ORGANITZA

Federació Catalana d'Escacs. 

 

LOCAL DE JOC

La plataforma de joc serà www.lichess.org

Els participants hauran de disposar de connexió estable a Internet i d’un dispositiu informàtic adequat per a jugar als escacs online el qual haurà d’estar dotat de càmera web, interna o externa, en funcionament/operativa durant la partida.

Els participants hauran d'estar registrats i disposar d'un usuari actiu a la plataforma de joc seleccionada.

 

DATES

El dia 9 de gener de 2021 a les 10:00 hores. 

 

INSCRIPCIÓ DELS PARTICIPANTS

La Federació Catalana d’Escacs designarà els integrants de l’equip veterà enviant un correu amb la invitació per participar. Atesa la situació sanitària en la que ens trobem, no es pot seguir ni la classificació ni el format de les edicions anteriors.   

En el cas que alguna jugadora estigui interessada en formar part de l’equip femení, ha de comunicar-ho mitjançant un correu electrònic a federacio@escacs.cat abans del dia 30 de desembre a les 13:00 hores. D’entre totes les interessades que hagin enviat el correu,  s’escolliran les integrants per ordre d’elo FCE. 

En el cas que algun esportista veterà estigui interessat en participar pot comunicar-ho  mitjançant un correu electrònica a federacio@escacs.cat. Aquests interessats es designarien en el cas que quedessin places vacants.

 

BASES

SISTEMA DE JOC

Torneig Tipus Arena de 3 minuts + 2 segons d’increment per jugada sense opció a Berserk ni a Arena Streaks a jugar durant 1:30 hores de joc. Guanyarà l’equip que puntuï més al finalitzar l’hora i mitja de joc.

 

USUARI A LICHESS.ORG:

Cada esportista s’haurà de crear, si no el té, un usuari a www.lichess.org

Per participar-hi, els passos a seguir són:

1. Fer-se un usuari a lichess.org (si no en disposeu). Per fer-ho només és necessari un correu electrònic i definir un nom d’usuari i contrasenya del compte creat. A continuació s’haurà de respondre al correu que enviarà lichess.org al correu electrònic, per tal de validar el nou usuari.

2. Unir-vos a l’equip que correspongui, a “Veterans” (https://cutt.ly/8f3yagL) o “femení intergeneracional” (https://cutt.ly/Nf3ypiD), amb el vostre usuari de lichess

3. Un cop acceptats dintre de l'equip a lichess, al xat del grup trobareu el link del torneig, al qual us haureu d'unir cadascú amb el vostre usuari.

L’enllaç al torneig, per qui el vulgui seguir, es publicarà al web i a les xarxes socials de la Federació Catalana d’Escacs: Facebook, Instagram i Twitter.

La puntuació per partida serà la que estableix la plataforma online lichess.org, una victòria té una base de 2 punts, un empat d’ 1 punt, i una pèrdua de cap.

 

AMPLIACIÓ

Els participants convidats hauran d’entrar a la reunió que es farà a través del programa Szuperchess. S’hauran de descarregar el programa a https://szuperchess.com/. Per poder descarregar-ho, podeu consultar-ho al següent enllaç de youtube: https://cutt.ly/RhXtRl9 . si teniu qualsevol problema o dubte amb el programa, podeu escriure a: contact@szuperchess.com

Els participants només poden jugar a través de l’ordinador. Hauran de disposar d’una càmera i àudio que funcionin correctament. A més, la càmera ha de situar-se enfront al participant, no als costats.

A més a més, es demana als participants que facin arribar una fotografia on es vegi la seva figura (pot ser d’esquena o de perfil) i part de la pantalla del dispositiu on hi ha el tauler d’escacs.

 

COMPORTAMENT DELS ESPORTISTES

Tant en la competició com en el xat del torneig, els esportistes hauran de mantenir un codi de conducta afí a les Lleis dels Escacs de la FIDE i de respecte als altres participants. En cas d’infracció els participants podrien ser sancionats pel Comitè de Competició de la Federació Catalana d’Escacs.

 

ANTI-TRAMPES

Els participants acceptaran les decisions anti-cheating de la plataforma Lichess.org i de l'organització del torneig.

La visualització de l’esportista haurà de ser òptima i fàcilment reconeixible pels supervisors del torneig (ST).

 

PREMIS

Es premiarà a cada participant amb l’entrega d’un llibre d’escacs i se li farà arribar.

 

DIRECTORA DEL TORNEIG

El directora del torneig serà la Teresa Muñoz.

 

ALTRES

Aquest torneig NO serà vàlid per a ELO.

 

ACCEPTACIÓ DE LES BASES

La participació al torneig implica l'acceptació d’aquestes bases. Tot el que no estigui previst en aquesta circular es resoldrà aplicant els reglaments de la FCdE o la FIDE.

 

PUBLICITAT

Amb aquesta inscripció, els esportistes autoritzen a la Federació Catalana d’Escacs a gravar les seves imatges (sense so) per la càmera web durant el torneig; la gravació és únicament per comprovar la identitat del participant, i en cap cas no tindrà finalitats publicitàries ni de difusió.

Així mateix, s'insta a tots els participants que, amb la disposició del seu equip informàtic, minimitzin al màxim la possible gravació de terceres persones o espais privats durant la celebració de les partides. 

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dóna permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment.