Diumenge 26 de maig, a la ciutat de Figueres (Alt Empordà) ha tingut lloc una nova final de la Lliga Catalana Sub12 de Promoció. Aquest torneig d’un sol dia, es juga pel sistema play-off de tal forma que tots els 8 equips juguen tres rondes. Per primer cop, l'equip del Club Escacs Amposta aconsegueix alçar-se amb la gran copa de la Lliga Sub12.

L'equip campió: El Club Escacs Amposta

Els vuit equips classificats d’aquesta Final Sub12 han estat: Figueres i Gerunda de la territorial de Girona, Amposta i Salauris de la Territorial de Tarragona, Foment, Rubinenca, Sitges i Ripollet Palau Ausit de la Territorial de Barcelona.

 

 

A la primera eliminatòria, jugada al matí, els cap de sèrie Amposta, Foment i Sitges han passat ronda guanyant els seus matxs. Mentre que el quart enfrontament, el derbi gironí entre Gerunda i Figueres, ha acabat en victòria pels empordanesos quan a la Fase Prèvia de la Lliga Sub12 va ser el campió.

Foto de família de tots els nens i nenes participants

A la segona eliminatòria tots els resultats han estat més ajustats. Així, però, Figueres, Amposta, Salauris i Rubinenca aconsegueixen les victòries per a jugar a la darrera ronda el matx que els situarà en millors posicions finals.

Precisament, Figueres i Amposta, després de guanyar les semifinals els seus respectius enfrontaments, es classifiquen per segon any consecutiu a la Final. Es repeteix doncs la final que es va jugar l’any passat amb victòria pels figuerencs. Aquest cop, la victòria s’ha decantat pels ampostins, equip liderat per l’Oceane Clerc i acompanyat per Marcel Madorran, Eugeni Fumado, Marc Perolada i Pablo Azuara. En tercera posició s’ha situat el Sitges que ha guanyat el matx al Foment Martinenc.

L'equip local del Figueres, campions al 2023 i subcampions al 2024

Un cop més donem les gràcies a totes les famílies i entrenadors per a donar l’oportunitat perquè aquest grup de nens i nenes hagin gaudit d’un torneig tant interessant com atractiu. També donar les gràcies al Club Escacs Figueres per la bona acollida del torneig i a la gestió arbitral d’en Lluís de la Heras.

El torneig finalitza amb l’entrega de les medalles i diplomes per part del director Carles Vilà i el delegat Territorial de Girona Jordi Díaz com a representants de la Federació Catalana d’Escacs. La gran copa de la Lliga Sub12 passa ara en mans del Club Escacs Amposta que la tindrà en custòdia fins a la pròxima edició.

Aparellaments i resultats

Galeria d'imatges