CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Concentració d'escacs base a l'Hospitalet de l'Infant

Formulari inscripció

XIX Circuit Català d'Oberts Internacionals d'Escacs

Pàgina web Circuit Català

Properes competicions:
Santa Coloma de Queralt (4 de juny)
Ezequiel Martin (11 de juny)
Josep Lorente (18 de juny)


Partides en directe

Lliga catalana eSports

Circular CAT 13/2023 Lliga Catalana d’e-Sports 2023

3er torneig - 26 maig - 20:00 - https://lichess.org/tournament/O2jlWa0v

4rt torneig - 27 maig - 18:00 - https://lichess.org/tournament/oUVKUTW1

Retransmissió en directe: http://twitch.tv/federaciocatalanadescacs

 

Activitats pel territori català

A Lleida: Circuit d’Escacs Ràpids (Del 7 maig al 17 setembre)

A Girona: IX Circuit Actius Memorial Albert Badosa (Del 10 juny al 17 setembre)
I Circuit Escacs Júnior Costa Brava (Del 27 maig al 25 juny)

A Tarragona: Circuit Ràpides de Tarragona (Del 18 juny al 17 setembre)
Circuit Ràpides Drac artcai (25 de juny)

Ahir, diumenge 21 de maig, es va disputar la 8a i última ronda del campionat que va ser molt disputada als 4 primers taulers, excepte la de Joaquim Lacasta (Gelida) 5 punts contra Emili Simon (Terrassa) amb 4,5 que va acabar en unes ràpides taules. Les altres 3 van ser Joan Ramon Menac (Catalonia-Joviat) amb 5 punts contra Josep Antoni Lacasa (Gran Penya) amb 5,5, David Sole (Malgrat) amb 5,5 contra Carlos Salgado (Platja d'Aro) amb 5 punts, amb la mala passada que li va fer l'emparellament, ja que va haver de repetir amb negres acabant el torneig amb 3 blanques i 5 negres, i Joan Vallbona (Tres Peons) amb 4,5 contra Ricardo Palacin (Cornella) amb els mateixos punts. En aquesta partida, Joan Vallbona va desplegar un gran joc i va acabar guanyant, i gràcies a aquesta victòria es va endur el campionat de veterans de més de 65 anys. Remarcar que a la ronda 7 va tenir a Josep Antoni Lacasa contra les cordes on guanyava en una, però no la va veure i va acabar perdent.

La partida Vallbona (Tres peons) contra Palacin (Cornellà) de la darrera ronda.


Al torneig per equips el campió va ser el Gran Penya amb Lacasa i Noria que van aconseguir entre els dos 11 punts, seguits del Malgrat amb David Sole i Jordi Marchador amb 10 i en tercer lloc, el Platja d'Aro, Carlos Salgado i Ferran Garcia amb 8,5 punts.

Finalment com cada any celebrem el dinar final i la lliurament de trofeus, entre els premiats a destacar la copa que es va emportar el jugador més veterà del torneig que va ser Guillem Buxade, del Gran Penya.

Altres premiats van ser els trams, el de menys de 1799 s'ho va endur Teodoro Borras (Pineda), del 1800 al 1999 Jordi de la Plaza, del Sant Cugat, i del 2000 al 2100 Joaquin Lacasta (Gelida).

 

Els dos podis, a l'esquerra el de més de 65 anys i a la dreta el de més de 50 anys.


Pel que fa a la classificació general dels veterans de 50 a 64 anys, en tercer lloc, es va classificar Joan Ramon Menac (Catalonia-Joviat), segon va ser David Sole (Malgrat) i el campió va ser el jugador Josep Antoni Lacasa (Gran Penya).

Els més veterans de 65 anys, en tercer lloc, va quedar Carmelo Fernandez (Gran Penya), segon va ser Joaquin Noria (Gran Penya) i campió va ser en Joan Vallbona (Tres Peons).

Els dos campions.


Per acabar aquest article, voldria afegir que es va jugar el torneig en un sol grup pel fet que els jugadors de 50 a 64 anys no arriben al topall estipulat. El grup de veterans de 65 anys, n'hi havia 29 inscrits, trobo poca participació pels veterans que figuren a la Federació. Aixi doncs espero que l'any vinent superem aquest número.

Jaume Bosch Romay

 

Enllaç a resultats

Enllaç a fotografies

Preguntes Freqüents

Botiga en línia

Cercador

Galeria Flickr