L’armeni Karen Grigoryan, guanyador a falta d’una ronda

Amb 7 punts de 8 possibles i a falta d’una ronda, l’armeni Karen Grigoryan s’ha proclamant matemàticament guanyador d’aquesta 25a edició del Magistral Ciutat de Barcelona. Els seus perseguidors, el Marc Narciso i l’Àlvar Alonso, estan a punt i mig, per tant, només queda felicitar al jugador armeni pel seu gran torneig.

Aquesta vuitena ronda prometia molta emoció, ja que els dos perseguidors s’enfrontaven entre ells, mentre que el Karen Grigoryan s’enfrontava amb negres contra la Nino Batsiashvili, que també estava fent un molt bon torneig. Els resultats, però, no podien afavorir més a l’armeni, taules entre els dos perseguidors i la seva victòria, que va ser decisiva. Anem a resumir la jornada.

Resultats de la 8a ronda

El Miguel Muñoz, amb blanques, ha fet taules contra el José Manuel López. En una defensa Siciliana, les blanques han quedat millor en un esquema Marozcy, però ha estat el José Manuel el que ha rebutjat una repetició de jugades, en un intent per millorar la seva classificació al torneig. Tot i així, la seva posició no ha millorat, i més endavant sí que s’ha hagut de conformar amb el repartiment de punts.

En la segona taula s’ha decidit el torneig. La jugadora georgiana s’enfrontava, amb blanques, al jugador armeni. En una defensa Nimzoindia, la Nino ha aconseguit quedar-se millor. La posició de mig joc era molt complexa, amb peons passats per ambdues parts. Hi ha hagut imprecisions per part dels dos jugadors, essent un dels moments crítics la jugada 34 de les blanques, quan han deixat escapar una oportunitat de victòria clara amb 34.Ch5!. passat aquest moment, la tendència ha canviat del tot i llavors ha estat el Karen Grigoryan el que ha tingut l’oportunitat de guanyar, i no l’ha deixat passar. Punt i torneig assegurat.

El jugador armeni Karen Grigoryan.

En la tercera taula el Fernando Peralta, amb blanques, ha jugat contra la jugadora lituana Deimante Daulyte-Cornette. En una espècie de gambit de Dama acceptat, s’ha passat a un final més o menys igualat, però el Fernando ha sabut maniobrar millor fins a aconseguir una bona avantatge que semblava que li anava a donar el punt. Quan ja ho tenia tot fet, només quedava rematar, però ha fallat en el remat i sorprenentment la jugadora lituana s’ha escapat. Sense cap mena de dubte no està sent el torneig de l'argentí.

La jugadora lituana Deimante Daulyte-Cornette.

L’enfrontament entre catalans anava a donar la segona plaça per darrera del jugador armeni. L’Àlvar Alonso, amb blanques, ha plantejat novament una obertura Reti, i el Marc Narciso ha triat un esquema bastant sòlid. Tot i així, unes simplificacions centrals no gaire encertades per part del Marc han produït un final en el que les blanques tenien peó de més i totes les de guanyar. Després de més canvis, s’ha arribat a un final d’alfils de mateix color, amb peó de més per l’Àlvar. I quan semblava que s’havia de guanyar fàcil, una mala execució ha permès al Marc aconseguir empatar.

Ja en la darrera taula, la partida Gerard Ayats, amb blanques, contra la jugadora francesa Sophie Milliet, ha acabat també amb taules. Han jugat una variant molt teòrica de l’obertura Escocesa, en la que s’arriba a un final de torre, cavall i alfil contra dos torres i dos peons a canvi. El caràcter tancat de la posició i la impossibilitat de les blanques per activar més les seves peces han fet que aquestes proposessin l’empat, que ha estat acceptat per les negres.

Demà, darrera ronda, a on es definiran la segona i tercera plaça.

Com cada dia, podeu seguir en directe les partides a través del web de la FCE (ENLLAÇ) i a Chess24 (ENLLAÇ)

Classificació provisional

Carpeta de fotografies ENLLAÇ