Organitza el torneig la Federació Catalana d'Escacs - Delegació Territorial de Tarragona, amb la col·laboració del Club d'Escacs Amposta

BASES

1.- Obert a participants amb llicència federativa vigent.

2. El sistema de joc serà un suís basat en valoració a 7/8 rondes. Els aparellaments es realitzaran informàticament, amb el programa SwissManager, sota la responsabilitat de l’àrbitre principal. El rànquing es confeccionarà amb l'ELO RÀPID català de l'1 de juny de 2018. El nombre de rondes es decidirà en funció del nombre d’inscrits i es comunicarà a l’inici del torneig.

3. El ritme de joc serà de 5 minuts + increment de 3 segons/jugada. Temps d’espera: caiguda de bandera. El torneig serà vàlid per a Elo català ràpid, 1/2 k.

4. El participant que no es presenti a una ronda, sense justificació i a criteri de l’organització, serà eliminat del torneig. Aquells participants que per qualsevol circumstància hagin d'absentar-se alguna ronda, ho hauran de comunicar a l'àrbitre durant la ronda anterior.

5. Dia de joc: Diumenge, dia 17 de juny de 2018. Confirmar l’assistència: de les 10:00 a les 10:30 hores. Inici de la PRIMERA RONDA a les 10:30 hores amb els participants que han confirmat a l’àrbitre, l’assistència.

Local de joc: Auditori del pavelló firal d’Amposta. Carrer Sebastià Juan Arbó, 2, 43870 - Amposta (Tarragona)

6. Desempats: Els desempats seran els següents i s’aplicaran per aquest ordre:

 • Bucholz brasiler(-1) (amb ajust FIDE de contrincant virtual)
 • Bucholz total (amb ajust FIDE de contrincant virtual)
 • Performance recursiva (54)
 • Sonneborn-Berger (amb ajust FIDE de contrincant virtual)
 • Sorteig

7. Es podran demanar, com a màxim 2 descansos (byes), que seran de zero punts.

8. No està permès fer servir telèfons mòbils dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre. El fet de sonar el telèfon del participant comporta la pèrdua de la partida. En el cas de l’espectador, comporta l’expulsió de la sala de joc.

9. Es farà ús de rellotges digitals per a un millor control i supervisió dels temps de joc dels participants. Es regirà sobre l'apèndix B de les lleis dels Escacs i per l’article B.4

10. Hi haurà un imprès oficial de reclamació de la FCE a disposició dels participants.

11. Director del Torneig: Ferran Torta Navarro

12. Les decisions de l'Àrbitre Principal seran inapel·lables. Àrbitre Principal: Ruben Morales Medel

13. El lliurament de premis es durà a terme en acabar el torneig.

14. Tot esportista eliminat/retirat perd tots els drets que li atorguen aquestes bases.

15. L’organització es reserva el dret d’admissió.

16. El no previst en aquestes bases es resoldrà d’acord amb la reglamentació de la FCE i, en general, la de la FIDE, amb les obligatòries adaptacions a les característiques del torneig.

17. Inscripcions: La inscripció al torneig serà gratuïta, i s’haurà de formalitzar omplint el formulari abans del dia 14 de juny a les 20:00 h. (veure circular TGN 15/2018)

18. Els aparellaments, resultats i classificacions es podran seguir pel Web de Chess-results

19. Els jugadors sub12 podran participar al grup absolut en cas que tinguin 1900 punts d’Elo català o Elo català ràpid, i ho sol·licitin explícitament a l’organització o a l’àrbitre abans de l’inici del torneig.

20. Els participants autoritzen la publicació de les seves dades personals i fotografies en els diferents mitjans de comunicació que l’organització consideri adients per la difusió de l’esdeveniment.

21. Els participants no actuaran de forma que deshonrin el joc dels escacs i es comportaran correctament tant dintre com fora de les instal·lacions esportives. No està permès als participants abandonar el recinte de joc sense el permís de l’àrbitre.

22. Els participants en aquesta competició accepten i se sotmeten a la Jurisdicció Disciplinaria Esportiva i a la normativa interna de la Federació Catalana d’Escacs.

23. La participació en aquest torneig comporta la total acceptació, per part dels inscrits, d’aquestes bases.

24. El campionat coincideix simultàniament amb el campionat individual d’escacs llampec de la delegació de Tarragona. En cas de baixa inscripció al sub12 aquest es fusionaria amb l’absolut.

TROFEUS

NO SON ACUMULABLES. S’entregaran per aquest ordre i, en cas de duplicitat, l’organització determinarà quin s’entrega.

Classificació Individual:

 • CAMPIÓ                                   TROFEU
 • SOTSCAMPIÓ                          TROFEU
 • TERCER CLASSIFICAT            TROFEU

Per edats (s’excepturaran tres primers):

 • 1r sub-12                                MEDALLA
 • 1r sub-10                                MEDALLA
 • 1r sub-08                                MEDALLA