CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Retransmissió en directe de la Lliga Catalana 2024

Cada dissabte, a partir de les 16:30 hores, es retransmetran dues partides de divisió d'Honor. Aquesta setmana:

R11 Grup Títol - Final: Colon Sabadell Ionehipotecas.com - Platja d'Aro

R11 Descens: Andorra - Olot

Chess.com

Telèfon resultats (només Divisió Honor): 689.625.046

Lliga Catalana d'Escacs 2024

Final a Manresa

Dissabte, 13 d'abril de 2024

El dia 13 de desembre es va celebrar el Campionat de Catalunya d'Escacs Actius per edats. Memorial David García Ilundain d'Escacs de Base amb un canvi de local. Enguany, es va fer a les instal·lacions de l'Hotel Sunway de Sitges. La competició està dividida en diferents categories des de sub-8 fins a la categoria sub-20 i s'entregaven 5 premis de la classificació general.

El torneig es va dur a terme sense cap problema i com a anècdota, a cap de les categories va guanyar el número 1 de rànquing.

A la categoria sub-8 el campió, i gràcies al desempat, va ser l'Àlex Pedra, del Balaguer, que va fer 7 punts de 8 possibles. La mateixa puntució la va fer la Foix Torrents, del Vilafranca, però el seu desempat era pitjor que el del primer. El tercer classificat va ser el Miquel Company, del Llinars, seguit de l'Asier Casares, del mateix club, i el Jordi Camprubí, del Banyoles, tots tres amb 6 punts.

Els 5 classificats amb premi individual. D'esquerra a dreta: Jordi Camprubí, Asier Casares, Miquel Company, Foix Torrents i Alex Pedra.

Pel que fa a la categoria sub-10, després d'un torneig molt emocionat, l'Àlex Ramon, del Ripollet, va sorprendre imposant-se a la categoria amb 7.5 punts. En Llibert Céspedes, del Tres Peons, va quedar segon, a mig punt del campió. Els altres classificats que van tenir premi van ser el Jan Travesset, Sant Andreu, Pau Pueyo, del Colònia Güell, i Marc Jordà, del Blanes, tots tres amb 6 punts.

Els 5 primers classificats dub-10. D'esquerra a dreta, Marc Jordà, Pau Pueyo, Jan Travesset, Llibert Céspedes i Àlex Ramon.

 

A la categoria sub-12 el Marcel Claramunt, de l'Ateneu Colón, es va imposar amb 7 punts a la resta de jugadors. L'Hèctor Sama, de la Lira, i el Sergi Riu, de l'Edami, van quedar segon i tercer respectivament, a mig punt del campió.El Marc Garcia, del Molins de Rei, i l'Oliver Pérez, del Figueres, van aconseguir les altres dues posicions de la general, el quart i el cinquè lloc. 

Els classificats de la categoria sub-12. D'esquerra a dreta, Oliver Pérez, Marc Garcia, Sergi Riu, Hèctor Sama i Marcel Claramunt.

 

Manuel Pulido, de la Colmena, va aconseguir, com a les anteriors categories, 7 punts i imposar-se a la resta de participants. El Guillem Porta, de l'Ateneu Colón, i l'Albert Castillo, de la Vila Olímpica, van aconseguir el segon i tercer lloc amb 6.5 punts. Oriol Gonzalez, del Cerdanyola Mataró, i Marc Valle, del Vilafranca, van tancar el podi dels 5 ptimers classificats. 

 Categoria sub-14. D'esquerra a dreta: Marc Valle, Oriol Seguillo, Albert Castillo, Manuel Pulido, que va quedar campió, i Guillem Porta.

 

A la categoria dels més grans, la sub-20, on s'agrupava les categories sub-16 i sub-20, s'entregaven premis individuals per a les dues categories, tot i que no eren acumulables. Per a la de sub-16, el campió va ser en Ferran Cervelló, del Peona i peó, amb 5.5 punts seguit del Llàtzer Bru, del Cerdanyola del Vallès, que en va fer 5 igual que la Cora Castellet, tercer lloc de la general. El Xavier Martinez, del Tres Peons, i l'Oriol Serra, del Figueres, van ser el quart i cinquè classificat. D'aquesta categoria no hi ha fotografia de grup perquè s'escapaven de les càmeres i, a més, molts havien marxat.

A la darrera categoria, la sub-20, el campió va ser el Jose Eduardo Martinez, del Cerdanyola del Vallès, amb 7.5 punts. El Pere Garriga, Mollet, va quedar segon classificat a mig punt del campió. Aquests dos jugadors coincideixen amb títol internacional, Mestre Fide, i amb la categoria, ja que pertanyen a la de sub-16. Al no ser premis acumulables, aquests jugadors van recollir el premi de la general. El tercer classificat va ser l'Eduard Aymerich, de l'Olot, amb 6 punts, seguit de l'Elisabet Ruiz, del Vilafranca, que va aconseguit la quarta posició. El Daniel Molina, del Gerunda, tanca aquest podi. 

 Categoria sub-20. D'esquerra a dreta: Daniel Molina, Elisabet Ruiz, Eduard Aymerich, Pere Garriga i Jose E. Martinez.

 

Pel que fa els premis per equips, on la categoria sub-16 i sub-20 són una sola categoria, els guanyadors van ser: 

SUB-8 

1er

LLINARS

2n

PERALADA

3er

FIGUERES

   

SUB-10 

1er

PEONA I PEÓ

2n

LLINARS

3er

VILAFRANCA

   

SUB-12 

1er

ATENEU COLON

2n

LIRA

3er

LLINARS

   

SUB-14 

1er

PEONA I PEÓ

2n

LLINARS

3er

VILAFRANCA

   

SUB-20 

1er

CERDANYOLA VALLÈS

2n

GERUNDA

3er

LLINARS

 

 

Equips classificats de la categoria sub-12. D'esquerra a dreta: Llinars, La Lira i Ateneu Colón.

 

La competició va tenir un total del 301 jugadors inscrits repartits entre les cinc categories.

 

Classificacions finals

Preguntes Freqüents

Botiga en línia

Cercador

Galeria Flickr