El Gran Mestre Jordi Magem ha estat designat director tècnic de la Federació Catalana d'Escacs. El català compta també amb el títol de FIDE Senior Trainer i en el seu palmarès acumula títols com el de campió de Catalunya i Espanya a nivell absolut o la setzena posició assolida al Campionat del Món de Las Vegas. 

S'encarregarà de coordinar els escacs de base, així com de fer un seguiment dels jugadors menors d'edat més destacats de Catalunya i tractar-los personalment. Per consegüent, establirà relació amb els clubs i les famílies dels respectius jugadors, coordinant classes cada setmana, una tutoria per mes i una classe oberta els dissabtes al matí. Posteriorment, redactarà informes que rebrà la Junta Directiva. També participarà en l'establiment de nous formats per als campionats oficials de la Federació.

Li desitgem molta sort i molts encerts. 

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució per la qual s'obre la convocatòria del procediment per a la concessió de subvencions per a la realització de les activitats esportives i actes que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya executats durant la temporada 2016-2017.  

Enllaç: http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_resultats_fitxa/?action=fitxa&mode=single&documentId=794759&language=ca_ES

L'Àrbitre Internacional Carlos Giménez Cañadas és el nou representant del Comitè Tècnic Català d'Àrbitres de la Federació Catalana d'Escacs després de rebre 30 avals vàlids i ser l'única candidatura que ha complert tots els requisits legals. 

Així ho fa constar Josep Maria Camell Jané, president de la Junta Electoral de la Federació Catalana d'Escacs; i els vocals Jordi Folk Gilsanz i Miguel Ramos Vizuete, avui dia set de juliol de 2017.

Li desitgem a en Carlos molta sort i molts encerts. 

 

 

D'ara endavant, la Federació disposarà d'un compte oficial a Twitter per tal de fer difusió de notícies, òbviament d'àmbit escaquístic, en una plataforma com és aquesta xarxa social. Des del compte, es compartiran les notícies publicades en aquest mateix web, així com les novetats més importants en les quals es veuen involucrats tant els clubs com els jugadors federats a Catalunya.

Aquells usuaris que desitgin mantenir-se informats i que disposin d'un perfil a Twitter poden seguir el compte a @escacs_cat

 

 

Reunió de Junta Directiva  del dia 22/08/2015

Acords i informació rellevant per als clubs:

  1. El Vicepresident primer de la Federació, Jordi Parayre, va presentar la seva dimissió davant la Junta Directiva i li va ser acceptada.
  2. Es van ratificar els nous càrrecs de Junta: el delegat de Lleida, Jaume Ribera, i el nou vocal, Marc Narciso. Josep Serra és el nou vicepresident primer i Ramon Chalmeta el vicepresident segon.
  3. El president de la FCE, Toni Ayza, va fer una proposta que  es va aprovar per la Junta Directiva de nomenar Director Executiu de la Federació, Jordi Parayre.
  4. Els preus de les llicències de jugadors i àrbitres, la quota de club i les inscripcions a la Lliga Catalana del 2016 seran els mateixos del 2015.
  5. El Magistral Ciutat de Barcelona es disputarà al local de la Federació entre el 4 i el 8 de novembre, a 6 jugadors. Fins ara estan confirmats els jugadors: Hipólito Asís, Csaba Balogh, Axel Bachann, i Alexander Morozevich. També es faran els tancats de promoció sub-10 i sub-12.
  6. A la distribució de grups de Segona Divisió tots els equips de Barcelona Ciutat i àrea metropolitana entraran en sorteig. Es condicionarà que el Masnou, Llinars i Granollers juguin a Girona o Barcelona. Es sortejaran també els tres caps de sèrie de cada grup; la excepció és l’Andorra que anirà al grup de Lleida.
  7. El reglament de l'elo de partides ràpides i escacs actius es presentarà a la propera assemblea de clubs que se celebrarà el dia 28 de novembre al matí en el local social de la Federació.
  8. En breu, s'organitzarà una reunió monogràfica d'escacs base.