El dia 14 d’octubre va finalitzar el Campionat de Catalunya per equips d’edats 2018 que es va celebrar a Tossa de Mar. L’Hotel Don Juan**** de Tossa de Mar va ser l’hotel que va rebre la quantitat de participants i acompanyants que pujaven al miler de persones.

Durant els dies 12 i 14 d’octubre es va organitzar el torneig on participaven 120 equips de les 6 categories, de sub-8 a sub-18.

El campió de la categoria sub-8 va ser l’equip d’Amposta A amb 14 punts, després d’imposar-se 3 a 0 a l’Amposta B. L’equip del Montornès A, que va començar la ronda colíder amb l’Amposta, va aconseguir guanyar el matx contra el Sitges per 2 a 1 i aconseguir la segona posició amb 13 punts, mentre que el Colon Chessy Sabadell va quedar tercer, a 2 punts del campió. Es van repartir també els premis al millor tauler, que va anar a parar a diferents equips. L’Àlex Villa va ser el primer millor tauler, mentre que Martina Lázaro, del Sitges, va aconseguir el millor segon tauler, i la Marta Serra el millor tercer.

El podi dels sub-8 d'equerra a dreta: Colon Chessy Sabadell (tercer), Amposta A (campió) i Montornès (Segon).

Pel que fa a la categoria sub-10, el Tres Peons i la Joviat es jugaven el campionat a la darrera ronda, on l’equip de la Vila de Gràcia duia dos punts de diferència. El matx es va decantar per als barcelonins 3.5 a 0.5 relegant a la Joviat a la quarta posició. El Colon Sabadell Chessy es va imposar 3 a 1 al Sitges i va aconseguir la segona plaça, seguit de l’Ateneu Colón a un punt dels sabadellencs. El jugador del Peona i peó, Nicolas Aleksanyan, va ser el primer tauler amb 6 punts de 6 possibles. L’Ivan Planella va guanyar el segon tauler, el Biel Alsina, de la Gran Penya de Vilanova el millor tercer tauler, mentre que Iñigo Cantero, del Tres Peons, i Berenguer Ortiz, del Mollet, van guanyar el millor quart i cinquè tauler.

L'equip campió del Tres Peons amb els seus integrants.

Als sub-12, l’equip del Llinars va quedar campió deixant palesa la diferència de punts que hi havia a la classificació. A la darrera ronda, el Llinars va empatar amb la Paretana 2 a 2 decidint alguna posició fixe en el podi, Llinars campió i Paretana tercer classificat. A la segona posició es va colar el Peona i peó, que al derrotar 3.5 a 0.5 al Figueres va aconseguir el subcampionat. En Roger Bernadó, del Colon Chessy Sabadell, va aconseguir el millor primer tauler i l’Albert Fernandez el millor segon. Daniel Fernandez i Eric González, del Gerunda, els millors tercer i quart tauler, mentre que Valeria Georgieva, del Vilafranca, va guanyar el millor cinquè tauler.

 

 

El podi sub-12, d'esquerra a dreta: Paretana (tercer), Llinars (campió) i Peona i peó (subcampió).

A partir de la categoria sub-14 la puntuació variava i es sumaven els matxos guanyats. Així doncs, el Peona i peó va arribar a la darrera ronda campió matemàticament. Només faltava saber com quedaria la resta de classificació. Després d’un empat entre el Tres Peons i el Sant Andreu a 2, el segon desempat va ajudar a decidir que el Tres Peons quedés segon i el Sant Andreu tercer. Nicolas Jimenez, del Peona i peó, aconseguint 5.5 punts va quedar millor primer tauler. L’Izan Ramirez, del Montornès, va aconseguir ser el segon millor tauler i Aran Gasull el tercer millor. Erik Argemí, del Mollet, i Arthur Casas, de l’Ateneu Colón, van gunayar el quart i cinquè millor tauler de la categoria.

 

L'equip campió de la categoria: el Peona i peó.

Pel que fa a la categoria sub-16, a la cinquena ronda va haver un canvi de líder, ja que l’Ateneu Colon després de guanyar 4 a 0 al fort equip del Foment Martinenc, es va posar al capdavant de la classificació. A la darrera ronda, amb el resultat de 2.5 a 1.5 va fer que els de l’Ateneu Colon aconseguissin el campionat, mentre que el Foment, després de derrotar 4 a 0 al Lleida es quedés a la segona plaça. Tanca la classificació el Mataró que va guanyar el seu matx 3 a 1 davant el Llinars. El Marcel Claramunt, de l’Ateneu Colon, va ser el millor primer tauler. Anais Garcia, del Peona i peó, la millor segon tauler, mentre que Oriol Garcia i Ricard Olive, tots dos del Colon Sabadell Chessy, el tercer i quart tauler. Aleix Santiago, de l’Ateneu Colon, el millor cinquè tauler.

L'equip campió de l'Ateneu Colon, categoria sub-16.

La categoria sub-18 jugaven a la Sala La Nau, a 500 metres de l’hotel. L’equip campió no era el que tenia millor desempat a la darrera ronda, sinó que l’empat amb el Llinars 1.5 a 1.5 va fer que la Lira no aconseguís el primer lloc. L’Ateneu Colon, després d’imposar-se al Peona i peó 2 a 1 va avançar a La Lira amb una victòria més. Així doncs, els del Poblenou van quedar campions, seguits de La Lira i del Llinars, que van aconseguir la tercera plaça. El millor primer tauler va anar a parar a l’Alex López, de la Paretana. El Xavier Marzo, de l’Ateneu Colon, va quedar millor segon tauler, mentre que Roger Garcia, del Vilafranca, i Marc Pera, de La Lira, van aconseguir ser els millors tercer i quart tauler.

 

El podi sub-18 amb, d'esquerra a dreta, La Lira (subcampió), Ateneu Colon (campió) i Llinars (tercer)

 

Classificacions

 

Àlbum fotogràfic