Tres medalles d’or per al Llinars. El Sabadell, l’Amposta i l’Ateneu Colon es reparteixen les altres categories

El Campionat de Catalunya per equips d’edats, torneig que reuneix els millors planters de tot el país, s’ha disputat durant el cap de setmana de Tots Sants a Santa Susanna, al Maresme. En uns dies passats per aigua, els més joves han pogut gaudir de tres dies de competició al màxim nivell, en una competició molt exigent però alhora molt enriquidora, que serveix per continuar formant persones i esportistes a través del nostre esport, els escacs.  

 

El Club d’Escacs Llinars ha estat el club dominador en l’edició del 2021. Els vallesans s’han imposat a les categories sub-20, sub-16 i sub-14, aconseguint un triplet difícilment repetible. A sub-20, l’equip format pel Mestre Català Sergi Prats, en Pau Toquero, en Pau Martín, en Gorka Parra i en Ferran Garcia, s’han imposat a clubs com el Montornès o La Lira, que han completat el podi.

Podi dels equips de la categoria Sub-18 i sub-20.

L’equip ideal de la categoria, que recordem que compartia jugadors tant sub-20 com sub-18, el formen en Sergi Prats, la Mercè Biosca, de l’Amposta; l’Izan Ramírez, del Montornès; i en Ramón Martínez, del Peona i Peó. 

Millors taulers de la categoria sub-18 i Sub-20.

Com dèiem, el Llinars també es va imposar a sub-16. L’equip format per l’Arnau Parra, l’Ainhoa Casares, l’Emili Romeu i l’Asier Casares van aconseguir superar el Sant Andreu A, favorits al títol, i també l’Amposta. Aquests dos últims van ser els clubs que van completar el podi.

Podi dels equips de la categoria Sub-16 

L’equip ideal d’aquesta categoria cadet va ser en Leo Valle, del Gerunda; l’Edgar Roca, del Sant Andreu; l’Emili Romeu i l’Asier Casares, del Llinars; i en Nil Marimon, de La Lira. 

Millor taulers de la categoria sub-16.

L’última medalla d’or del Llinars és a la categoria sub-14, on el club vallesà es va tornar a proclamar campió de Catalunya. L’equip el formaven l’Arnau Sánchez, l’Eric Iborra, en Roc Boix i en Daniel Romero. El Figueres es va proclamar subcampió de Catalunya i el Cerdanyola del Vallès va completar el podi.

Podi dels equips de la categoria Sub-14.

L’equip ideal d’aquesta categoria el formen l’Andrei Valisev, del Catalunya; la Júlia Pinyol, del Peona i Peó; en David Gil, del Cerdanyola del Vallès; en Guillem Villalba, del Figueres; i en Guillem Martínez, també del Peona i Peó. 

Millor taulers de la categoria sub-14.

A sub-12, victòria inapel·lable del Colon Sabadell Chessy, equip que partia com a número u del rànquing inicial. Amb sis victòries en sis enfrontaments, l’equip format per en Daniel Salinas, en Pau Manel Prada, l’Isaac Herman i l’Oriol Pelegrín no va deixar opcions als seus rivals. El Catalònia Joviat va posar-li les coses difícils al Sabadell, i va ser finalment el segon classificat, mentre que el Sitges va completar el podi aleví.

Podi dels equips de la categoria Sub-12.

Els millors jugadors de la categoria van ser l’Hugo Uber, del Catalònia Joviat; en Pau Manel Prada i l’Isaac Herman, del Sabadell; l’Ani Verdanyan, del Peona i Peó; i en Dalmau Palahí, del Gerunda. 

Millor taulers de la categoria sub-12. 

A la categoria sub-10, el Club d’Escacs Amposta es va proclamar campió de Catalunya guanyant cinc enfrontaments i empatant-ne només un, sumant vint-i-un punts de vint-i-quatre possibles, al sistema olímpic. Un Amposta format per en Gerard Tallada, en Josep Marsal, en Climent Ferré i en Marc Perolada. El Peona i Peó es va penjar la medalla de plata i el Mollerussa la de bronze.

Podi dels equips de la categoria Sub-10.

L’equip ideal benjamí el formen l’Oriol Roure, del Mollerussa; tres jugadors de l’Amposta, com són en Josep Marsal, en Climent Ferré i en Marc Perolada; i en Jofre Gardela, de l’Ateneu Colon. 

Millor taulers de la categoria sub-10.

Per últim, ha estat l’Ateneu Colon qui s’ha endut el títol a sub-8 i s’ha proclamat campió de Catalunya. L’equip format per en Naoki Jiménez, en Gerard Diego, en Liam Nesdale i en Guillermo Lopes va guanyar tots sis enfrontaments.

Podi dels equips de la categoria Sub-8.

De fet, l’equip ideal d’aquesta categoria prebenjamí el formen tres jugadors del club del barri del Poblenou de Barcelona; en Naoki Jiménez, en Liam Nesdale i en Guillermo Lopes. L’altre jugador que també forma part d’aquest millor equip de sub-8 és Jordi Llobet, del Club Ateneu Guissona. 

Millor taulers de la categoria sub-8.

Els esportistes, delegats i acompanyants han gaudit d’un torneig que mica en mica torna a incorporar la normalitat. Tots junts en una mateixa sala, amb la presència d’un nombre raonable de delegats. Desitgem que les famílies hagin tingut una bona tornada a casa i confiem retrobar-nos ben aviat en més competicions oficials.

Classificacions finals

Àlbum de fotografies

Cròniques