SEGONA JORNADA DEL CAMPIONAT COMARCAL DEL BAGES i LA FASE PRÈVIA TERRITORIAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCACS D’EDATS

Aquest dissabte 1 de febrer s’ha disputat la segona jornada de la Fase Escolar Comarcal del Bages del Campionat de Catalunya Escolar d’Escacs 2019-20 i la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats 2020 per a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Moianès.

Les rondes tres i quatre han servit per definir els aspirants al títol en totes les categories. Els jugadors del Catalònia-Joviat dominen en quatre de les cinc categories, en concret de sub-8 a sub-14, doncs en sub-16 el club manresà no hi té cap representant.

Sala de joc durant la 3a ronda.

En categoria sub-16, a falta de tres rondes, el líder és Joan Puertas (CE Berguedà) amb 4 punts, seguit dels cardonins Vicenç Nogués i Pol Rivera, ambdós amb 3 punts. Nogués ja s’ha enfrontat amb Puertas i Rivera, amb sort diversa, però queda pendent l’enfrontament entre aquests darrers, que pot donar molta emoció al campionat en cas de victòria de Rivera.

En sub-14 també també hi ha líder en solitari: Joan Pérez (Catalònia-Joviat), amb 3,5 dels 4 punts possibles. El segueixen de prop els seus companys d’equip Adam Sultygov i Guillem Cabeza, i Aina Jordan (CE Súria), tots amb 3 punts. Aquesta és la categoria ara per ara més oberta i de resultat més incert, sense un favorit clar a falta de tres rondes.

Dan Clotet (Catalònia-Joviat) i Enric Gómez (CE Cardona), amb 4 punts, encapçalen, invictes, la classificació del sub-12. El proper dissabte protagonitzaran el duel que probablement decidirà el campionat en aquesta categoria. Darrere seu, un nodrit grup de jugadors amb 3 punts: Èdgar Vázquez (Catalònia-Joviat), Arnau Martínez (CE Cardona), Bruna Cardona (CE Súria), Martina Santaeulàlia (CE Cardona) i Martí Calle (Sallent-Balsareny UE), que lluitaran també per les places d’honor.

El sub-10 ja ha vist un duel emocionant, el dels dos primers classificats, Hugo Uber (4 punts) i Oriol Nájar (3 punts), ambdós del Catalònia-Joviat, que es van enfrontar a la 4a ronda amb victòria “in extremis” d’Uber quan la partida semblava decidida clarament a favor de Nájar. Els segueixen també amb 3 punts, fins a sis jugadors més: Aitor Fernández (CE Súria), Guillem Luco (Igualada-Ateneu), Nil Cardona (CE Súria), Cèlia Gómez (CE Cardona), Gian Funicelli (CE Cardona) i Toni Font (CEIP Sant Jordi Fonollosa).

Finalment, al sub-8, Guillem Torres (Catalònia-Joviat) també lidera imbatut i en solitari amb 4 punts, seguit de Raul Ballesteros (CE Cardona), Jan Manevy (CEIP Sant Jordi Fonollosa) i Eloi Viladrich (Sallent-Balsareny UE), els tres amb 3 punts. Torres ja ha batut Manevy i Ballesteros i tot fa preveure que es jugarà el títol en l’enfrontament amb Viladrich.

Les dues properes rondes (5a i 6a) es disputaran el proper dissabte 8 de febrer a partir de les 16:00. Podeu consultar els aparellaments (a partir del dimecres 5), els resultats i les classificacions provisionals de tots els grups d’edat a www.chess-results.com , a la web del Consell Esportiu del Bages www.cebages.info i a la de la Federació Catalana d’Escacs www.escacs.cat.

 

PRIMERA JORNADA DEL CAMPIONAT COMARCAL DEL BAGES i DE LA FASE PRÈVIA TERRITORIAL DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCACS D’EDATS

Aquest dissabte 25 de gener han començat la Fase Escolar Comarcal del Bages del Campionat de Catalunya Escolar d’Escacs 2019-20 i la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats 2020 per a les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Moianès.

Hi participen un total de 103 escolars i federats de les categories sub-8 (20 inscrits), sub-10 (23), sub-12 (30), sub-14 (14) i sub-16 (16). La competició, organitzada pel Consell Esportiu del Bages i la Federació Catalana d’Escacs, amb la col·laboració de l’Escacs Catalònia-Joviat, es disputa una vegada més a les instal·lacions de l’Escola Joviat, al carrer Folch i Torres de Manresa. Serveix com a fase classificatòria per la final provincial dels Jocs Escolars de Catalunya i també per a la final del Campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats.

 

1a ronda de joc de les fases prèvies de les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà i el Moianès.

El torneig es disputa els dissabtes 25 de gener i 1, 8 i 15 de febrer, dues rondes cada dia que començaran a les 16:00. La classificació i els aparellaments es fan pel sistema suís i el ritme de joc és de 61’ “finish” en les categories sub-8, sub-10 i sub-12, i 75’ “finish” en les categories sub-14 i sub-16. Aquestes dues categories només disputaran 7 rondes, pel menor nombre d’inscrits. Es poden seguir els resultats a www.chess-results.com i a www.escacs.cat

Després de les dues primeres partides –que van començar amb força puntualitat i sense incidents- ja s’han format els grups capdavanters, tot i que amb sis rondes per disputar encara hi ha molt marge pels canvis i les sorpreses. En sub-8 hi ha quatre jugadors amb 2 punts: Jan Manevy, (CEIP Sant Jordi de Fonollosa), Raúl Ballesteros (CE Cardona), Guillem Torres (Catalònia-Joviat) i Gael Rincón (Fonollosa). En sub-10 encapçalen la classificació sis jugadors: Oriol Nájar i Hugo Uber del Catalònia-Joviat, Toni Font (CEIP Sant Jordi de Fonollosa), Guillem Luco (Igualada-Ateneu), Aitor Fernández (CE Súria) i Luis Bautista Maraz (Escola Joviat). Al sub-12 també són sis els jugadors que han fet el ple: Édgar Vázquez (Catalònia-Joviat), Enric Gómez (CE Cardona), Arnau Pons (Catalònia-Joviat), Dan Clotet (Catalònia-Joviat), Joan Garriga (CE Berguedà) i Pol Torres (Catalònia-Joviat). Al sub-14 domini aclaparador del Catalònia-Joviat, amb Gerard Espinoza, Guillem Cabeza i Joan Pérez amb dos punts, seguits de prop per Adam Sultygov, també del Catalònia-Joviat, amb 1,5 punts. En el sub-16 són tres jugadors del CE Cardona els qui monopolitzen els llocs d’honor: Oriol Ventura, Pol Rivera i Vicenç Nogués, acompanyants per Joan Puertas del CE Berguedà.