CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

El dissabte dia 16 de febrer es va disputar la cinquena ronda de la Lliga Catalana 2019 en la categoria de Divisió d'Honor.

Els resultats es mostren a continuació:

Grup I

Al Grup I el resultat més destacable va ser la victòria de l'Escola d'Escacs Salou contra el Gerunda, que juntament amb la derrota relativament previsible del Foment Martinenc davant d'un dels favorits, el Mollet, fa que la lluita per entrar al play-off pel títol estigui encara molt oberta. Una lluita a la qual s'ha sumat el Sant Andreu gràcies a la seva àmplia victòria a casa davant el Lleida. Veiem a continuació com està ara mateix la classificació:

Finalment, el Colón Sabadell Chessy va imposar-se al Figueres per 6,5 a 3,5 en el que va ser el matx escollit per ser retransmès en directe. Tot i les sorprenents victòries visitants del Manuel Pijuán sobre l'IM Lázaro Lorenzo (191 punts d'ELO i 34 anys de diferència) i del Lluís Parals enfront d'Antonio Ayas (228 punts d'ELO de diferència), el Figueres no va poder compensar el gran avantatge d'ELO en gairebé tota la resta d'enfrontaments. 

Al Grup I es va retransmetre el matx Colón Sabadell Chessy - Figueres

Grup II

Al Grup II els equips que lluitaran pel títol i els que ho faran per evitar el descens semblen més definits. Un punt i mig separa al quart del cinquè classificat. El Cerdanyola va sumar per primera vegada aquest any i ho va fer amb una àmplia victòria a domicili sobre un Olot que queda ara mateix en darrer lloc. L'Andorra, tot i fer un molt bon paper no va poder esgarrapar ni l'empat en la seva visita a un Barberà que manté el seu pas ferm a la Lliga (4,5 punts sobre 5), mentre que el Tres Peons només va poder imposar-se en una partida i fer dues taules contra l'Escola d'Escacs de Barcelona, que per altra banda suposa un resultat de mèrit doncs la diferència sobre el paper entre els jugadors era notable. Tot i això el Mestre Català Dani Leiro va poder doblegar el Mestre Internacional Julio Antonio Hernando. La classificació al Grup II queda així ara com ara:

El matx de retransmissió va ser el Sant Josep de Badalona - Club d'Escacs Barcelona, a priori el més fort i alhora igualat de tots. No va decebre, ja que es va decidir en favor dels locals per un ajustadíssim 5,5 a 4,5, que fa que els badalonins superin als de la capital en la classificació. El Barcelona va portar el seu gran fitxatge estrella d'aquest any, el francès Maxime Lagarde, número 210 del món, però aquest no va poder demostrar el seu gran nivell i va caure derrotat pel GM Orelvis Pérez. Els 233 punts d'ELO que els separen no van ser prou obstacle. A més, un altre dels quatre Grans Mestres del Barcelona, el francoalgerià Bellahcene Bilel, també va caure en el seu cas contra el GM Andrés Felipe Gallego. Els altres dos GM francesos del Barcelona no van jugar. A part del tauler 1, en els taulers 3, 5, 6, 7 i 9 també es van produir uns resultats molt poc previsibles a priori.   

a2 va ser l'error decisiu de Maxime Lagarde. Les blanques van jugar correctament, guanyant la partida.

Sant Josep de Badalona - Club d'Escacs Barcelona

Recordeu que es poden consultar els resultats de totes les categories al portal de la Lliga.

També podeu veure en directe i repassar partides anteriors als següents enllaços:

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chess24: https://bit.ly/2FOXg60

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Web FCE: https://bit.ly/2U1pHkd

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chesscom: bit.ly/2Mh0pvB

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chessbase: https://bit.ly/2FBOKaf

https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tb7/1/16/269c.png");">⚜️Chessbomb: bit.ly/2Dj8mxv

Dissabte vinent, la sisena jornada com sempre a les 16:30h.