CONVOCATÒRIA

ORGANITZA

Federació Catalana d’Escacs.

DATES I HORARI

Del 21 al 29 de maig de 2016.

Del dia 21als següents s’iniciarà la ronda a les 16:00 hores, excepte el dia 29 que serà a les 9:30 hores.

El lliurament de premis serà el dia 29 de maig en el dinar de cloenda.

PARTICIPACIÓ

La competició és oberta a esportistes amb llicència en vigor de la Federació Catalana d’Escacs i poden participar-hi els jugadors majors de 60 anys (nascuts el 1956 o anys anteriors) i jugadores de 55 anys (nascudes el 1961 o anys anteriors), amb llicència en vigor per la FCE.

SISTEMA DE JOC

El campionat es jugarà pel Sistema Suïs. a 9 rondes. El aparellaments es faran amb l’ajuda d'un programa informàtic.
El torneig serà vàlid per a ELO FEDA, FIDE i Català.

LOCAL DE JOC I ALLOTJAMENT

Hotel Palas Pineda

Adreça: Carrer dels Muntanyals, 5, 43481 Platja de la Pineda, Vila-seca (Tarragona)

COMPETICIÓ PER EQUIPS

La competició individual servirà també de referència per a la competició d'equips. Els equips estaran formats per tres participants del mateix club. La composició haurà de lliurar-se a l'àrbitre abans d’iniciar-se la segona ronda. La classificació d'equips serà la suma de les puntuacions dels tres integrants de l’equip.

INSCRIPCIONS

Hauran de fer-se a la Federació Catalana d’Escacs, abans del dia 9 de maig a les 19 hores, mitjançant el formulari d’inscripció corresponent.

Els participants classificats hauran de confirmar la seva participació fent la corresponent inscripció mitjançant el formulari.

Preu d'inscripció:50€ per a tots els jugadors participants, estiguin o no classificats. Aquest import és independent del pagament de l'estada a l'Hotel.

Dinar de cloenda: 25€. Els jugadors allotjats tots els dies de la competició no han de pagar aquest dinar, ja que ho tenen pagat per l'organització.

Els pagaments caldrà fer-los com a molt tard el dia  9 de maig a través del compte de la Federació a La Caixa:  ES28 2100 0804 3002 0084 8216, indicant "Veterans" més el nom del jugador inscrit.

A les persones que facin el pagament abans del dia 9 de maig de 2016 se’ls aplicarà la tarifa reduïda de l'Hotel per pagament avançat.

CLASSIFICATS/DES

Els participants classificats/des per jugar la final de veterans amb les despeses pagades d’allotjament en habitació doble i manutenció (des del dinar del dia 21 fins a l'esmorzar del dia 29 de maig) són:

  • Els jugadors/es que hagin aconseguit a la fase prèvia la classificació amb el 100% de despeses pagades d'allotjament.
  • El jugador/a classificat/da que desitgi allotjar-se en habitació individual haurà de pagar el suplement de 19 €/ dia.
  • Els participants classificats/es amb el 50% hauran de pagar la meitat de la tarifa en habitació doble (més suplement individual de 19€/dia si fos el cas) .
  • Les renúncies entre els classificats no es cobriran.

PARTICIPANTS NO CLASSIFICATS O CLASSIFICATS AMB PAGAMENT PARCIAL I ACOMPANYANTS

Els preus que hauran de pagar els participants no classificats/des que vulguin participar, així com els acompanyants són (preu per persona):

  • Estada a l’hotel en habitació doble (des del dinar del dia 21 de maig (entrada) fins a l'esmorzar del dia 29 de maig (sortida): 360 € (si es fa el pagament avançat abans del 9 de maig 300 €.
  • Classificats al 50%, en habitació doble: 180€ (si es fa el pagament avançat abans del 9 de maig 150 €).
  • Suplement per habitació individual (des de dia 21 fins dia 29 de maig) 152 € (pagament avançat abans del 28 d’abril 145 €).

En cas jugadors amb acompanyants només alguns dies es pagarà com a suplement, 19 € per cada dia d'utilització d'habitació individual i 45 € per cada dia d'utilització d'habitació doble.

Els acompanyants que només s’allotgin alguns dies en l’habitació del jugador/a han de fer la reserva en el moment de la inscripció, per un període mínim de 2 dies seguits.

En cas d’entrada un dia abans de l’inici del torneig es pagarà un suplement de 50 € per persona en habitació doble i 69 € en habitació individual.

Els acompanyants de cap de setmana o alguns dies entre setmana, en habitació doble: 50 €/dia i persona en pensió completa. Suplement 19€/dia per habitació individual.

Els acompanyants de cap de setmana, que desitgin assistir al dinar de cloenda, hauran de pagar un suplement de 25 € per persona.

Les sol·licituds no tipificades en aquest quadre s’hauran d’especificar en OBSERVACIONS del full d’inscripció, i els serveis federatius determinaran si es poden atendre i quin és el preu.

CLASSIFICACIONS

El guanyador/a del torneig serà proclamat campió de Catalunya de veterans i representarà Catalunya en el Campionat d’Espanya de Veterans d’aquesta temporada. També obtindrà la classificació per a la següent edició del Campionat de Catalunya de Veterans al 2017. Aquesta classificació cobreix les despeses d’inscripció, d’allotjament i manutenció en habitació doble i pensió completa, però no les despeses de viatge, les quals aniran a càrrec del jugador. En cas de renúncia del campió només podrà ser substituït pel segon classificat a sol·licitud per escrit d’aquest.

BASES DEL CAMPIONAT

RITME DE JOC

1h. 30’ més increment de 30” per jugada.

PRESENTACIÓ I  PETICIONS PER NO SER APARELLATS

El temps màxim per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts des de l’inici establert de la ronda.

Es podrà sol·licitar no ser aparellat, sense cap bonificació, un màxim de dues rondes. Les dues últimes rondes no es permetrà demanar byes, a no ser que l’àrbitre consideri que és un motiu de força major.

El termini per demanar byes serà fins a la finalització de la ronda anterior i s’haurà de sol·licitar a l’àrbitre principal de la competició per escrit.

DESEMPATS

Els empats a punts a la classificació final es resoldran aplicant els següents sistemes de desempat:

EL PRIMER DESEMPAT SERÀ  EL NOMBRE DE VICTÒRIES. (partides guanyades jugant o per incompareixença)

Pel que fa a la resta de desempats, se sortejarà l’ordre d’aplicació un cop finalitzada la darrera ronda.

  • Bucholz -1 (amb ajust FIDE)
  • Bucholz Total (amb ajust FIDE)
  • Bucholz Mitjà (amb ajust FIDE)
  • Progressiu fins a les darreres conseqüències.

PREMIS

Trofeu per al campió, subcampió i tercer. Trofeu per al campió de cadascun dels 3 trams que es determinaran abans de la segona ronda. Aquests trams seran per Elo català.

Trams d’edats:

Trofeu al millor jugador dels següents 5 trams: 60 a 65 anys, 66 a 70, 71 a 75, de 76 a 80. Majors de 80.

Cap premi és acumulatiu (si es guanya un premi no se’n pot guanyar cap altre).

COMITÈ DE COMPETICIÓ DEL CAMPIONAT

El formaran l’àrbitre principal i tres jugadors de la Competició, que s'escolliran abans de l'inici de la primera ronda.

TOT ALLÒ NO PREVIST EN AQUEST REGLAMENT ES REGIRÀ PER LES ACTUALS NORMES VIGENTS de la FCE i de la FIDE.

NOTA IMPORTANT

Les condicions econòmiques (estada, viatges, inscripció, etc.) dels jugadors classificats per futures competicions, estan condicionades als pressuposts de la Federació Catalana d’Escacs i al rebre les subvencions atorgades per la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 de març de 2016