El dissabte 14 de desembre a la tarda al Centre Cívic Pla de Palau de Girona, amb la col·laboració del Club Escacs Gerunda, es va organitzar la primera Minicopa de Girona. Aquesta Minicopa, un campionat d’escacs actius per equips de 10+3 jugat en 7 rondes, ja fa temps que es fa en altres territorials, i enguany s’ha decidit veure si a les comarques gironines tenia la mateixa acceptació... i si ens descuidem quedem enterrats de nens i nenes! El torneig ha estat un èxit rotund de participació amb la inscripció de 35 equips i 150 participants de 11 clubs d’arreu de les comarques gironines (Gerunda, Santa Eugènia, Figueres, Alt Empordà, Fornells, Lloret, Blanes, Banyoles, Peons de Tossa, Platja d’Aro i Montgrí) més el club convidat el Foment Martinenc.

Al final, la Minicopa del 2019 se l’endugué pels pèls en el desempat l’equip Alt Empordà Sub-14, amb els mateixos punts que el Santa Eugènia Sub-14. Així, l’Alt Empordà Sub-14 a més de ser el millor equip Sub-14 s’endú la primera “Champions” que retindrà a les seves vitrines fins a la Festa Gironina del proper juny, i que per aconseguir-la en propietat caldrà guanyar-la tres anys consecutius o cinc alterns. 

L’Alt Empordà Sub-14, d'esquerra a dreta: David Sanllehí, Guillem Campos, Juan Alber Caro, Martí Insa i Daniel Rebollo.

La resta d’equips premiats, com a campió sub-16 i quart classificat a la general el Gerunda. El millor sub-12 i cinquè a la general el Gerunda. Millor sub-10 i setè a la general, l’Alt Empordà. I finalment, el millor sub-8 i setzens a la general el Gerunda.

Agrair a tots els clubs participants i familiars per a fer aquesta extraordinària convocatòria, a tots i totes els participants que l’esportivitat i bon comportament durant tota la tarda, a tot l’equip arbitral per la feinada que varen fer, i al club del Gerunda per tenir-ho tot previst i apunt, i a en Jordi de la Riva per l’acceptació de la invitació i portar un equip de nens del Foment Martinenc.

Fins la propera Minicopa 2020!

Carles Vilà

 

Classificació final