el Ruben Gil i l’Arnau Muntal.

Classificació Copa Promoció

El Trofeu Jordi Puig, de les categories restants, el va guanyar el Sant Andreu amb el Saul Marabajan, l’Edgar Roca i el Jan Travesset, mentre que segon va ser el GEVA-CEA amb l’Àlex Alcon, i els germans Josep Ma Ribera i Serni Ribera. El tercer classificat va ser el Foment Martinenc amb els integrants Víctor Álvarez, Pau Salvador Moya i Sergi Riu.

Classificació Jordi Puig

S’ha fet una edició més del Campionat de Catalunya d’edats individual i la Federació Catalana d’Escacs vol agrair a tots els participants, acompanyants i àrbitres la seva estada i col.laboració perquè fos un campionat sense cap incidència destacada a nivell competitiu com a nivell sanitari. Per altra banda, voldríem agrair també la predisposició del personal de l’Hotel Salou Park, perquè en tot moment ens va ajudar en el que es requeria.

Agrair a tots l’esforç i ens veiem a la propera edició.