ACTA ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA DE CLUB (06 DE MARÇ DE 2021)

Acta de l’Assemblea General Ordinària, celebrada telemàticament, el dia 06 de març de 2021, a les 09:00 hores.

O R D R E    D E L   D I A

INFORME DEL PRESIDENT 

Primer.- Nomenament de dos interventors per a l’aprovació de l’acta de l’Assemblea.

 1. Aprovació, si s’escau, de la Memòria Esportiva i de gestió corresponent al 2020 i calendari esportiu del 2021. 
 2. Aprovació, si s’escau, dels estats comptables del 2020 i ratificació del pressupost del 2021.
 3. Propostes de la Junta Directiva i dels clubs (cap proposta presentada).
 4. Torn obert de paraula.

Membres assistents: Joaquim Mundet (Gerunda), Toni Ayza (Secretariat d’Entitats) Guillem García (Mollet), Jaume Ribera (Mollerussa), Carles Costas (La Lira), Carlos Fernández (Cadena), Cayetano Alonso (Colon Sabadell Chessy), Patricia Llaneza (Foment Martinenc), Lourdes Porta (Ateneu Barcelonès), Victor Pont (Barberà), Juan Manuel Sánchez (Barcelona), Carles Falgueres (Figueres), Miquel Fernández-Diaz (Hospitalet- Bellvitge), Joan A. Pérez (Llinars), Jordi Pellicer (Montmeló), Joan Fontanillas (Hostalric), Roberto Villa (Montornès), Antonio Muñoz (Rubinenca), Francesc Blasco (Valls), Jordi Roca (Montblanc), Albert Masagué (Lleida), Albert Calle (Terrassa), Javier Pescador (Hospitalet de l’Infant), Eduard Calbet (Torreblanca), José Antonio García Gil (Espluguenc), Francesc Fernández (Tres Peons), Miguel Ángel Fernández (Reus Deportiu), Joan Barnet (Olesa), Manel Aparici (Cervelló), Daniel Travesset (Sant Andreu), Blas Rodríguez (Catalunya Escacs Club), Miguel Ángel Murillo (Sant Joan Despi), Antoni Ferret (Sitges), Joan Blanco (Penya d’Escacs Mollet), Felipe Calderón (Gramenet), Pedro Escoriza (Gavà), Ivan Marina (Gran Penya), Alfredo Castaño (Ateneu Colon), Guillem Mut (Espiga de les Corts), Joan Xancó (Comtal), Josep Reverté (Tarragona), Xavier Robla (Agustí), Carlos Albert Magro (Ruy Lopez), Vicent Ferrer (Tortosa), Joaquim Lacasta (Escat i Mat), Daniel Flores (Canovelles), Jordi Diaz (Platja d’Aro), Edison Lucas (Lira Vendrellenca), Santi Añó (Peó Vuit), Òscar Ferrer Joyera (Riudoms Fischer), Marià Jiménez (Maragall), Jordi Herms (Granollers), Jaume Bosch (ONCE), Jaume Grau (Cerdanyola del Vallès), Josep Sort (Barad), Kevin Fumanal (Balsareny), Jordi Torres (Calafell), Vladimir Zaiats (Calldetenes), Idelfons Hernández (Catalònia-Joviat), Joan Bosco Tebar (Cornellà), Miquel Trullols (Espluga de Francolí), Valentí Ruiz (Fornells), Josep M. Prats (Igualada), Josep Morros (Estany), Jordi Capellades (Lillet), Enric Balaguer (Masnou), Carles Vilà (Montgrí), Isaac Lampurlanes (Pardinyes), Estanis Plantada (Peons de Tossa), Òscar Prats (Sant Boi), Josep M. Sorroche (Sant Cugat), Pablo Castillo (Sant Martí), Manuel Flores (La Seu d’Urgell), Enric Chalmeta (Ulldemolins), Jorge Aguadero (Vila Olímpica), Lluís Llopis (Vilassar), Pere Garriga (Vilobí), David Guix (Les Franqueses) i Jaume Parramon (Vallfogona de Balaguer).

Membres assistents de Junta Directiva de la FCE:  Pepo Viñas (President), Ramon Chalmeta (Vicepresident), Ferran Torta (Comunicació Xarxes Socials), Montse Gracia (Tresorera), Jaume Gayoso (Organització), Ramón Caro (Màrqueting i Comunicació), Carles Vilà (Delegat de Girona), Marta Amigó (Escacs i Escola), Inés del Arco (Escacs femení), Jordi Magem (Director Esportiu), Antoni López, (Gerent) i Cristina Bosch (Administrativa).      

INFORME DEL PRESIDENT

Benvinguts a tots a l’Assemblea de la Federació. Gràcies per la vostra presència.

Abans de començar el discurs voldria tenir unes paraules de record pels companys escaquistes que ens han deixat darrerament. La pandèmia ha estat particularment dura per dos clubs, la Gran Penya de Vilanova i l’Olot, que han perdut diversos companys. Vull tenir un record molt especial pel meu amic i persona molt estimada, Albert Badosa, que durant aquest darrer mandat va tenir la responsabilitat de la territorial de Girona i que tan bona tasca va fer pels escacs catalans i les relacions amb els amics de l’altra banda dels Pirineus. Per tots ells demano un minut de silenci.

Aquesta és la darrera assemblea d’aquest mandat. Vull expressar, en primer lloc, l’immens agraïment per a tots i cadascun els companys de Junta que m’han acompanyat en aquesta aventura en el darrers quatre anys. També als treballadors de la Federació que han lluitat, amb professionalitat i il·lusió, en una situació gens fàcil de gestionar: Antonio, José Adrián, Cristina, Jordi Magem, Jordi Capellades, Àlex, Dani i Xavi moltes gràcies a tots.

No han estat uns anys fàcils. Hem hagut de portar el vaixell moltes vegades amb el vent en contra. Els esdeveniments del primer d’octubre del 2017, l’aprovació de l’article 155 que deixava Catalunya sense una política esportiva efectiva, la intervenció econòmica posterior que va portar a una política de restriccions pressupostàries amb uns retards de dos anys per pagar les subvencions (que tenen un pes tan important per la subsistència de la Federació) i finalment aquesta pandèmia que tant ens ha afectat a tots.

Malgrat totes aquestes circumstàncies crec que s’ha fet una bona feina, més enllà de petites errades aïllades que s’hagin pogut produir i per les que demano disculpes. I tot això ha estat possible per la col·laboració d’un equip humà meravellós que m’ha recolzat durant aquest mandat. Moltes gràcies a tots. Els que vàreu començar amb mi i els que us heu incorporat més tard. Us estaré eternament agraït per la vostra amistat i la vostra dedicació.

A nivell econòmic han estat anys complicats. A les dificultats que he esmentat anteriorment es van afegir las conseqüències d’algunes decisions, probablement correctes i benintencionades, però que van tenir un impacte directe en l’economia de la Federació com ara el nou plantejament del Circuit Català o l’acord amb la FEDA per la gestió de les llicències. Durant els primers anys l’impacte sobre els comptes de la Federació va ser evident però, afortunadament, comptàvem amb una herència econòmica molt bona fruit de la magnífica gestió del president Toni Ayza i dels responsables econòmics dels seus mandats, Josep Garcia i Riera i Josep Maria Camell.

No obstant, era urgent corregir aquesta situació no sostenible i, gràcies a l’extraordinària tasca de la Montse Gràcia, a la que vull fer un reconeixement especial, s’ha aconseguit redreçar la situació i assolir l’equilibri pressupostari. De fet en el darrer exercici, com podreu verificar, s’han produït beneficis que ens serviran per poder afrontar millor aquests moments tan complicats.

Esportivament hem consolidat les principals competicions. Cal remarcar que Catalunya és un dels llocs més actius escaquísticament del món, d’acord amb el seu número de llicències, i això és gràcies a un extraordinari teixit associatiu de clubs i a una xarxa d’entusiastes organitzadors als quals mai els hi podrem agrair prou la seva tasca desinteressada. De fet, la preservació de moltes de les competicions esdevé un dels reptes del futur immediat de la Federacio.

D’altra banda s’han intentat millorar les condicions de les competicions. Introduint, per exemple, la darrera jornada conjunta de la Divisió d’Honor del campionat per equips, la millora de la Festa Catalana o del nivell organitzatiu de les competicions d’edats que han crescut considerablement, particularment el campionat d’edats per equips que ha doblat la seva inscripció. Certament d’altres campionats, per motius diversos, no han funcionat com esperàvem (absolut i femení) i caldrà continuar treballant per trobar la fórmules més adients.

Hem obert i organitzat diversos campionats online oficials per primer cop a la Federació. És un camí necessari a desenvolupar en el futur. La Federació ha estat pionera a la recerca de fórmules competitives online malgrat les seves dificultats d’implementació. Ens hem posat a l’avantguarda en la creació, per exemple, del Sistema Hybrid reconegut ja per la FIDE i que, mantinc, tenim tot al dret a anomenar-lo sistema Barcelona.

La política social ha estat un altre dels trets distintius de la nostra junta. Cal remarcar, primerament, que m’hagués agradat desenvolupar una política més propera amb els clubs, sobre tot de les territorials. En aquest sentit vull posar especialment en valor la tasca de tots els responsables territorials que han fet un treball immens i no sempre prou reconegut.

S’han continuat desenvolupant, amb pas ferm, un projecte que fa anys que funciona i ens ha situat, arreu del món, com una referència en matèria d’escacs educatius. Em refereixo al nostre projecte d’escacs i escola encapçalat per la Marta Amigó, el Josep Serra i, també a la Diana Lopez-Atay que ha col·laborat en el projecte darrer de la pàgina web pel desenvolupament dels escacs escolars que després us presentaran. Particularment volia agrair especialment la seva tasca i recolzament tot desitjant que continuï col·laborant amb la seva energia i bonhomia que el caracteritza.

També cal remarcar la magnífica tasca en matèries com la lluita per la igualtat. Vàrem començar amb una fita extraordinària doblant el número de dones a la junta directiva. En aquest moment les dones de la junta tenen una significació enorme i contribueixen, dia a dia, amb les seves fructíferes opinions i iniciatives a fer una Federació cada dia millor. Les trobades de dones, les jornades organitzades i tantes iniciatives estic segur que aviat donaran els seus gratificants fruits.

Finalment remarcar la nostre presència internacional. Amb el reconeixement públic de la FIDE a la nostra col·laboració. La nostra relació amb responsables FIDE és sovintejada i ja ha portat alguns fruits concrets com ara el mundial d’empreses, que s’ha hagut d’ajornar per la pandèmia i d’altres que puguin sorgir.

En definitiva, voldria agrair la possibilitat que em vàreu donar per encapçalar la Federació.

Gràcies a tots, salut i escacs.

 

NOMENAMENT DE DOS INTERVENTORS PER A L’APROVACIÓ DE L’ACTA DE L’ASSEMBLEA

Van ser nomenats com a interventors per a l’aprovació i signatura de l’acta de l’assemblea, els senyors: Vladimir Zaiats i Jordi Capellades Ferrer

APROVACIÓ DE LA MEMÒRIA ESPORTIVA, D’ACTIVITATS I DE GESTIÓ

Ramon Chalmeta va exposar de manera gràfica la memòria esportiva i d’activitats de la Federació Catalana d’Escacs.

Memòria Esportiva (Presentació)

Va destacar els següent:

 • Els guanyadors de la Divisió d’Honor de la Lliga Catalana, que van ser quatre, atès que el campionat no va poder finalitzar per la pandèmia: Club d’Escacs Barberà, Escola d’Escacs de Barcelona, Colon Sabadell Chessy i Club d’Escacs Mollet. El mateix criteri és per a totes les categories i els campions de grup van ser també campions de Catalunya.
 • Copa Catalana – Fases prèvies: Campió Barcelona: Barbera A1; Campió Girona: Banyoles A; Campió Lleida: Lleida A; Campió Tarragona: Reus Deportiu A;
 • Campionat de Catalunya per equips online: Campió Mollet B
 • Campionat d’Espanya per equips Segona Divisió: espanyola Campió: Club d’Escacs Barcelona; Primera Divisió espanyola: Quarta posició del Club d’Escacs Barberà C.
 • Competicions realitzades: Campionats d’Edats: Campionat Online d’escacs Llampec; Campionat de Catalunya d’edats online, Campionat d’edats de Catalunya individual, Campionat de Catalunya per equips d’edats, Campionat de Catalunya d’escacs actius d’edats online (Memorial Garcia Ilundain), Matxos amistosos contra comunitats autònomes (7/9), Campionats d’Espanya d’Edats (10 medalles), Campionat del Món online d’edats ( 4 participants).
 • Femenines: Parelles mixtes, Torneig Femení Europeu online, Matx Intergeneracional Veterans – Fèmines online.
 • Altres: #JoEmCorono; Memorial Garcia Ilundain Internacional online.
 • Nombre de competicions: 10 Competicions presencials i 5 online. Total: 15 Competicions
 • Actuacions al llarg del confinament: Elaboració del protocol de competicions i del pla de contingència econòmic i organitzatiu. Impulsar el nou Sistema Barcelona «hybrid» a la FIDE. Suport a les campanyes de la UFEC a favor de l’esport i la represa de l’activitat. Noves mesures de prevenció en els campionats organitzats per la FCE. Inversió en immobilitzat i material sanitari. Nova botiga on-line de la FCE
 • Comunicació: Hem tingut un increment molt gran de la nostra presència als mitjans generalistes. Destaquem: Debat a Catalunya Radio (Beneficis dels escacs i II Jornada Escacs i Dona), Zona UFEC (Detecció talents als escacs, Reportatges tornejos d’edats...). «Tot és mou» (Escacs femenins) COPE («Èxit de gambit de dama»), etc.
 • Escacs i dona: Escaquistes convidades a l’estadi pel FC Barcelona femení. Sessió formativa «Lideratge femení» (UFEC). Torneig Escacs i Dona. Intercanvi femení de Mallorca. 90 jugadores catalanes al europeu femení. Campionat intergeneracional amb la selecció veterans. Presència a TV3 («Tot es mou») i Catalunya Radio («Tot gira») II Jornada escacs i dona (Hotel Sunway).

MEMÒRIA ESCACS I ESCOLA

Escacs i Escola (Presentació)

A continuació la Marta Amigó va exposar la memòria del Departament d’Escacs i Escola on va explicar el següent:

 • Conveni ➢ Federació Catalana d’Escacs ➢ Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ➢ Universitat de Girona ➢ Universitat de Lleida ➢ Universitat Rovira i Virgili.
 • Formació per al professorat Curs escolar 2020/21 ● 34 cursos de formació de 4 modalitats diferents: 4 ESC1 ESC2 ESC3 MÉS ESC. 13 cursos 9 cursos 6 cursos 6 cursos 20h. 15h. Total docents participants: 456
 • Web - aula d’escacs virtual

La Memòria Esportiva, d’activitats i de gestió es va aprovar per 55 vots a favor, cap vot en contra i 4 abstencions.

 

APROVACIÓ DE L’EXERCICI ECONÒMIC

La Tresorera de la Federació, Montse Gràcia, va fer una exposició gràfica del resum dels estats comptables de la federació:

Memòria Econòmica (Presentació)

Va destacar el següent:

 • 1.- Reincorporació del comptable • Revisió de la comptabilitat i control econòmic • Tancament 2020: 6 de febrer • Informe d’auditoria: 16 de febrer.
 • 2.- CARACTERÍSTIQUES DELS COMPTES 2020 Excedent positiu d’11.000 euros Any excepcional Control econòmic i de la despesa Previsió reducció ingressos 2021.
 • BALANÇ 2020 FCE ACTIU NO CORRENT, 243,930 Existències, 28,949 Comptes a cobrar, 54,642 Tresoreria, 160,299 PATRIMONI NET 387,885 Comptes a pagar, 94,318 ACTIU PASSIU.
 • Subvencions de capital, 166,471 22,335 Immobilitzat material, 200,112 21,483 ACTIU NC + TRES PATRIMONI NET.
 • Subvencions de capital, 166,471 22,335 Immobilitzat material, 200,112 21,483 Tresoreria; 160,299 ACTIU NC + TRES PATRIMONI NET.
 • COMPTE DE RESULTATS 2020 Llicencies i quotes, 256,325.09 Subvencions , 158,580.00 Ajuts concedits i altres despeses, 111,757.85 Altres ingressos, 96,747.13 Personal, 194,009.55 Despeses d'explotació, 169,920.99.
 • COMPLIMENT PRESSUPOST 2020 SERVEIS FEDERATIUS CLUBS I LLICENCIES Nº llicències 2020: 7.081 Nº clubs : 206 SUBVENCIONS EXTRAORDINARIES ESCACS BASE No s’han pogut fer concentracions; Material sanitari 19.735 €
 • LLICÈNCIES 2021 ANY 2021 ( Febrer) FINS FEBRER 2020 ANY 2020 NºLLICENCIES 4.433 6.086 7.081 % 72,84% 62,60% COST 131.452 169.274 205.818 % 77,66% 63,87% ABONAMENTS 74.896.

 

Van haver-hi les següents preguntes:

Francesc Fernández (Tres Peons) pregunta pel compte d’Altres despeses de Gestió.

La tresorera Montse Gracia li respon que correspon bàsicament a les despeses de competicions.

Eduard Calbet (Torreblanca) pregunta pel compliment del pressupost i se li aclareix que les dues primeres columnes corresponen a despeses i les altres dues a ingressos.

Pepo Viñas explica que està pendent de concretar els ajuts extraordinaris que la UFEC a reclamat a la Generalitat amb el suport de totes les Federacions esportives.

Es van aprovar els estats comptables de la Federació del 2020 i el pressupost del 2021 per 55 vots a favor, 0 en contra i 7 abstencions.

 

AJORNAMENT DE LA LLIGA CATALANA D’ESCACS

El president de la Federació, Pepo Viñas, anuncia que la Junta Directiva ha decidit ajornar la Lliga Catalana a la tardor. Els motius fonamentals han estat tres:

 1. La situació sanitària molt variable i que no garanteix que es pugui desenvolupar un Campionat tan complex com la lliga abans de l’estiu.
 2. La disponibilitat de locals de joc de molts clubs que depenen d’instal·lacions municipals.
 3. La crisi que podria esclatar dintre dels clubs per la disparitat de criteris a l’hora de jugar o no la competició.

Els detalls organitzatius, quan arribi el moment de convocar la competició els decidirà la propera junta directiva de la Federació, ja que a partir d’aquesta assemblea s’entrarà en període electoral.

TORN OBERT DE PARAULA

Van haver-hi les següents intervencions:

Francesc Fernández (Tres Peons): Considera que és encertat l’ajornament de la lliga.

Jaume Grau (Penya d’Escacs Cerdanyola del Vallès): Creu que els preus del Campionat d’edats individuals són molt elevats i suposa una despesa alta per pares i clubs i que en no haver prèvies haurien d’haver més bonificacions per jugadors.

Pepo Viñas li respon que les despeses fixes de fer aquest tipus de campionats són molt elevades i que el pressupost del torneig s’ha d’ajustar a les circumstàncies de cada moment. Les bonificacions es farà en funció de les classificacions un cop finalitzat el campionat. En aquests moments el Procicat permet competicions fins a sub-12 o més grans.

Carlos Fernández (Cadena): diu que és encertat ajornar la Lliga. Pregunta si està previst reduir el nombre de jugadors per equip i si la Federació retornaria els diners de la llicència en cas que no es pugui disputar la lliga.

Pepo Viñas li contesta que entrem en període electoral i serà la propera Junta Directiva la que decidirà sobre temes esportius de la Lliga. Referent a la devolució de l’import de la llicència, aquesta et dona dret a pertànyer a la Federació i el fet de jugar o no una competició no és motiu de devolució dels diners que costa.

Lluís Llopis (Vilassar de Mar): No té clar si disposarà del seu local de joc ja que es de titularitat municipal. Pregunta si es podria jugar en camp contrari. També pregunta per la possibilitat que tindran els adults de competir presencialment.

Pepo Viñas li respon que abans de convocar la Lliga es farà un anàlisi de disponibilitat de locals de joc i es faran ajustos concrets. En relació a les competicions d’adults, en aquests moments ja es poden disputar proves catalanes. Està previst que alguns torneigs del Circuit tornin i la Federació també organitzarà, torneigs presencials individuals de cara a l’estiu.

Vladimir Zaiats (Calldetenes): Celebra el reconeixement de la FIDE dels torneigs Hybrids, com el que acaba de participar la Federació Catalana. Proposa una avaluació de torneigs online. Troba a faltar en aquesta assemblea un informe arbitral, i la convocatòria d’assemblea d’àrbitres i convocatòria de nous cursos.

Eduard Calbet (Torreblanca): Demana baixar els preus del Campionat d’Edats i que no suposi una despesa tan alta per als jugadors.

Ramon Chalmeta li contesta que hi ha més despesa pel tema sanitari i també està previst menys participació.

Joan Antoni Pérez (Llinars): Felicita a la Junta per la seva tasca durant la pandèmia. I pregunta si es garantiran les competicions del Circuit amb el canvi de Junta Directiva, ja que el seu club té la intenció d’organitzar al juny una prova del Circuit, com aspirant.

Pepo Viñas li contesta que les competicions i el Circuit queda garantit pel personal federatiu i el director esportiu.

Jordi Magem: informa que durant el mes de març es publicarà, encara que sigui provisional, el calendari del Circuit.

Joan Bosco Tebar (Cornellà): Està d’acord amb l’ajornament de la Lliga i demana ajustar els preus del campionat d’edats.

Toni Ayza (Secretariat): felicita la Junta per la gestió durant la pandèmia. Diu que troba a faltar els indicadors que es presenten cada any.

Ramon Chalmeta li respon que els indicadors es publicaran properament per tenir la informació històrica.

Lluís Llopis (Vilassar) pregunta quan se sabrà la convocatòria de la Lliga.

Pepo Viñas li contesta que s’informarà en quan se sàpiga als clubs i es publicaran les circulars corresponents.

Òscar Ferrer (Riudom-Fischer): es queixa que ha estat esborrat d’un grup de whatsapp de la Delegació de Tarragona.

Pepo Viñas considera que és un cas molt particular i que l’eina de comunicació no és oficial. Tot i així espera que es millori la situació amb la propera etapa de la Federació.

A les 10: 40 hores finalitza l’Assemblea Ordinària i comença l’Assemblea Extraordinària.

 

O R D R E    D E L   D I A ASSEMBLEA EXTRAORDINÀRIA

 1. Convocatòria d’eleccions a membres de la Junta Directiva de la FCE. Aprovació, si s’escau, del calendari electoral.
 2. Aprovació, si s’escau, del reglament electoral i cens electoral.
 3. Elecció de la Junta electoral
 4. Torn obert de paraula.

El responsable d’organització de la FCE, Jaume Gayoso, va exposar amb un document gràfic en què consistia el procés electoral per renovar la Junta Directiva.

Va exposar els següent:

Procès Electoral  (Document)

 

Procés electoral- 2021

Normativa - Decret legislatiu 1/2000, de 31 de juliol i modificació Decret 55/2012 de 29 de maig. - Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya - Estatuts de la fce - Reglament electoral de la fce)

Procediment i calendari

1.- Convocatòria Assemblea Ordinària i Extraordinària (4/2) .

2.- Publicitat convocatòria (Divendres 26/2 l’esportiu, pàg. 7) .

3.- Celebració Assemblees (6/3) Ordre del dia: - Acord d'eleccions. - Elecció Junta electoral i Gestora (si no hi ha membres suficients no dimitits) - Reglament electoral.

4.- Cens provisional i seus electorals (8 de març) .

5.- Reclamacions al cens (9, 10 i 11 de març) .

6.- Publicació cens definitiu (12 de març) .

7.- Formats oficials: a disposició en federacio@escacs.cat Procediment i calendari .

8.- Els candidats de la junta actual que vulguin presentar-se han de dimitir abans del període presentació de candidatures.

9.- Presentació candidatures (del 13 al 20 de març).

10.- Proclamació candidatures provisionals (21 de març).

11.- Presentació impugnacions a la resolució de la junta sobre les candidatures provisionals (22, 23 i 24 de març).

12.- Publicació definitiva de les candidatures (25 de març).

13.- En cas de que hi hagi només una candidatura aquesta es proclamarà al dia següent.

14.- Votacions, si s'escau (més d'una candidatura) (10 d’abril de 10 a 14 hores en les delegacions).

15.- Es vota en llistes TANCADES i en model oficial. Només poden votar els Presidents (o en cas excepcionals el vicepresident que consti en el Registre d’entitats de la Generalitat) El Vot no és delegable.

16.- Termini per a possibles impugnacions dels resultats (12, 13 i 14 d’abril).

17.- Resolució de la Junta electoral amb la Proclamació de resultats, nomenament i registre (15 i 16 d’abril).

 

Junta electoral (Composició tres titulars + tres suplents).

Funcions

a) Conèixer i resoldre les reclamacions que es presentin sobre cens i calendari.

b) Aprovar el cens electoral definitiu.

c) L'admissió o el refús de les candidatures i la seva proclamació.

d) Facilitar el cens electoral a totes les candidatures.

e) Decidir sobre qualsevol incident que sorgeixi del procés electoral.

f) Publicar el resultat de les eleccions i dur a terme les comunicacions que legalment s'estableixin.

g) Resoldre les reclamacions que presentin els membres de l'assemblea o persones candidates en qualsevol fase del procés electoral.

Junta Gestora

En cas de dimissió de la majoria dels membres de la junta electoral s’escollirà una junta gestora de la qual formarà part els membres no dimitits i proposaríem que els membres de la junta electoral també formessin part.

Candidatures (aspectes més rellevants)

 • Les llistes seran tancades i el nombre màxim serà de fins 20 persones (president, vicepresidents, Secretària, Tresorera i 15 vocals).
 • Les candidatures han de cobrir com a mínim 2/3 del total (És a dir, 14 persones).
 • El candidat i la resta de la junta han de complir els requisits legals pertinents.
 • Complir amb els requisits formals (DNI, acceptació expressa...).
 • Proclamació 15 dies abans de les eleccions.
 • Mínim 40 % dones - Cap candidat podrà formar part de més d’una candidatura.
 • Els membres de junta actual que es vulguin presentar hauran de dimitir abans del període de candidatures (si s'escau es nomenarà una junta gestora).
 • Si només hi ha una candidatura, no n'hi haurà votacions.

Pepo Viñas aclareix que el 40% de dones a les Juntes pot ser modificat si el percentatge de llicències no arriba a aquest tant per cent.

El calendari electoral va ser aprovat per 60 vots a favor, 3 abstencions i cap en contra.

 

Intervencions dels assembleistes:

Joan Anton Pérez (Llinars) pregunta si un club que no ha pagat la quota anual perd el dret a votar.

Se li contesta que no, que el requisit es que hagi tingut activitat l’any anterior, que estigui actiu i que consti al cens i registre de la Generalitat.

Jaume Ribera (Mollerussa) pregunta si hi haurà seus electorals a les Delegacions i se li contesta que sí.

Toni Ayza (Secretariat) pregunta pel vot per correu i si és assimilable al permís concedit al Futbol Club Barcelona en les seves eleccions. Se li contesta que és un cas diferent i que dependria del permís de la Generalitat i amb tan poc cens no valdria la pena.

Lluís Llopis (Vilassar) pregunta el termini per pagar la quota de clubs i se li contesta que durant la temporada i en tot cas fins el tràmit de llicencies del 2022, per tramitar llicències l’hauria de tenir liquidat.

El Reglament i el cens electoral va ser aprovat per 61 vots a favor, cap en contra i 1 abstenció.

 

ELECCIÓ DE LA JUNTA ELECTORAL

Per formar la Junta Electoral, el Gerent de la Federació, Antoni López, informa que els membres del Comitè de Competició, es proposen per formar part de la Junta Electoral com a titulars i els membres del Comitè d’Apel·lació es presenten, com a suplents, per ser corroborats per l’Assemblea. Els noms de les persones que formarien part de la Junta Electoral i si s’escau de la Junta Gestora, serien els següents:

Titulars: Luis Felix Delgado Cámara, Juan Domínguez Rueda i Jaume Bosch Romay.

Suplents: Felix Romero, Jordi Folk i Manel Triquell.

La Junta Electoral va ser aprovada per 62 vots a favor, 3 en contra i cap abstenció.

Joan Barnet (Olesa) va preguntar si es podria votar per e-mail i se li va contestar que no era possible, amb la legislació vigent.

 

DILIGÈNCIA D'APROVACIÓ DE L'ACTA CORRESPONENT A L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA DE CLUBS, CELEBRADA EL DIA 6 DE MARÇ DE 2021

Vladimir Zaiats, major d'edat, membre de l'Assemblea de la Federació Catalana d'Escacs, en qualitat d'interventor i amb DNI 47958836H.

Jordi Capellades Ferre, major d’edat, membre de l’Assemblea de la Federació Catalana d’Escacs, en qualitat d’interventor i amb DNI 37318954M

Les persones esmentades, designades per l'Assemblea General Ordinària Extraordinària de 06 de març de 2021 com a interventors d'acord amb l'article 37 dels Estatuts d'aquesta Federació i l'article 33, darrer paràgraf del D. 70/94, i actuant per expressa delegació d'aquesta, DECLAREN APROVADA LA PRESENT ACTA DE L'ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA I EXTRAORDINÀRIA, per la qual cosa signen la present, conjuntament amb el President José Claudio Viñas Racionero amb DNI 46232148D i la secretaria general Teresa Muñoz Muñoz amb DNI 77123664H.

 

Jordi Capellades Ferre                                                         Vladimir Zaiats

                                                                                    

Teresa Muñoz Muñoz                                                   José Claudio Viñas Racionero

Secretaria General                                                                            President

 

Barcelona, 06 de març de 2021