ORGANITZA:

La Federació Catalana d’Escacs – Delegació Territorial de Tarragona amb la col·laboració del Club d’Escacs Hospitalet de l’Infant

PARTICIPANTS:         

Tots els jugadors/es amb llicència en vigor de la Federació Catalana d’Escacs.

DIES DE JOC: 

8, 15, 22 i 29 d'octubre i 1, 5, 12, 19 i 26 de novembre.

HORA D’INICI:

09:30 hores

LOCAL DE JOC:

El local de joc serà a L'HOSPITALET DE L’INFANT, pavelló del Casal de la urbanització HIFRENSA. Està adaptat per persones amb discapacitat física segons la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.

INSCRIPCIÓ:

Mitjançant el formulari següent: FORMULARI

La data màxima per fer les inscripcions serà el dia 2 d'octubre a les 19:00 hores. Un cop fet l'aparellament, les noves inscripcions entrarien a la segona ronda.

La quota d'inscripció és de 12€.

FORMA DE PAGAMENT:

Els participants hauran d’ingressar l’import de la seva inscripció al número de compte de la Delegació Territorial de Tarragona ES98 0182 3268 1102 0005 2859 (BBVA), indicant INDIV. + nom i cognoms del jugador o bé el nom del club (en el cas que el club pagui les inscripcions dels seus participants).

També hi haurà l’opció que els clubs sol·licitin que se’ls carregui l’import de les inscripcions dels seus jugadors al compte que tenen a la Federació, però aquests hauran d’especificar-ho explícitament enviant un correu electrònic a federacio@escacs.catper tal d’evitar malentesos. Els o les participants que no hagin pagat la seva inscripció en finalitzar la 1a ronda de joc podran ser eliminats del torneig.

SISTEMA DE JOC:      

Es jugarà pel sistema suís a 9 rondes amb dos grups (grup A i grup B) mitjançant el programa SwissManager i en dos grups.

  • GRUP “A”: Tots els jugadors/es que ho demanin.
  • GRUP “B”: Els jugadors/es que tinguin un Elo català inferior a 1950.

RITME DE JOC:          

El ritme de joc serà de 90 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada des del primer moviment.

AVALUACIÓ: 

Els dos grups s’avaluaran per Elo català i per Elo FIDE.

DESCANSOS: 

Un esportista pot demanar, com a màxim, 2 descansos (byes) de zero punts, a no ser que el director del torneig i/o l’àrbitre determini una altra cosa.

Els descansos s’han de sol·licitar durant el torneig -abans d'acabar la ronda en curs- a l’àrbitre principal segons el formulari que estarà a disposició dels jugadors. Si es vol demanar bye a la primera ronda s’ha de fer mitjançant correu electrònic a federacio@escacs.cat

TELEFONIA:   

Estan prohibits els telèfons o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre, a no ser que estiguin completament desconnectats. Si el telèfon emet algun soroll, pel jugador comporta la pèrdua de la partida i l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.

DIRECCIÓ TORNEIG: 

El Director del Torneig serà el Sr. Ferran Torta Navarro.

ARBITRATGE:

Pendent designació                Àrbitre Principal

Pendent designació                Àrbitre Adjunt

Pendent designació                Àrbitre Auxiliar

Les bases del torneig es confeccionaran i publicaran una vegada el Comitè d’Àrbitres i la Delegació designin els àrbitres.

ÈTICA:

Els jugadors no actuaran de forma que deshonrin el joc dels escacs i es comportaran correctament tant dins com fora de les instal·lacions esportives.

No està permès als jugadors abandonar el recinte de joc sense el permís de l’àrbitre.

No es poden analitzar les partides a la sala de joc.

  

PREMIS i TROFEUS:  

Trofeus per al Campió, Sots-campió i Tercer classificat del GRUP”A”

Trofeus per al Campió, Sots-campió i Tercer classificat del GRUP”B”

Els trofeus es lliuraran a la FESTA POPULAR de la  DELEGACIÓ TERRITORIAL a celebrar a l’any 2018.

Els tres primers classificats de cada grup estaran invitats al dinar de germanor de la FESTA POPULAR de la  DELEGACIÓ TERRITORIAL a celebrar a l’any 2018.

La primera jugadora femenina, del grup A, obtindrà la plaça classificatòria per a la Final de Catalunya Femení 2018 amb la despesa d’allotjament pagades, en règim d’habitació doble a l’hotel designat per la Federació. Si la jugadora renúncia o ja està classificada, es passarà a la següent jugadora, sempre que hagi obtingut el 50% dels punts.

A l’actual normativa s’indica que el jugador/a campió del GRUP ”A” podrà participar en el Campionat de Catalunya Individual Absolut 2018. Això obstant, aquest punt queda en suspens fins l’aprovació de la nova normativa per aquest torneig que es debatrà en la propera assemblea de clubs afiliats a la Federació Catalana d’Escacs.

INVITACIONS:  

Estan convidats a la inscripció a l’individual els esportistes premiats als circuits de ràpides d’estiu segons la circular TGN 14/2017