Diversos mestres especialistes d'anglès de 15 escoles rurals de l'Alta Ribagorça, la Segarra, la Noguera, la Cerdanya i el Segrià van participar en un curs de formació del projecte "Chess and English", el qual es va dur a terme els dissabtes 2 de juliol i 4 de setembre al Centre de Recursos Pedagògics de Balaguer, durant tot el dia.

El curs, de 20 hores de durada, està emmarcat dins el projecte "Escacs a l'Escola", el qual pretén introduir els escacs dins l'horari lectiu com a eina educativa. En aquest cas, els mestres introduiran els escacs perquè els nens i nenes aprenguin anglès, i cada escola va rebre un lot de llibres per dur-lo a terme.

 

Leer más...

El dissabte 8 de setembre es va dur a terme una trobada de formadors del projecte "Escacs a l'Escola" a la seu de la FCE durant tot el matí, amb l'objectiu de planificar el curs i continuar fent gran el projecte.

En total, el projecte compta amb 24 formadors de diferents procedències.

Aquest curs, s’oferiran 5 modalitats diferents de cursos de formació per a mestres (ESC1, ESC2, ESC3, ESCM i Chess and English) per tot el territori català, alguns d’ells inclosos al projecte “Escacs a l’Escola Rural”.

 

 

Leer más...

El dia 12 de juny al matí s’ha dut a terme a Vila-rodona la 1a Trobada d’Escacs a l’Escola de la zona Conca de Barberà - Alt Camp.

En ella, hi han participat gairebé 200 alumnes de 3r de primària de 9 escoles de l’Alt Camp i la Conca de Barberà que utilitzen els escacs com a eina educativa, dins l’horari lectiu.

L’objectiu de la trobada era promoure la convivència entre els alumnes de diferents centres, fomentar valors, donar a conèixer referents del món escaquístic català i fer que els alumnes gaudeixin a través dels escacs.

Vista general del local de joc

Leer más...

Durant aquest mes d'abril s’han dut a terme 5 presentacions del projecte "Escacs a l'Escola Rural” a diferents Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
La tanda de presentacions s’ha iniciat el dijous 5 d’abril a Tarragona i Tortosa i ha seguit a Lleida el dia 19, a Manresa el 24 i a Figueres el 25.

Durant l’acte s’han explicat els dos programes de formació per al professorat dels quals consta el projecte: "Escacs a l'Escola", iniciat ara fa sis cursos escolars i impartit en català, i "Chess and English", el qual pretén potenciar l'aprenentatge de l'anglès a través dels escacs, novetat d'aquest curs i impartit en anglès.

El projecte, el qual ha rebut una subvenció de l’Obra Social “la Caixa” dins l’àmbit d’iniciatives socials, també comptarà amb la dotació de materials per als Centres de Recursos Pedagògics i el foment de les trobades entre alumnes de les escoles que hi participen.

Botiga en línia