CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

 

L'Escola d'escacs de Barcelona va aconseguir ahir el títol de campió de Copa Catalana a les instal·lacions del restaurant Resquitx de Golmés, a escasos cent metres de Mollerussa. Cal destacar la impecable organització per part del club d'escacs Mollerussa juntament amb la Federació Catalana i la col·laboració de l'Ajuntament de la capital del Pla d'Urgell. La gran sala de joc va poder acollir a tots els equips participants de les sis categories.

Quart títol per l'Escola d'Escacs de Barcelona després dels aconseguits els anys 2009, 2013 i 2015. L'equip format pel GM Aleksandr Rakhmanov, GM Fernando Peralta, GM Marc Narciso i GMF Ana Matnadze va aconseguir guanyar tots els encontres del grup absolut i d'aquesta manera revalidar el títol aconseguit el 2015 a Girona, aquest cop amb més claredat. Des del 2003, amb Foment Martinenc, no es produia el fet de que un mateix equip repetís el títol assolit l'any anterior.

El segon classificat absolut va recaure en el Montcada, amb un punt i mig d'avantatge sobre el tercer classificat, Sant Josep de Badalona.

El títol de Segona Divisió se'l va emportar el Colon Sabadell Chessy B, que es va demostrar molt superior a la resta; seguit del Torà, encapçalat pel GM Josep Oms.

A la categoria de Preferent, el títol va recaure en el Barberà B seguit del sorprenent equip local, Mollerussa, invitat a la final i que amb una sola derrota va aconseguir el subcampionat.

A Primera categoria, clara superioritat de l'equip de les Franqueses, que es va imposar en tots els encontres perdent només 3'5 punts en tot el campionat. El segon classificat va ser l'Escola d'escacs de Barcelona B.

L'equip comarcal de l'Alt Empordà va demostrar tenir el millor equip de segona categoria i es va imposar clarament guanyant tots els seus encontres, seguit a cinc punts de distància per l'Escola d'escas de Salou B.

A tercera categoria, victòria de l'Escola d'escacs de Barcelona C amb tres punts d'aventatge sobre el Cornellà E.

 

Classificació final

 

Joan R. Giribet