Amb la finalització de la categoria sub-18, es donen per tancats els campionats d'Espanya d'edats disputats aquest estiu a Salobreña. Tot i no haver aconseguit cap medalla, l'expedició juvenil ha realitzat una molt bona actuació, acumulant un total de vuit jugadors entre els vint primers classificats. El millor català ha estat en Xavier Povill, del Peona i Peó, qui, en el seu primer any a la categoria, ha sumat sis punts i mig en nou partides i ha finalitzat en sisena posició a la classificació final. 

Amb mig punt menys que en Xavier trobem l'Oriol Serra i en Guillem Porta, de l'Alt Empordà i de l'Ateneu Colon, respectivament, els quals s'han estat barallant amb els millors jugadors de la categoria, jugant pràcticament tot el torneig a les taules davanteres. Amb també sis punts tenim l'Adrián Jiménez, del Cerdanyola del Vallès; i en Carlos Martínez, del Peona i Peó. 

La llista dels vuit privilegiats que han estat entre els vint primers la tanquen l'Albert Castillo, jugador sub-16 del Vila Olímpica que ha decidit jugar també la categoria sub-18; en Max Orteu, de l'Escola d'Escacs de Barcelona; i en Xavier Martínez Pla, del Tres Peons. 

D'aquesta manera, es tanca una nova edició dels campionats d'Espanya d'edats que ha resultat molt fructífera si fem una ullada al palmarès dels catalans. Més important que això, però, és el bon ambient viscut en totes i cadascuna de les categories. Així doncs, cal felicitar principalment els jugadors que fan possible que, cada any, s'enviï una delegació catalana en aquests campionats; però també els entrenadors, delegats i pares i mares que sempre contribueixen.