REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs, en el seu domicili habitual, al carrer Sant Adrià, 20, per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, l’acta del partit Badia – Taradell-Centelles, corresponent a la ronda 7 del grup IV de la categoria Preferent de Barcelona, on el jugador del Badia de codi 18597 reclama al seu adversari del Taradell-Centelles de codi 4178 que ha d’anotar les jugades. També reclama que jugadors del Taradell no paraven d’escridassar-lo.

VIST, l'explicació del club Taradell-Centelles, on diu que la reclamació del jugador del Badia, va ser inadequada perquè de la manera que ho va fer va molestar l’adversari.

ATÈS, el que diu les Lleis dels Escacs de la FIDE:

ARTICLE 8: L’ANOTACIÓ DE LES JUGADES

8.1. a. En el transcurs de la partida cada jugador està obligat a anotar les seves pròpies jugades i les del seu adversari en la forma correcta, jugada rere jugada, de forma tan clara i llegible com sigui possible, en anotació algebraica (veure apèndix C), en la “planella” prescrita per a la competició.

ARTICLE 11: LA CONDUCTA DELS JUGADORS

11.1. Els jugadors no actuaran de forma que deshonrin el joc dels escacs.

RESOLUCIÓ:

Per la present resolució s’acorda:

  1. Amonestar el jugador, del Taradell-Centelles de codi 4178 perquè és obligatori anotar totes les jugades, encara que es tinguin destrets de temps. En cas de reincidència pot ser sancionat amb més gravetat.
  2. Advertir els jugadors del Badia i del Taradell-Centelles que s’han de guardar les formes i parlar amb educació. Si no es guarden les formes s’està deshonorant el joc dels escacs.
  3. Recordar que en cas de reclamació, s’ha d’actuar amb tranquil·litat, sense cridar per no molestar la resta de jugadors, aturar el rellotge de la partida en litigi i anotar a l’acta les incidències que es vulguin reclamar.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de cinc dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 08 de març de 2017