Quatre podis per l'Amposta, tres pel Peona i Peó i dos pel Llinars i pel Sabadell

Coincidint en les mateixes dates amb els Campionats de Catalunya Absolut i Femení, del 29 d’octubre a l’1 de novembre de 2022 es va organitzar el Campionat de Catalunya per equips d’edats a la població de Lloret de Mar. La sala de joc, l’Auditori de l’Hotel Evenia, va ubicar als 85 equips de totes les categories que es van inscriure.

Les novetats d’aquest any van ser l’ampliació de 7 rondes durant 4 dies, el canvi de ritme de joc i la validesa de l’elo FIDE de les categories de sub-10 a sub-20.

Esportivament, va haver-hi molta emoció durant les partides a totes les categories, ja que no hi havia cap equip favorit.

A la categoria sub-8 el podi va ser per al Gramanet amb 17 punts, mentre que el segon va ser l’Amposta amb 16.5 punts i completa el podi el Sitges amb 13.5 punts.

En el torneig també s’entregava el premi per als millors taulers, on és el premi és la inscripció gratuïta a un torneig oficial de la FCE. En aquesta categoria va anar a parar per a l’Arnau Silva, del Gramenet, la Darina Massana, de l’Amposta, Lukas Bazan, del Gramanet, i l’Eric Llop de l’Ateneu Colon.

Per a la categoria sub-10, el campió va ser l’Amposta empatat a 20.5 amb el Peona i Peó A, però per desempat l’equip ampostí va encapçalar la classificació final. L’Ateneu Colon, amb 18.5 punts, va completar el podi de la categoria.

L’equip ideal dels sub-10 va ser el Gerard Tallada, de l’Amposta, el Joan Villa, del Peona i peó A, Pablo Azuara, de l’equip mixt, Eugeni Fumado, de l’Amposta i Guillermo Lopes, de l’Ateneu Colon.

A partir de la categoria sub-12 canvia el sistema de puntuació, ja que es passa de sistema olímpic de les categories dels petits a puntuació per matx de les categories de sub-12 a sub-20.

L’equip del Valls es va imposar a la categoria sub-12 guanyant tots els matxos. Gerunda i Amposta A van acompanyar-lo al podi. Els millors taulers d’aquesta categoria van ser el Xavier Mompel i l’Hugo Uber, tots dos del Valls, Gerard Garcia, del Gramanet A, Pol Jordana i Julia Miró, de l’Amposta A.

Les categories sub-14 i sub-16, per poca participació, es van ajuntar per una millora de la competició. En aquest cas, s’entregaven els premis per a cada categoria, tot i que estiguessin agrupades. El Colon Sabadell Chessy va quedar campió seguit del Figueres i del Catalonia-Joviat.

L’equip ideal d’aquesta categoria, on també van guanyar la inscripció gratuïta a un torneig oficial, van ser l’Adhara Carrasco, del Llinars, com a 1r tauler, el Ruben Gimenez, del Cerdanyola del Vallès, el Lluis Compte, del Figueres, el Mateu Falguera, del Mollerussa, i el Guillem Martinez, del Peona i peó.

Pel que fa a la categoria sub-16, La Lira amb una victòria i un empat va quedar campió de la categoria, seguit del Llinars i del Peona i peó. Els millors taulers d’aquesta categoria van ser el Ramon Serrahima, de la Lira, l’Arnau Sanchez, del Llinars, l’Arnau Muntal, del Cerdanyola del Vallès, el Roc Boix, del Llinars i el Gabriel Celorrio del Cerdanyola del Vallès.

La categoria sub-18 i sub-20 també es van agrupar i el campió de la categoria sub-18, i també absoluta, va ser el Sant Andreu, amb la mateixa puntuació que la Lira a la categoria sub-16. El Llinars i el Colon Sabadell Chessy van acompanyar-lo al podi. Pel que fa l’equip ideal es va formar per l’Arnau Gonzalez, del Colon Sabadell Chessy, l’Edgar Roca, el Saül Marabajan, tots dos del Sant Andreu, i la Claudia Boitas, del Peona i peó.

A la màxima categoria, la sub-20, el Peona i peó A Van quedar campions, juntament amb el Gran Penya de Vilanova i l’Amposta. Els millors taulers de la categoria van ser l’Adrià Soria, del Gran Penya, el Victor Gili, de l’Alt Empordà, la Mercè Biosca, de l’Amposta, i l’Alexia Escudero de l’equip mixt.

Les partides es van poder seguir per la retranmissió, igual que els comentaris en català del MF Jorge Ramirez i en castellà amb els del MI Benjamín Mela.

Agrair a l’hotel Evenia tota la disponibilitat que va tenir, a més, de les activitats relacionades amb la castanyada i Halloween que va organitzar per als seus clients allotjats i els visitants.

Classificacions final

Àlbum de fotografies

Pàgina del torneig