CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

Cada temporada, i en el marc de la Festa dels escacs catalans la Federació Catalana d’Escacs, s’atorga una distinció a aquelles persones que ha destacat en el seu treball i dedicació als escacs.

En aquest cas, una insígnia d'or del 2022 recaurà en el Sr. Antoni López Manzano (C.E. Sant Adrià) per la seva llarga trajectòria com a gerent de la Federació Catalana d'Escacs. Més de 39 anys dedicat als escacs tant com a jugador, organitzador i com a federatiu.

El més sincer agraïment per tot aquest temps de dedicació al nostre esport i afició. 

A continuació us fem arribar un breu resum de la seva trajectòria:

Antonio López Manzano és llicenciat en Ciències Econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona. Ha treballat durant quaranta anys en la Federació Catalana d'Escacs, primer com administratiu, després com a secretari i els darrers anys com a gerent. Durant la seva trajectòria professional va estar a les ordres de les Juntes presidides per Joan Segura, Lluís Bohigas, Josep Flores, Toni Ayza i PepoViñas.

Va dirigir durant deu anys la revista Butlletí d'Escacs. És autor dels llibres d'Escacs: "Iniciació als Escacs" traduït a tres idiomes i amb vuit edicions, "Ajedrez Esencial", "Arturo Pomar, una vida dedicada al ajedrez", "Federació Catalana d'Escacs 75 anys d'història". També va ser autor de l'exposició "Els Escacs a Catalunya" que en 1989 va patrocinar la Secretaria General de l'Esport en el museu Dr. Colet.
Té el títol d'àrbitre i monitor nacional. Com a jugador, va guanyar el grup B del Torneig Internacional de Sant Martí, va ser campió del Territorial de Barcelona grup B i segon classificat i premi de bellesa a l'Obert Internacional de Sants.

 

Vida Federativa

La Federació, i els Escacs en general, han estat una part essencial de la meva vida i també han estat i són la meva passió. He tingut la sort de treballar en el que m'agrada i això ha estat un gran privilegi.

He viscut moments importants de la història dels escacs a Catalunya: La Copa del Món de 1989, els trasllats de seu social del Carrer Trafalgar, al Carrer, Rosselló, després al local de propietat de la Gran Via i al local actual del Recinte Fabra i Coats de Sant Andreu. La Federació no ha estat aliena als canvis de la societat i ha viscut moments de crisi i d'abundància de recursos. Els canvis de la tecnologia, de la informàtica han estat també fets molt importants al llarg dels anys.

És el moment d'oblidar les dificultats i quedar-me amb tot el fet positiu que m'ha reportat la meva feina, sobretot la gent i els amics que he conegut al llarg d'aquests anys gràcies a la meva tasca de gerent.

Vull manifestar el meu agraïment per les relacions amb vosaltres: presidents dels clubs d'escacs catalans, institucions (UFEC, FEDA, Ajuntaments, Diputacions i Generalitat), tots els membres de les juntes directives encapçalades per Pepo Viñas, Toni Ayza, Josep Flores, Lluís Bohigas i Joan Segura i amb tots els meus companys de treball, la Cristina, l'Adrian, el Jordi Magem, l'Alex, Jordi Parayre, Manel, Xavier, Marc, Guillem i Jordi Capellades, amb els quals vaig compartir experiències, durant aquests últims 40 anys, i dels qui vaig aprendre tant i conviure durant gran part de la meva vida laboral. No em queda més, sinó desitjar-vos el millor en les vostres vides personals i professionals.

Reitero novament el meu agraïment per aquesta etapa de la meva vida compartida amb vosaltres, on la companyonia i les bones relacions han estat protagonistes.

Finalment, només vull dir que he tractat de ser un bon gerent, honest i responsable, però sobretot he tractat de ser una bona persona, i espero haver-ho aconseguit.

Una forta abraçada a tots

Antoni López Manzano