CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

L'escola Miquel Granell d'Amposta campiona d'Espanya d'escacs escolars

Els dies 30 d'abril i 1 de maig s’ha celebrat a Cartagena el Campionat d’Espanya d’escacs per equips d’escoles Sub-12, on hi ha participat l’Escola Miquel Granell d’Amposta com a únic representant català. A la competició hi havia un total de 18 equips de tot l’estat.

                                                                  Escola Miquel Granell recollint el trofeu de campions

 

L’equip ampostí ha estat format per Gerard Tallada Serret, Josep Marsal Calvet, Climent Ferré Obradós, Marc Perolada Seguí i Eloi Luque Granel, i Daniel Rius Guasch com a delegat.

Al llarg del campionat, que s’ha disputat a un total de sis rondes, l’equip de l’Escola Miquel Granell ha estat capaç d'aguantar la primera taula d’on partien des d’un bon inici, al disposar d’un millor rànquing. A la primera ronda s’han enfrontat al Col·legi Cervantes A (Albacete), obtenint un 3 ½ - ½ . La segona i tercera ronda han tingut un resultat similar, 4 - 0, contra el Col·legi Miguel Hernández de Alcoi (Alacant)i el Julio Verne School (Valencia).

Les tres rondes finals van ser molt complicades. Totes les partides es van allargar molt en temps, reflectint la dificultat de cada enfrontament. La quarta ronda, contra el Col·legi Joakin Lizarraga (Navarra), va ser resolta amb un 3 - 1 però la cinquena ronda, contra El Altillo International School (Cadis), i la sisena, contra el Col·legi Corazón de María (Gijón), es van saldar amb taules (2 - 2). L’avantatge que l’equip ampostí a aconseguir en les quatre rondes inicials va fer que amb les dos darreres taules fos suficient per mantenir la primera posició a la classificació final.

El pòdium final va ser el següent:

  • 1a posició per a l’Escola Miquel Granell (Amposta, Tarragona)

  • 2a posició per a El Altillo International School (Jerez de la Frontera, Cadis)

  • 3a posició per al Col·legi Joakin Lizarraga (Sarriguren, Navarra)


                                                                                     Pòdium del campionat

Cal remarcar que l’Escola Miquel Granell d’Amposta ha guanyat el títol de Campió d’Espanya d’equips de col·legis revalidant el que ja va aconseguir l’any passat (abril de 2022, Cartagena). El fet d’aconseguir aquest campionat estatal durant dos anys seguits posa de relleu la gran tasca de promoció que s’està fent des del Club Escacs Amposta a través de la seva Escola d’Escacs.

Enllaç del torneig: https://info64.org/team/viii-campeonato-de-espana-por-equipos-de-colegios