Avui hem conegut la trista notícia de la mort de forma sobtada de Gregorio Garcia Conesa de 87 anys, un dels jugadors catalans més forts durant més de tres dècades. Va obtenir el títol de Mestre FIDE i va guanyar diversos campionats amb el club Barcinona, posterior Barcino, campió de Catalunya el 1980 i Campió d'Espanya al 1997. 

També va ser un gran directiu de la Federació amb els mandats de Josep Flores i Joan Segura.

El nostre condol a la família i amics. Descansi en pau.

AlteredCarbon27 va passar a la final després de guanyar una semifinal molt emocionant

El dissabte, 9 de juliol, es va celebrar la semifinal i la final de la Parlem – Lliga Catalana eSports d’escacs organitzada per l’UFEC i la Federació Catalana d’Escacs amb el patrocini de l’empresa catalana Parlem. 

<>

Es va dur a terme en una de les sales de joc de l’Asobu Esports Experience de Barcelona, un espai dedicat plenament als eSports on poder jugar en línia, ben equipat i ampli. Durant el matí hi havia la nostra final, però també s’estaven preparant els esportistes d’una altra final que es jugaria a la tarda, la de Gran Turismo. La tercera final que també es disputava era la de Beisbol. Els 3 esports estàvem convocats el mateix dia per realitzar les finals dels nostres esports. <>

Llegeix més...

Dissabte, 9 de juliol a les 10:30 hores a l'Asobu Esports Experience se celebrarà la semifinal i final de la Parlem - Lliga Catalana eSports. Els classificats d'aquestes eliminatòries han estat el Carles Díaz (Sabadell Coral Colon), Julio Benedetti (Mollet), Guillem Baches (Salauris) i Benajmin Pérez (Barberà).

Es podrà seguir la restransmissió en directe pel canal de twitch.tv/lopeznorman44 on també hi serà present el MC David Ayza.

Si hi esteu interessats en assistir de public, ompliu el següent formulari: Entrada.

Tomorrowland, Carlesdc, Miss_the_Old_u i AlteredCarbon27 són els classificats

Dissabte, 18 de juny, a les 16:00 hores van començar els vuitens de final del Parlem – Lliga Catalana eSports amb una participació d’alt nivell: 1 GM, 6 MI, 3 MF i 3 MC.

Els participants a aquests vuitens de final van aconseguir les classificacions en un dels 4 torneigs organitzats prèviament per la UFEC i la Federació i a través del programa Lichess. La lluita va ser aferrissada, i un cop superada, els hi tocava jugar els vuitens, no menys complicada. 

Llegeix més...

El dia 18 de juny, a les 16 hores, es jugaran els vuitens de final de la PARLEM - Lliga Catalana d’eSports a través de la plataforma de Lichess.org. 

Els enfrontaments seran al millor de 5 partides, és a dir, el primer que arribi a 3 punts, es classifica. En cas d’empat es jugaran partides de 2 minuts i 0 d’increment fins la primera partida que hi hagi un vencedor començant amb blanques el jugador que ha desafiat primer a l’anterior eliminatòria.

Llegeix més...

Lluís Parals, La Bisbal de l'Empordà, i Ricardo Palacín, Cornellà, campions dels seus respectius grups de veterans

Ahir es va disputar la vuitena i última ronda del torneig de veterans de Catalunya i va haver-hi màxima emoció. Després d'una setmana de ronda diària a la tarda, aquesta darrera era al matí.

S'enfrontaven en Brusi (Sant Cugat) amb 5 punts contra Parals (La Bisbal d'Emporda) amb 6, on el jugador de blanques tenia l'oportunitat de quedar campió guanyant la seva partida. Si hagués passat, el nombre de victòries era el mateix entre els dos esportistes i el sorteig dels següents desempats hauria estat obert. Ho va intentar, fins i tot, en algun moment de la partida estava millor, però en Lluís Parals es va defensar molt bé, va aconseguir igualar la partida i emportar-se el campionat de veterans de 50 a 64 anys. En Ricardo Brusi (Sant Cugat) es va classificar segon i el tercer lloc estava per disputar també, ja que qui guanyés de la partida entre Josep Ràfols (Vilafranca) amb 4.5 contra Eugenio Romero (La Lira) amb 4, obtenia aquest premi. L'avantatge era de Ràfols que amb taules en tenia prou, però no va poder ser i Romero es va imposar.

L'Eugenio Romero i el Lluís Parals, tercer i campió del grup de 50 a 64 anys.

Llegeix més...

Lluís Parals guanya la seva partida i lidera la classificació general

Dijous es va disputar la ronda 5 on es van produir més taules que mai: 10 taules. En el primer tauler, en Lluís Parals (La Bisbal d'Empordà) va derrotar en Jorge Hueso (Sant Adrià) en una bona partida i s'ha col·locat líder provisional amb 4 punts. En els 5 següents enfrontaments hi va haver 5 taules, fet que origina grups perseguidors nombrosos, un grup de 6 jugadors amb 3'5 i l'altre de 7 participants amb 3 punts. 

En Josep Ràfols (Vilafranca) segueix davant de la classificació del seu grup d'edat després de fer taules amb el Ricardo Palacin (Cornellà).


Avui, 6a ronda on hi ha un encontre fort en el primer tauler, Carmelo Fernández (Gran Penya de Vilanova) contra Lluís Parals (La Bisbal d'Empordà), tot i que la resta d'enfrontaments  preveu un final de torneig molt emocionant.

En el campionat per equips tenim, en primer lloc, els jugadors del Cornellà amb 6'5 punts seguit amb 6 punts de 3 equips, Sant Cugat, Cerdanyola Mataró i Gran Penya de Vilanova.

Resultats

El dimecres 25 de maig a les 18,45h. a l'estadi de Montilivi, a Girona, es disputarà el partit de la selecció catalana contra la selecció de Jamaica. La Federació Catalana de Futbol i la UFEC ofereixen un descompte del 25% en l'entrada per a les persones interessades.

 

Per aconseguir-ho, només cal que entreu al web FCF.CAT i, durant el procés de compra d'entrades, poseu la paraula clau UFECFUTCAT (sense espais i en majúscula).

 

Jorge Hueso (Sant Adrià) i Josep Ràfols (Vilafranca) lideren les classificacions dels seus respectius grups

Ahir vam celebrar la 4a ronda i entre els 3 primers taulers només va haver-hi una victòria, la de Jorge Hueso (Sant Adrià) sobre Juan Dominguez (Jake). Les dues restants van acabar en taules, però molt disputades.


En el grup de 2 punts, que hi havien 5 taulers, només va haver unes taules, les de l'Emili Simón (Terrassa) contra Joan Coll (Gran Penya), aquestes també molt disputades.

D'aquesta ronda hem de destacar diverses partides, entre elles la de Jorge Hueso, la del Josep Ràfols (Vilafranca) contra Ricardo Brusi (Sant Cugat) i la de Carmelo Fernández (Gran Penya) contra Jordi De la Plaça (Sant Cugat), on van guanyar els jugadors en blanques. 

Llegeix més...