El passat divendres 25 de novembre, el nostre estimat amic, soci, expresident i jugador del Club Escacs Gavà, Santiago Bonay Toscas.

Tota una vida dedicada al món dels escacs, va ser un gran jugador molt estimat pel seu caràcter afable i la seva passió per les 64 caselles.

Els escacs gavanencs estan de dol per la seva pèrdua, però el seguirem homenantjant cada cop que posem els rellotges en marxa. Et trobarem molt a faltar.

Descansi en pau.

CE Gavà

33 esportistes van participar en aquest torneig que ja han celebrat la 4a edició

Dissabte, 26 de novembre, s'ha celebrat la quarta edició del torneig d'escacs de Quatre Camins amb la participació de 21 interns d'aquest centre penitenciari i 12 visitants de quatre clubs catalans. El torneig ha estat organitzat per l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms, de Lleida, i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Escacs.

Participants del torneig amistós amb l'àrbitre Patricia Llaneza.

Llegeix més...

Hi van participar fins a 30 esportistes entre els dos grups, més de 50 i més de 65 anys

Entre els dies 29 d'octubre i el 6 de novembre, a la localitat d'Altea (Alacant) es va disputar el Campionat d'Espanya de veterans. En aquest campionat, dividit en dos grups, hi van participar 30 esportistes catalans, 12 en el més de 50 i 18 més de 65 anys.

El MI Joan Pomés, del Terrassa, va quedar tercer classificat del grup de més de 65 anys amb 7 punts, darrere del GM canari Jose Luis Fernandez amb 7.5 punts i el gallec Marcos Lorenzo amb 7 punts. 4 esportistes amb 6 punts, Joaquin Noria, Jordi de la Plaza, el FM Emili Simon i el Ricardo Palacin van quedar entre les primeres 15 places del campionat.

 

Classificació més de 65 anys

En el grup de més de 50 anys, el millor català va ser l'Evarist Perez, del Sant Martí, amb 6.5 punts. En Ricardo Brusi, del Sant Cugat, va quedar en 12a posició.

Classificació més de 50 anys

 

El proper dia 26 de novembre al matí es jugarà el 4t Torneig d’Escacs en el Centre Penitenciari de Quatre Camins.

Serà una molt bona jornada on els interns podran gaudir d'un matí inoblidable.

Poden participar esportistes majors d'edat amb llicència federativa en vigor. Les partides es jugaran a 10 minuts a finish i començaran a les 10:00 hores. Cal estar a la porta del centre a les 9:30 hores.

Inscripcions abans del 16 de novembre amb el següent formulari:

INSCRIPCIONS

Places limitades a 20. Un cop cobertes es tancarà la inscripció.

Els dos jugadors s'alcen amb el títol en l'última ronda del campionat

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre de 2022 es va organitzar el Campionat de Catalunya Absolut i el Campionat de Catalunya Femení a la població de Lloret de Mar. L’Auditori de l’Hotel Evenia va ser la sala de joc d’aquests dos importants campionats on el format va ser d’un tancat a 8 esportistes, és a dir, tots jugaven contra tots. Hi participaven 5 grans mestres i 3 mestres internacionals amb un elo FIDE superior a 2474 punts d’elo.

L’Àlvar Alonso, del Gerunda, es va mantenir líder fins a la ronda 5, però la derrota contra el Levan Aroshidze, Olot, a la ronda 6 el va fer relegar fins a la 4a posició. El Pedro Ginés, del Barcelona, el Pere Garriga, del Mollet, després de les seves victòries contra el Carles Diaz, del SCC Sabadell, i del Jose Manuel López, respectivament, encapçalarien la classificació provisional juntament amb el Levan Aroshidze.

Llegeix més...

Quatre jugadores empatades a la classificació provisional del Femení

El GM Àlvar Alonso, del Gerunda, encara és líder amb 3 punts després de la 4 ronda del Campionat de Catalunya Absolut que es juga a l’Hotel Evenia de Lloret de Mar. Pedro Ginés, del Barcelona, i Pere Garriga, del Mollet, no el deixen escapar i es mantenen a mig punt del gironí. 

Per contra, en el Campionat de Catalunya Femení, després de quatre rondes disputades, quatre jugadores encapçalen la classificació amb 3 punts, la Neri Ruiz (Cerdanyola del Vallès), Natàlia Parés (Platja d’Aro), Joana Ros (Sant Boi) i Lídia Comellas (Sant Adrià).

Màxima emoció en les darreres partides dels dos campionats on tot està per decidir.

Classificació Femení

Classificació Absolut

Les partides es poden seguir en directe a través de l’enllaç de les partides.

A més, es poden seguir els comentaris del MF Jorge Ramírez a través del canal de Twitch: http://twitch.tv/federaciocatalanadescacs i del Canal de Youtube del MI Benjamín Mela

Àlbum de fotografies

Natàlia Parés, Lídia Comellas i Àlvar Alonso líders provisionals dels respectius campionats

Després de dues rondes disputades del Campionat de Catalunya Femení, la Natàlia Parés (Platja d’Aro) i la Lídia Comellas (Sant Adrià) lideren la classificació provisional amb 2 punts de 2 possibles. Les segueix la Laura Viñolas (Figueres) amb 1.5 punts. El torneig es juga paral·lelament amb el Campionat de Catalunya Absolut on l’Àlvar Alonso (Gerunda) encapçala la classificació amb 2 punts seguit del Pedro Ginés (Barcelona) a mig punt.

Classificació Femení

Classificació Absolut

A les 16:30 3a ronda dels dos Campionats que es poden seguir les retransmissions en directe a través de l’enllaç de les partides.

A més, es poden seguir els comentaris del MF Jorge Ramírez a través del canal de Twitch: http://twitch.tv/federaciocatalanadescacs i del Canal de Youtube del MI Benjamín Mela

Àlbum de fotografies

El Barcelona A1 campió del Campionat de Catalunya Llampec per Equips

El dissabte, 15 d'octubre, es va celebrar la Festa Catalana dels Escacs i dins d'aquesta es jugava el Campionat de Catalunya Llampec per Equips a l'Espai Tolrà de Castellar del Vallès. Un total de 55 equips van participar en el campionat amb el ritme de joc de 3 minuts + 2 segons d'increment. 

Llegeix més...

PRIMERA DIVISIÓ
GRUP I
GERUNDA 1
GRAMENET 5
TRES PEONS 10
CATALONIA-JOVIAT 9
LLINARS 6
AGUSTÍ 2
CATALUNYA 4
PEONA I PEÓ 8
TARRAGONA 3
COLON SABADELL CHESSY B 11
TORDERA 12
MOIÀ-MOIANÈS 7

 

GRUP II
SALAURIS 12
TERRASSA 3
LLEIDA 6
LA LIRA 11
SANT BOI 7
BARCELONA B 4
VILA OLÍMPICA 1
SANT ADRIÀ 5
SANT MARTÍ 9
COMTAL 10
GRAN PENYA 2
MONTMELÓ 8