ORGANITZA

Federació Catalana d’Escacs.

 

DATES I HORARI

Del 18 al 26 de maig de 2019.

Del dia 18 al 25 de maig s’iniciarà la ronda a les 16:00 hores. El dia 26 de maig es jugarà a les 9:30 hores.

El lliurament de premis serà el dia 26 de maig en el dinar de cloenda.

 

PARTICIPACIÓ

La competició és oberta a esportistes amb llicència de la Federació Catalana d’Escacs en vigor i poden participar-hi els esportistes majors de 50 anys (nascuts el 1969 o anys anteriors).

 

SISTEMA DE JOC

El torneig es dividirà en dos grups, si el nombre de participants ho permet. El primer grup serà per a veterans entre 50 i 65 anys (nascuts entre l’any 1954 i el 1969) i el segon grup serà per a veterans majors de 65 anys (nascuts l’any 1953 o anteriors).

Es disputaran els dos torneigs per Sistema Suís a nou rondes. Si un dels grups tingués una inscripció mínima, es contemplarà canviar a Sistema Round Robin, o en el pitjor dels casos, unificar els dos grups.

Els aparellaments es faran amb l’ajuda d'un programa informàtic.

El torneig serà vàlid per a ELO FIDE, FEDA i Català.

 

RITME DE JOC

1h. 30’ més increment de 30” per jugada.

 

LOCAL DE JOC I ALLOTJAMENT

Hotel*** Alhambra

Adreça: Av. Del Mar, 20 – 08398 Santa Susanna (Barcelona)

La reserva a l’hotel oficial s’ha de fer a través del mateix enllaç de la inscripció.

 

INSCRIPCIONS

Les inscripcions dels interessats, estiguin o no classificats, hauran de fer-se a la Federació Catalana d’Escacs, abans del dia 2 de maig a les 19 hores, mitjançant el formulari d’inscripció corresponent.

 

IMPRÈS D’INSCRIPCIÓ

 

Preu d'inscripció: 50€ per a tots els esportistes participants, estiguin o no classificats. Aquest import és independent del pagament de l'estada a l'hotel.

Dinar de cloenda: 25€. Les persones allotjades (participants i acompanyants) tots els dies de la competició no han de pagar aquest dinar, ja que ho tenen pagat per l'organització.

 

CLASSIFICATS/DES

Els participants classificats/des per jugar la final de veterans amb les despeses pagades d’allotjament en habitació doble i manutenció (des del dinar del dia 18 de maig fins al dinar del dia 26 de maig) són:

 • Els esportistes que hagin aconseguit a la fase prèvia la classificació amb el 100% de despeses pagades d'allotjament.
 • L’esportista classificat/da que desitgi allotjar-se en habitació individual haurà de pagar el suplement de 23 €/ dia.
 • Els participants classificats/es amb el 50% hauran de pagar la meitat de la tarifa en habitació doble (més suplement individual de 23€/dia si fos el cas) .
 • Les renúncies entre els classificats no es cobriran.
 • Els classificats que renunciïn a l’estada a l’hotel no tindran compensacions substitutòries. 

 

PARTICIPANTS NO CLASSIFICATS O CLASSIFICATS AMB PAGAMENT PARCIAL I ACOMPANYANTS

Els preus que hauran de pagar els participants no classificats/des que vulguin participar, així com els acompanyants són (preu per persona):

 • Estada a l’hotel en habitació doble (des del dinar del dia 18 de maig (entrada) fins al dinar de cloenda del dia 26 de maig (sortida) -8 nits d'hotel- : 365€.
 • Classificats al 50%, en habitació doble: 182€.
 • Suplement per habitació individual (des de dia 18 de maig fins dia 26 de maig) 184€
 • Dinar de cloenda: 25€. Les persones allotjades tots els dies de la competició estan exempts de pagar aquest dinar, ja que ho tenen pagat per l'organització. 

En cas d'inscrits amb acompanyants només alguns dies es pagarà com a suplement, 23 €, per cada dia d'utilització d'habitació individual i 45 € per persona per cada dia d'utilització d'habitació doble.

Els acompanyants que només s’allotgin alguns dies en l’habitació de l’esportista han de fer la reserva en el moment de la inscripció, per un període mínim de 2 dies seguits.

En cas d’entrada un dia abans de l’inici del torneig es pagarà un suplement de 45 € per persona en habitació doble i 68 € en habitació individual.

Els acompanyants de cap de setmana o alguns dies entre setmana en habitació doble: 45 €/dia i persona en pensió completa. Suplement 23€/dia per habitació individual.

Les persones no allotjades a l’Hotel oficial a través de la FCE i que desitgin assistir al dinar de cloenda, hauran de pagar un suplement de 25 € per persona.

Les sol·licituds no tipificades en aquesta circular s’hauran d’especificar en un correu electrònic a federacio@escacs.cat i els serveis federatius determinaran si es poden atendre i quin és el preu.

 

PAGAMENTS

El pagament de la inscripció i de la reserva s’haurà de fer a la Federació i es podrà fer de la següent forma: 

 • A la seu social de la Federació Catalana d’Escacs   
 • Per transferència bancària al compte de Caixabank ES28 2100 0804 3002 0084 8216 indicant VET + el nom i cognoms del participant.   

NOTA: El participant que no hagi fet el pagament abans del tancament de la inscripció no apareixerà a la llista d’inscrits.  

La reserva quedarà acceptada en el moment de fer el pagament. 

En el cas que l’habitació canviï de número de persones durant l'estada, s’ha de comunicar la modificació per correu a federacio@escacs.cat.

 

CLASSIFICACIONS

Els guanyadors/es de cada torneig serà proclamat campió de Catalunya de veterans de la seva edat i representarà Catalunya en el Campionat d’Espanya de Veterans d’aquesta temporada, al grup que li pertoqui. Aquesta classificació cobreix les despeses d’inscripció, d’allotjament i manutenció en habitació doble i pensió completa, però no les despeses de viatge, les quals aniran a càrrec de l'esportista. En cas de renúncia del campió només podrà ser substituït pel segon classificat a sol·licitud per escrit d’aquest.

A més, obtindran la classificació per a la següent edició del Campionat de Catalunya de Veterans al 2020.

 

COMPETICIÓ PER EQUIPS

La competició individual servirà també de referència per a la competició d'equips. Els equips estaran formats pels dos participants del mateix club que facin millor puntuació. La composició haurà de lliurar-se a l'àrbitre abans d’iniciar-se la segona ronda. La classificació d'equips serà la suma de les puntuacions dels dos integrants de l’equip. En cas d’empat el primer desempat serà el nombre total de victòries.

PRESENTACIÓ I  PETICIONS PER NO SER APARELLATS

El temps màxim per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts des de l’inici establert de la ronda.

Es podrà sol·licitar no ser aparellat, sense cap bonificació, un màxim de dues rondes. Les dues últimes rondes no es permetrà demanar byes, a no ser que l’àrbitre consideri que és un motiu de força major. Els esportistes que no disputin alguna de les dues últimes rondes no optaran a cap premi.

El termini per demanar byes serà fins a la finalització de la ronda anterior i s’haurà de sol·licitar a l’àrbitre principal de la competició per escrit.

PREMIS

Trofeu per al campió, subcampió i tercer de cada categoria.

Trofeu per al campió de cadascun dels 3 trams que es determinaran abans de la segona ronda. Aquests trams seran per Elo català.

Trofeu als tres primers classificats per equips.

Trams d’edats:

Trofeu al millor participant dels següents trams: 50 a 54 anys, 55 a 60, 61 a 65 (al GRUP A), 66 a 70, 71 a 75, 76 a 80, majors de 80 (al GRUP B).

Cap premi és acumulatiu (si es guanya un premi no se’n pot guanyar cap altre).

Trofeu al jugador més veterà de la final.

 DESEMPATS

Els empats a punts a la classificació final es resoldran aplicant els següents sistemes de desempat:

EL PRIMER DESEMPAT SERÀ  EL NOMBRE DE VICTÒRIES (partides guanyades jugant o per incompareixença).

Pel que fa a la resta de desempats, se sortejarà l’ordre d’aplicació un cop finalitzada la darrera ronda.

 • Buchholz -1 (amb ajust FIDE)
 • Buchholz Total (amb ajust FIDE)
 • Buchholz Mitjà (amb ajust FIDE)
 • Progressiu fins a les darreres conseqüències.

NOTA IMPORTANT

Les condicions econòmiques (estada, viatges, inscripció, etc.) dels esportistes classificats per futures competicions, estan condicionades als pressuposts de la Federació Catalana d’Escacs i a rebre les subvencions atorgades per la Generalitat de Catalunya.

 

COMITÈ DE COMPETICIÓ DEL CAMPIONAT

El formaran el director del Torneig i tres participants de la Competició a escollir.

TOT ALLÒ NO PREVIST EN AQUEST REGLAMENT ES REGIRÀ PER LES ACTUALS NORMES VIGENTS de la FCE i de la FIDE

ALTRES

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat.

 

Barcelona, 15 de febrer de 2019