El Circuit Català d'Oberts Internacionals 2023 ha finalitzat després de més de quatre mesos de joc on s'han jugat ni més ni menys que 28 tornejos internacionals, 11 dels quals de ritme clàssic i 17 d'actius. Prop de mil esportistes han participat en un o altre dels tornejos celebrats aquest estiu.

D'esquerre a dreta: GM Daniel Alsina, IM Brian Sebasti Escalante i IM Gerard Ayats

El podi absolut del Circuit ha finalitzat amb el GM Daniel Alsina Leal com a campió amb 217 punts, essent així el segon català en aconseguir-ho després que el GM Marc Narciso ho va ser el 2006 i 2007. Completa el podi, en segon lloc, el peruà MI Brian Sebasti Escalante Ramírez amb 210 punts, i, en tercer lloc, el català MI Gerard Ayats Llobera amb 201 punts. A més dels dos catalans ja esmentats, el podi català el completa el MI Robert Alomà que ha estat setè a la general amb 151 punts.

Podeu consultar tots els resultats i la Classificació del Circuit Català.

El MF Alexander Pigeat, de França, campió del grup A i Iyer Arvind Ramnath, de l'Índia, guanya el B

El campió i subcampió del Magistral Ciutat de Barberà, en MI Gupta Sankalp i el GM Hipólito Asís.

Del 21 al 29 de novembre s'ha disputat el II Magistral Ciutat de Barberà i la 43a edició de l'Obert Internacional Ciutat de Barberà. L'any 2020, a causa de les restriccions de la COVID-19, el torneig va ser un magistral d’alt nivell, amb un ressò mediàtic important; i un torneig en línia obert a jugadors federats i no federats. Aquest any que les restriccions són menors, s'ha traslladat l’esdeveniment al mes de novembre.

El Barberà ha organitzat un obert limitat i un tancat vàlid per normes internacionals. Tot plegat és un pas més per assolir la normalització l'any 2022, quan el torneig tornarà a les dates tradicionals, del 4 al 12 de juliol.

Per poder disputar el torneig d'aquest any 2021, el club vallesà ha aplicat mesures extremes per garantir la seguretat dels participants, que han tingut un comportament excel·lent per tal d'evitar la propagació del virus. El campionat s'ha retransmès per quatre plataformes amb un seguiment ampli. A més, el 12 de novembre el club va rendir homenatge als protagonistes de les 42 edicions de l'Obert, des del 1979 al 2020.

Esportivament, el Mestre Internacional indi Gupta Sankalp ha estat el campió del II Magistral gràcies al desempat, seguit del també Mestre Internacional Hipólito Asís, del Barcelona.

Al grup A de l'Open, i gràcies també al desempat, el Mestre FIDE Alexandre Pigeat, de França, va quedar campió, seguit de l'indi Dhananjay. Al grup B, Iyer Arvind Ramnath, també de l'Índia, es va imposar per un punt de diferència respecte als seus perseguidors. Va aconseguir fer 7 punts i mig, un més que el segon classificat, Enric Barba, del Barcelona; i Pere Mas, del Cerdanyola del Vallès.

El campió del grup A, Alexandre Pigeat. 

Sense cap mena de dubte hem pogut mantenir present  l'Open de Barberà i el Circuit Català d’oberts internacionals un any més.

Classificacions final

La vuitena edició del Festival d’Escacs Vila de Platja d’Aro, vàlida per al Circuit Català, ha tingut de campió el veterà Gran Mestre armeni Karen Movsziszian, jugador del CE Sant Andreu, qui amb 7,5 punts superava en el desempat el Gran Mestre ucraïnès Vitaly Sivuk, tots dos a tot un punt del tercer classificat, el Mestre Internacional argentí Mario Villanueva. Aquesta edició especial del Festival, arbitrada per l’Àrbitre Internacional Vladimir Zaiats, ha estat fortament influenciada per les mesures anti-covid-19 que han impedit que esportistes d’arreu del món es poguessin desplaçar fins a Platja d’Aro, Kàrpov inclòs, però tot i així ha estat molt competida.

D'esquerra a dreta: Mario Villanueva, Karen Movsziszian i Vitaly Sivuk.

Classificació Grup A

Llegeix més...

El campió del XIIIè Memorial Internacional Ezequiel Martín, Pere Garriga (Mollet)

Ara fa un any, la situació sanitària, no només a Mollet sinó a tota Catalunya, a Espanya, Europa i el món sencer era tremendament complexa i va impossibilitar la celebració de la XIII edició del torneig d’escacs actius que cada any organitzem amb molta il·lusió. Vam suspendre el torneig amb la sensació, en aquells moments, que trigaríem molt a poder tornar a jugar a escacs presencials.

Moltes coses han passat durant aquest llarg any i, quan fa just un mes, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ens va confirmar que es podia disputar el torneig amb certes restriccions d’espai, amb un protocol de seguretat estricte i amb les precaucions adients, vam decidir tirar endavant.

Llegeix més...

Miguel Muñoz guanyador a Vilanova i la Geltrú
El Gran Mestre Miguel Muñoz, del club Sant Andreu, s'ha proclamat guanyador del I Obert d'escacs actius de Vilanova i la Geltrú, torneig candidat al Circuit Català d'Oberts Internacionals, celebrat el 14 de maig de 2017. Ha compartit podi amb els també Grans Mestres Jaime Alexandre Cuartas, del Peona i Peó, i Michael Oratovsky, del Cerdanyola del Vallès. Tots aquests jugadors han estat empatats a 7 punts juntament amb el quart classificat, el jugador del Barberà Petar Arnaudov. El torneig ha tingut una participació de 75 jugadors.
MES INFORMACIÓ

Des del 22 i fins el 30 de juliol, s’ha celebrat la 42ena edició de l’Obert Internacional d’Escacs ‘Vila de Sitges’, el torneig més antic de Catalunya (juntament amb Badalona) en la modalitat de 9 rondes diàries, toca fer balanç.


Enguany, amb 181 inscrits, ha tornat a superar la xifra de participants de edicions  anteriors. També he comptat amb una àmplia representació de jugadors titulats (7 GM’s, 18 IM’s i 27 mestres més amb titulació internacional, FM, CM ...). La representació femenina ha estat de 13 jugadores (9 d’elles titulades) i 26 jugadors sub-18. Els jugadors amb mes elo: Jorge Cori (2602) i el rus Sergei Volkov amb 2591). Àmplia representació ‘la armada’ indú amb 18 jugadors i del Perú amb 8 jugadors, la majoria titulats.

Llegeix més...

Publicació de la llista d'ajudes concedides als organitzadors de torneigs del XIII Circuit Català d'Obserts Internacionals.:

Torneig categoria General Categoria Trams Ajuda 2016
TORNEIGS TRADICIONALS      
Open de Sants A+ A+ 4.442,00 €
Open de Sant Martí A+ A+ 3.740,00 €
Open Ciutat de Badalona A A+ 3.039,00 €
Open Ciutat de Montcada A A 2.805,00 €
Open de Barberà A A 2.805,00 €
Open Vila de Sitges B B 1.987,00 €
Open de Figueres "Miquel Mas" B B 1.987,00 €
Open Ciutat de Sabadell B B 1.987,00 €
Open La Pobla de Lillet C C 1.403,00 €
Open d'Amposta C C 1.403,00 €
Open de Torredembarra C C 1.403,00 €
  Ajudes torneigs tradicionals  27.000,00 €
TORNEIGS ACTIUS      
Open Memorial Josep Lorente a+ a+ 450,00 €
Open Vallfogona a+ a 360,00 €
Open Diada Sabadell a+ a 360,00 €
Obert d'actius Vila de Sta Coloma de Queralt a a+ 300,00 €
Obert D'Olot a a+ 300,00 €
Memorial Ezequiel Martín a a 255,00 €
Obert Vila de Santpedor a a 255,00 €
Obert Escola d'Osona b b 180,00 €
Open d'actives Vila de Canovelles b b 180,00 €
Obert de Rubí b b 180,00 €
Obert de l'Escola Martorell b b 180,00 €
  Ajudes torneigs actius  3.000,00 €
       
  Total ajudes 30.000 €

 

 

 

El jugador turc, Ogulcan Kanmazalp, ha estat el guanyador del Torneig Internacional de Llucmajor, primera prova puntuable del XII Circuit Català. El jugador otomà quedà primer amb 7½ i va ser l'únic jugador que va aconseguir aquesta puntuació. Un total de sis jugadors més van quedar a mig punt del Mestre Internacional turc.

A l'Obert d'Actius de Canovelles, el guanyador ha estat el Mestre Internacional peruà del Tres Peons, Filemón Cruz, empatat a punts amb el també Mestre Internacional del Tres Peons, Jonathan Cruz, Lluis Maria Perpinyà del SCC Sabadell i el Gran Mestre també del SCC Sabadell, José Manuel López.

Amb les puntuacions acosneguides pels jugadors participants, el Mestre Internacional turc, Ogulcan Kanmazalp, és el primer líder del XII Circuit Català d'Oberts Internacionals.

Resultats de Llucmajor

Resultats de Canovelles

Llegeix més...

El gran mestre del Terrassa Miquel Angel Muñoz s'ha imposat a l'Obert de L'Escola d'Escacs de Martorell. Muñoz Pantoja ha aconseguit 7 punts, tan mateix com el segon classificat, el jugador cubà del sant Andreu Arian Gonzalez i el gran mestre de l'Escola d'Escacs de Barcelona Marc Narciso. El torneig que es disputa per primera vegada i que es presenta com a candidat al Circuit Català va tenir una participació de 34 jugadors. RESULTATS I CLASSIFICACIO