Finalitzat un any més el Campionat de Catalunya d’edats per equips que s’ha celebrat a l’Hotel Evenia de la població de Lloret de Mar, entre els dies 10 i 12 d’octubre.

El torneig va acabar amb normalitat i sense incidències destacades. La cloenda es va fer més tard del previst, ja que una partida decisiva per la classificació de la categoria Sub-18 es va allargar més del compte. Aquest any la cloenda es va dur a terme als jardins de l’hotel, amb molt d’espai, amb música i intentant no allargar-la més de l’estrictament necessari. Es va cridar perquè pugessin a la tarima els equips de posició de podi de cada categoria i, després, es va fer pujar als millors taulers de cada categoria, començant per als més petits, els sub-8, i acabant pels més grans, els sub-18. Recordem que els diplomes de millor tauler de cada categoria es faran arribar via correu electrònic al seu club.

A la categoria sub-8, l’Amposta es va imposar amb 14 punts, després de guanyar al Mollet per un 3 a 0 a l’última ronda. L’equip del Cerdanyola, amb 12 punts i el Peona i peó amb 11.5 van quedar segon i tercer respectivament. Els millors taulers d’aquesta categoria van ser el Gerard Tallada (Amposta) per al primer tauler, el Jan Martinez (Cerdanyola) per al segon tauler i el Martí Ruiz (equip Mixt A), per al tercer tauler.

Millors taulers i equips campions de la categoria sub-8.

Els equips mixtes estaven formats per aquells esportistes que no podien fer equip del seu club amb 3 o 4 integrants, depenent de la categoria, i entraven a una bossa on es van crear aquests equips mixtes i donar l’opció a participar en aquest campionat. A la següent categoria, la sub-10, dos d’aquests equips mixtes van quedar primer i segon de la categoria. L’equip mixt B va ser campió amb 19.5 punts, seguit de l’equip mixt A amb 18 punts. L’equip mixt B va començar la darrera ronda amb 3 punts d’avantatge i al ser puntuació olímpica, i el resultat de 2 a 2 contra l’equip mixt C, el va proclamar campió. El tercer equip per completar el podi va ser l’Amposta amb 14 punts. Els millor taulers d’aquesta categoria van ser, com a primer tauler, el Xavier Mompel (equip Mixt A) amb el 100% de les partides, l’Oriol Najar (Catalonia-Joviat) com a millor segon tauler, l’Oriol Roure (equip Mixt B) amb el també 100% de les partides com a millor tercer tauler, Roman Arjona (Mixt C) com a millor quart i l’Anna Carbonell (Llinars) com a millor reserva.

Millors taulers i equips campions de la categoria sub-10.

Pel que fa a la categoria sub-12, l’Ateneu Colon, amb 16.5 punts, va aconseguir el primer lloc després de fer el mateix resultat que el seu immediat perseguidor, el Llinars, que va fer 15 punts. Tots dos van guanyar el seu matx per un resultat de 2.5 a 1.5, però l’avantatge de punts que duia l’Ateneu Colon va fer que es mantingués al primer lloc. Completa el podi, el Figueres, amb 14.5 punts. Els premis com a millors taulers van ser per a: Eric Iborra (Llinars) pel primer tauler, Pol Ortiz (Mixt A) pel segon tauler, Guillem Jové (Ateneu Colon) com a tercer tauler i Víctor Garcia (Mixt C) com a quart tauler. El millor reserva va ser el Guillem Villalba (Figures) amb el 100 % dels punts.  

Millors taulers i equips campions de la categoria sub-12.

A partir d’aquesta categoria, la puntuació canvia i passa a ser puntuació per a matx. En aquest cas, a la categoria sub-14, el Llinars va ser campió gràcies a les seves 5 victòries i un empat, mentre que el segon classificat, el Colon Sabadell Chessy, va realitzar 4 victòries i 2 empats. El tercer classificat va ser el Llinars B. Els premis per taulers van estar repartits entre els dos primers classificats, ja que el primer i segon tauler van ser per a Roger Bernadó i Daniel Salinas, primer i segon tauler del Colon Sabadell Chessy, mentre que el millor tercer tauler va ser per a l’Arnau Sanchez (Llinars A). El quart tauler va ser de nou per a un integrant del Colon Sabadell Chessy, l’Isaac Herman. El tauler reserva el va guanyar el Pere Dominkovics (Granollers-Canovelles).

 

Millors taulers i equips campions de la categoria sub-14. 

L’equip del Sant Andreu A, de la categoria sub-16, va fer valdre el seu primer lloc de rànquing i va guanyar la categoria. El segon classificat, el Peona i peó A, va guanyar cinc matxs i va empatar un, igual que el Sant Andreu, però els resultats dels matxos va fer que quedés campió el Sant Andreu. El Gerunda van completar el podi. Els millors taulers van ser per a tot l’equip del Sant Andreu, el Jan Travesset, l’Edgar Roca, l’Arnau González i el Saúl Marabajan com a primer, segon, tercer i quart tauler respectivament. El tauler reserva el va guanyar l’Ernest Juncosa (Peona i peó).

Millors taulers i equips campions de la categoria sub-16.

A la categoria dels més grans, la sub-18, el podi el van aconseguir equips mixtes. El campió va ser l’equip Mixt B amb cinc victòries i un empat, mentre que l’equip A i C van fer els mateixos resultats, tres victòries, un empat i dues derrotes, però els resultats particulars de cada matx van fer que l’equip A quedés segon a la classificació final. Els millors taulers van ser per a Josep Ma Ribera (Mixt A) com a primer tauler, el Nil Aullon (Vilafranca) com a segon tauler, la Neri Ruiz (Mixt B) com a tercer tauler i el millor reserva el Roger Ayats (Vilafranca).

Millors taulers i equips campions de la categoria sub-18.

Per acabar la crònica, la Federació vol agrair, en primer lloc a tots els participants i acompanyants que han pogut dur a terme aquest Campionat, i també a l’Hotel Evenia, per tot el tracte rebut i la seva col.laboració en tot moment, i a l’equip arbitral, encapçalat per la Mireia Ramon, a la seva tasca evitant alineacions indegudes en alguna ronda.

Esperem que en properes edicions la situació hagi millorat i puguem organitzar aquests campionats de forma normal. Sortir-nos d’aquesta situació és cosa de tots. Gràcies.

 

Classificacions

 

Àlbum de fotografies

Vídeos al Canal Youtube de la Federació Catalana d'Escacs