CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Open Internacional "Ciutat de Barcelona"

 Del 27 de setembre al 5 d'Octubre de 2019

Espai Bota de la Fabra i Coats, c/Sant Adrià 20, Barcelona

NOVA PÀGINA WEB

Bases català en pdf

Bases castellano en pdf

Rules in english pdf

Inscrits/players

 

INSCRIPCIÓ CIUTAT DE BARCELONA

INSCRIPCIÓ BLITZ CIUTAT DE BARCELONA

XVI Circuit Català d'Oberts Internacionals d'Escacs

Pàgina web Circuit Català

En joc:

 

Properament:

XXVII Open d'actius Vallfogona de Balaguer (22 de setembre)

 

 

 

 

 

 

Festa Catalana dels Escacs 

A Balaguer

6 d'Octubre de 2019

Circular CAT 25/2019 Festa Catalana i Campionat de Catalunya de Ràpides per Equips

Campionat de Catalunya per Equips d'Edats

De l'1 al 3 de novembre de 2019 a Lloret de Mar (de Sub-8 a Sub-18)

Circular

Annex de la Circular

El dissabte dia 19 de gener va començar la Lliga Catalana 2019 en la categoria de Divisió d'Honor, mentre que la resta de categories van donar el tret de sortida a la competició l'endemà, el diumenge dia 20.

Els primers resultats es mostren a continuació:

La jornada va finalitzar sense empats

 

Grup I

Al Grup I destaca el fet que tots els equips guanyadors van ser-ho a domicili. El Lleida va marxar cap a ponent amb un ajustat triomf sobre el Foment, en part gràcies a les victòries del Guerau Masagué i l'Àlex Ghenghiu sobre rivals que els superaven en més de 90 punts d'ELO.

En el derbi gironí el Figueres es va imposar al Gerunda amb una darrera i decisiva victòria del MC Jordi Serra, mentre que el Colón Sabadell Chessy va passar més angúnies de les previstes per guanyar el seu matx contra el Sant Andreu. L'actual campió de la competició de ben segur que esperava un resultat més ampli.

Finalment, en el matx que va ser retransmès en directe a través de la web de la Federació Catalana i de les webs Chess24, Chess.com, Chessbase i Chessbomb, el nou equip de Divisió d'Honor Escola d'Escacs Salou no va poder debutar amb victòria davant d'un Mollet que, segons va explicar el seu president Ramon Caro al programa Xarxa de Mat no aspira a guanyar el campionat aquest any.

A la partida Sosa (Mollet) - Kogan (Salou) es va poder veure un final molt instructiu sobre com guanyar amb 2 cavalls. Recupera'l

Gerunda - Figueres. En primer terme el Mestre Català del Figueres Jordi Serra, la victòria del qual va ser la darrera i decisiva pel resultat final.

 

Grup II

Al Grup II en canvi només hi va haver una victòria de l'equip visitant, que va ser la de l'Escola d'Escacs Barcelona sobre el Sant Josep de Badalona. Aquest va ser justament el matx escollit per ser retransmès en directe. A la partida Peralta-Gallego es va arribar a la posició del diagrama, on juguen blanques. Saps com va continuar en Fernando Peralta?

Si la teva resposta ha estat Axh7 has encertat, com ho va fer el Mestre FIDE i membre dels Barcelona Raptors de la Pro Chess League José Antonio Herrera en directe al Xarxa de Mat. Si vols, pots recuperar la partida a alguna de les webs esmentades, per exemple aquí.

El Tres Peons, amb un equip format bàsicament per jugadors de la pedrera va aconseguir un punt molt meritori a casa davant l'Andorra, que va haver de conviure amb un llarg desplaçament fins a la capital catalana. El Barcelona, que tot just ha pujat aquest any a la Divisió d'Honor però que ha fitxat bons jugadors, va començar amb bon peu davant del Cerdanyola del Vallès, i finalment el Barberà va imposar-se amb certa claredat a un Olot que participa per segon cop consecutiu a la màxima categoria després de 15 anys de no ser-hi. Fa uns dies ja van declarar públicament mitjançant el seu capità, el Sergi Vinardell, que el seu principal objectiu a la Lliga és la permanència. Podeu recuperar l'entrevista a Olot Televisió al següent enllaç.  

Club d'Escacs Barberà - Club Escacs Olot

 

Altres categories

Diumenge van competir els equips de la resta de categories. Amb prop de 200 clubs implicats, 600 equips i 4000 jugadors, la Lliga Catalana 2019 continua sent una de les més importants del panorama escaquístic europeu.    

 

Recordeu que es poden consultar els resultats de totes les categories al portal de la Lliga.

 

Dissabte que ve, la segona ronda.

Cercador

Galeria Flickr