ORGANITZA:

La Federació Catalana d'Escacs - Delegació de Girona amb la col·laboració del Club Escacs Banyoles.

 

DATA:

Dissabtes 5 i 12 de juny de 2021 

 

HORARI:

Dissabtes tarda de 16:00 a 20:00 hores

 

LOCAL DE JOC:

Es jugarà a Pavelló Municipal d’Esports de Serinyà (Pla de l’Estany).

 

CATEGORIES: 

Podran participar tots els esportistes que tinguin llicència federativa en vigor per l’any 2021 per algun club de la Territorial de Girona.

Es jugarà en un grup únic, categoria juvenil, és a dir, sub-18. Per tant, tots els nois/es nascuts/des a partir de l’any 2003 en endavant tindran dret a participar-hi.

 

INSCRIPCIONS:

El termini d'inscripció finalitzarà el dijous 3 de juny de 2021 a les 20 hores. Les places són limitades a 100 i s'agafaran per rigorós ordre d'inscripció.

Per fer la inscripció s’ha d’omplir el FORMULARI D'INSCRIPCIÓ i en pocs dies es veurà reflectit al llistat d’inscrits que l’àrbitre publiqui al chess-results. 

No s’acceptaran inscripcions que no es facin mitjançant el formulari.

El preu de la inscripció per inscrit serà de 10 € i s’haurà de fer el pagament al número de compte de Caixabank ES89 2100 1033 3202 0013 0574 indicant JUV + el nom i categoria de l'esportista.

 

ACREDITACIÓ:

Els esportistes hauran de portar un dels següents documents en el cas que l’arbitratge demani poder verificar la seva edat: DNI, llibre de família o passaport.

 

SISTEMA DE JOC:

Sistema Suís a 8 rondes. L’organització podria reduir el nombre de rondes segons el nombre d’inscrits, en cap cas s’augmentarà el nombre de rondes.

Partides a 20 minuts més un increment de 5 segons per jugada.

Els aparellaments es realitzaran pel programa SWISSMANAGER. No s’acceptaran reclamacions respecte els aparellaments publicats excepte els casos que l’àrbitre cregui convenients.

L’esportista que no es presenti a la primera ronda o qualsevol altre ronda de joc restarà eliminat de la competició.

El temps de tolerància per a la presentació de l’esportista davant del tauler és de 15 minuts des de l’inici de la ronda.

 

DESEMPATS:

• Buchholz menys el pitjor resultat (aplicant ajustament FIDE).

• Sonneborn-Berger

• Progressiu fins a les últimes conseqüències

• Buchholz Mitjà (amb ajust FIDE)

• Sorteig

Els quatre primers sistemes de desempat es sortejaran un cop finalitzada la competició.

A efectes de desempat, s’utilitzarà l’oponent virtual com a ajust FIDE [C.04.5 General Handling Rules – FIDE Handbook].

 

DIRECTOR DEL TORNEIG:

El director del torneig serà el Sr. Carles Vilà.

 

COMITÈ DE COMPETICIÓ:

No hi haurà comitè de competició i les decisions de l’àrbitre seran inapel·lables.

 

RÀNQUING INICIAL:

L’ordre de rànquing dels participants es farà per ELO Català ràpid per a totes les categories.

 

ELO:

El torneig és vàlid per a elo català de ritme ràpid per a totes les categories.

 

PREMIS:


• Trofeu per als tres primers classificats del grup general

• Trofeu pels tres primers de cada categoria menors de sub-18, és a dir, pels tres primers sub-8, sub-10, sub-12, sub-14 i sub-16. Si un esportista de les categories inferiors queda entre els tres primers, només s’endurà un trofeu, relegant el premi al següent classificat de la categoria d’aquest esportista.

• Trofeu a la millor femenina. En cas de quedar entre el podi final general, el trofeu se l’enduria la següent classificada.

• Diplomes als tres millors equips. Per la classificació final d’equips, comptarà els punts fets pels quatre millors esportistes classificats de cada club, que seran qui rebran els diplomes, un per esportista.  

El lliurament de premis serà programat per a les 20:00 hores del dissabte 12 de juny.

  

OBSERVACIONS:

No està permès fer servir telèfons mòbils o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre. Si el telèfon mòbil emet algun soroll, per a l'esportista comporta la pèrdua de la partida o l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.

L’espai de joc estarà limitat exclusivament per als esportistes, i no serà permesa la presència de pares o altres acompanyants que no siguin els de la pròpia organització. En aquest torneig no hi haurà delegats tutelats.

L’organització es reserva el dret de canviar el sistema de joc en funció del nombre d’esportistes inscrits.

La participació en aquest torneig suposa l’acceptació, per part de l’esportista, d’aquestes normes. El protocol sanitari a seguir serà el PLA D’ACTUACIÓ PER PREVENIR EL CONTAGI PER COVID‐19 (versió 2.1)

 

PUBLICITAT: 

Els participants, pel fet de inscriure's, autoritzen la publicació de les seves dades i fotografies als mitjans de comunicació que l’organització consideri adients per a la difusió de l’esdeveniment. En cas de no ser possible per algun motiu justificat, posar-se en contacte amb l'organització abans de l'inici del torneig.

 

Torroella de Montgrí, a 7 de maig de 2021

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs