Gerard Tallada, Hugo Uber, Alexander Domene, Roger Bernadó, César Alcalá i Guerau Masagué campions d'aquesta edició

Un any més s’ha organitzat el Campionat de Catalunya d’edats individuals durant els primers dies de la Setmana Santa, del 9 al 14 d’abril. Han estat 6 dies intensos d’escacs i també de trobar les amistats i fer-ne de noves. 6 dies on els esportistes han pogut jugar als escacs a les instal·lacions de l’Hotel Palas Pineda, de Vila-seca. En aquesta edició han estat gairebé 500 esportistes els que s’han inscrit, sumant-hi els de la categoria més petita, que va acabar el dilluns, dia 11 d’abril (Crònica).

Esportivament, hi ha hagut molta emoció fins al final a totes les categories, cap sense decidir-se abans de començar la darrera ronda, a excepció de la categoria sub-10, on el Gerard Tallada, de l’Amposta, començava l’última ronda a un punt de distància dels perseguidors, el Guillem Torres, del Catalonia-Joviat, i de l’Aram Sahakyan, del Salauris. A la 9a ronda, el Gerard i el Guillem van fer taules en el seu encontre personal i l’Aram va guanyar al Gonzalo Marin, d’EDAMI, col·locant-se en segona posició en el podi. 

Podi Sub-10.

Pel que fa a la categoria sub-12, l’Hugo Uber, del Valls, es va proclamar campió després d’imposar-se al Guillem Jove, de l’Ateneu Colon, més la distància de mig punt respecte al seu company de club, el Xavier Mompel. El Xavier també va guanyar a l’Arnau Delgadillo, del Peona i peó, aconseguint la segona plaça, amb 8 punts. El podi el va completar el Pau Manel Prada, del Colon Sabadell Chessy, amb 7 punts.

Podi sub-12.

Per a aquestes dues categories, sub-10 i sub-12, està en joc el premi Copa Promoció, trofeu que s’entrega als tres primers equips classificats que hagin aconseguit menys punts sumant la classificació general de tres dels seus esportistes. En aquest cas el campió va ser el Valls, format per l’Hugo Uber, el Xavier Mompel i la Laia Garcia. El segon classificat va ser l’Amposta i el tercer el Peona i peó.

Copa Promoció. 

Classificació final Copa Promoció

A la categoria sub-14 va haver màxima emoció, ja que abans de començar la darrera ronda l’Alexander Domene, del Salauris, anava líder a mig punt de la resta d’esportistes, el Daniel Salinas, del Colon Sabadell Chessy, l’Eric Iborra, del Valls, i l’Ivan Montes, del Terrassa. Els aparellaments els enfrontaven entre ells i, així com l’Alexander i l’Eric van fer taules, el Daniel Salinas va guanyar a l’Ivan, enxampant al líder provisional fins llavors i esperant al desempat per saber qui seria el campió. El desempat va fer que l’esportista de Salou fos el campió, mentre el Daniel Salinas acabés en segon lloc. L’Eric Iborra va quedar tercer empatat, a 7 punts, amb el Dan Clotet, del Catalonia-Joviat, gràcies al desempat.

Podi sub-14.

Un altre jugador del Colon Sabadell Chessy, el Roger Bernadó, va quedar campió de la categoria sub-16 després de fer taules i aprofitant el mig punt de diferència respecte a la resta. Juan Alber Garcia, de l’Olot, i el Gerard Anó, del Valls, amb 7 punts van completar el podi.

Podi sub-16.

Enguany, les dues categories dels més grans, la sub-18 i la sub-20 no es van ajuntar perquè el nombre de participants permetia fer-les separades. Així doncs, a la categoria sub-18 el Pau Moya, del Foment Martinenc, va començar la darrera ronda com a líder provisional a mig punt dels perseguidors, però el seu contrari, el Sergi Prats, del Llinars, no el va deixar aconseguir el títol. Amb la victòria, el Sergi obtenia la segona plaça del podi, ja que el César Alcalá, del Barcelona, va fer bona la seva victòria davant de l’Oriol Garcia, del Colon Sabadell Chessy, aconseguint l’esglaó més alt del podi, a mig punt del Sergi i del Pau, que finalment va quedar tercer.

Podi sub-18.

Pel que fa a la categoria sub-20, el Guerau Massagué, del Barcelona, i rànquing 1 del torneig, es va imposar a la seva categoria, tot i que no ho va tenir fàcil. El Marc Garcia, del Molins de Rei, li va posar difícil, però les taules de l’última ronda va permetre al Guerau avançar-se i assolir el títol. El Marc es va quedar a mig punt, i l’Eduard Domínguez, del Cor de Marina, va quedar tercer a un punt del campió.

Podi sub-20.

Per a la resta de categories, el Trofeu Jordi Puig, va recaure al club Colon Sabadell Chessy, amb el Roger Bernadó, Daniel Salinas i l’Oriol Garcia. El segon classificat va ser el Barcelona i tanca el podi el Llinars.

Trofeu Memorial Jordi Puig.

Classificació final Trofeu Jordi Puig

Les primeres partides de les categories es podien seguir en directe a través de la retransmissió al web de la Federació i, per a les 3 darreres rondes, l'MI Alfonso Jerez va comentar les partides a través del Canal de Twitch: twitch.tv/federaciocatalanadescacs on podeu recuperar-les i també al Canal de Youtube.

Només ens cal agrair a tots els guanyadors i guanyadores, esportistes, acompanyants i equip arbitral del torneig per haver fet tot molt fàcil.

Classificacions finals

Àlbum de fotografies

Cròniques