Representants de clubs assistents: Blanes, Lloret, Gerunda, Olot, Figueres, Tordera, Hostalric, Guixolenc, Santa Eugènia. Sant Gregori, Vilobí, Montgrí i Platja d’Aro.

S’informa a tots els assistents que s’ha assolit per primer cop les 1.000 llicències federatives a la Territorial de Girona, i que tornejos com el Campionat d’Actius d’Edats jugat el passat dissabte a la seu del Gerunda han ajudat a arribar aquesta fita històrica. També s’informa de la bona salut del Circuit d’Actius Memorial Albert Badosa. Per altra banda s’interroga als assistents quins canvis es podrien fer al Campionat Absolut Individual de Girona per tal d’animar a la participació, i és per això que s’obre una enquesta anònima per tal que tot federat de la territorial de Girona proposi millores o canvis a implementar.

Punts que es concreten:

  • El sorteig de la Lliga 2024 tindrà lloc el divendres 22 a les 19:00 a la seu del Gerunda (Centre Cívic Pla de Palau) i es podrà seguir online.
  • En el Circuit d’Actius Memorial Albert Badosa passi a ser d’Elo fixe i no de mitjana dels tornejos on s’ha participat. És a dir, l’Elo dels participants serà el de la llista de juny (mes d’inici dels tornejos) o de l’Elo inicial pertinent per a noves llicències.
  • Qui jugui el mínim de tornejos per la classificació final del Circuit d’Actius Memorial Albert Badosa (per exemple 7 tornejos de 10 que poden formar el Circuit), tindran un 50% de descompte a la inscripció del Campionat Absolut Individual de Girona.
  • Tal com es fa en altres territorials, es proposa seguir la mateixa proposta de que la Minicopa de Girona sigui classificatori pel Campionat de Catalunya per Equips d’Edats, és a dir, els campions de cada edat tinguin inscripció pagada en aquest torneig.

Queixes i millores a tenir en compte:

  • Alguns clubs s’han queixat de la nova forma de fer dels responsables d’escacs base de la Federació. No entenen com des de la Federació s’han posat en contacte amb les famílies de jugadors de clubs sense consultar la proposta als clubs. Tampoc entenen el format d’oferir unes classes a una certa distància i uns imports no populars.
  • Es demana que les Assemblees de Clubs de la Federació Catalana d’Escacs es pugui seguir telemàticament, independentment si es té o no dret a vot. Molt clubs gironins tenen molt interès en aquestes assemblees però per distància i temps no es pot assistir.
  • Queixa generalitzada al dinar de la Festa Catalana dels Escacs celebrada a Sant Antoni de Calonge el passat 12 de novembre.
  • El president del Vilobí, en Felip Mató, pregunta pel preu de demanar el canvi de bandera de mexicana a l’espanyola.

Possible canvi a la segona categoria territorial de Girona de la Lliga:

  • Donada l’increment de llicències, hi ha també de retruc l’increment d’equips participants a la Lliga en les divisions inferiors de la Territorial de Girona.
  • S’especula que la tercera categoria sobrepassarà els vint equips inscrits.
  • Es proposa desdoblar la segona categoria en dos grups de vuit i per tant haurien de promocionar sis equips de tercera, que serien per criteri esportiu segons classificació de la passada lliga. Mentre que la tercera categoria es mantindria els dos grups de vuit equips.
  • Actualment els equips que conformarien la segona territorial són: Santa Eugènia B i C, Gerunda D, Guixolenc B, Olot E, Platja d’Aro C, Banyoles B, Figueres E, Montgrí i Culonge.
  • Una proposta de la nova configuració de la segona territorial seria:

Segona Sud

Segona Nord

Guixolenc B

Figueres E

Montgrí

Banyoles B

Culonge

Olot E

Platja d’Aro C

Santa Eugènia C

Gerunda D

Santa Eugènia B

Culonge B

Porqueres

Gerunda E

Olot F

Blanes B

Montgrí B

 

  • En cas de renúncia d’un equip proposat a promocionar, es contactaria amb el cinquens de la passada Lliga, i així successivament.

S’acabarà de decidir la viabilitat d’aquesta proposta el dia del sorteig de la Lliga 2024, el divendres 22 de desembre, sempre d’acord en què el nombre d’equips de tercera sigui més de 20.

 

Girona, a 4 de desembre de 2023

Jordi Díaz Comas

Delegació Territorial de Girona