REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE).  per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, la reclamació del C.E. Mollet contra el club Franqueses.

VIST, que el C.E. Franqueses no ha fet cap al·legació.

 

1. ANTECEDENTS DEL FET

El partit de la novena ronda de segona provincial, grup IV, entre l'equip de Les Franqueses "B" i el Club d'Escacs Mollet va començar amb 45 minuts de retard perquè l’equip local considerava que l’alineació del Mollet era indeguda. El delegat va trucar al president del club les Franqueses, que va donar l’ordre d’aturar el partit.

2. FONAMENTS DE DRET

Reglament General de la Federació Catalana d’Escacs

11.2 En totes les categories, els jugadors hauran d'alinear-s'hi per rigorós ordre de forces; És a dir, que un jugador mai no pot jugar en el mateix equip, darrere d'un altre amb número superior (teòric més fluix). És a dir, que no es poden canviar els jugadors lliurament d'un equip a l'altre, els jugadors titulars no poden jugar en un equip inferior. Tanmateix, els jugadors amb elo 1700 o inferior podran ser alineats lliurement entre ells (sense haver de respectar la titularitat), sempre que al llistat d'ordre de forces tots els jugadors amb elo superior a aquests 1700 es trobin davant que tots els jugadors amb elo 1700 o inferior.

Secció 3. Delegats de clubs o d’equips

Article 3 Definició

3.1 Els delegats de club són el vincle de relació entre la secretaria de la FCE i cadascun dels clubs afiliats a aquesta. Han de conèixer perfectament els reglaments, assessorar els jugadors i tramitar tots els documents oficials a la FCE.

Secció 7. Partides jugades sub-conditione

Article 9

9.1 Una partida sub-conditione és aquella on el resultat final de la qual depèn de la decisió que prendrà el Comitè de Competició.

Reglament de Disciplina Esportiva

Article 21. Infraccions Específiques de Tècnics, Delegats i Directius.

  1. Lleus:
  1. Qualsevol conducta incorrecta o antiesportiva que alteri el bon ordre esportiu o el normal desenvolupament de la partida o partit, sempre que això no constitueixi una infracció més greu.

Article 24. Infraccions comeses per Clubs o Organitzadors.

  1. Lleus:
  1. Incomplir el que estableixen les disposicions federatives, relatives a les condicions tècniques per disputar-se una partida, sense que aquest incompliment generi la seva suspensió.
  2. Endarreriment no justificat a la disputa d’una partida

Article 25. 

3.- Corresponen a les infraccions lleus:

  1. La suspensió per un període no superior a un mes.

Circular CAT 01/2023 Temes relacionats amb la Lliga Catalana

TELÈFON D’INFORMACIÓ PER A LA LLIGA CATALANA 2023

Número de telèfon d’informació de diumenges 93.318.59.26

L’horari de consulta d’informació serà els diumenges de 9 del matí a 14.30 hores del migdia durant la fase regular de la Lliga Catalana.

El tipus de consulta que es poden realitzar ha d’estar relacionat amb la Lliga Catalana i poden fer referència a reglamentació, adreces i telèfons, etc.

3. CONSIDERACIONS

El Delegat i president del Club d’Escacs Franqueses van actuar de manera il·legal i irresponsable no permetent l’inici de la ronda de la Lliga Catalana a l’hora prevista per un desconeixement de la reglamentació vigent.

El Delegat que tenia dubtes, podien haver resolt el conflicte trucant al telèfon d’informació de la Federació.

També es podia haver jugat el partit sub-condicione, si el delegat local tenia dubte sobre la legalitat de l’alineació del Mollet.

No pot ser considerada com infracció greu, tal com demana el club reclamant, ja que no està tipificat d’aquesta manera als reglaments federatius. El partit finalment es va disputar tot i fos tard.

4. DECISIÓ

Per la present resolució s’acorda:

Estimar la reclamació del C.E. Mollet i sancionar amb els 3 primers partits de la Lliga 2024 amb suspensió per realitzar tasques com a delegat a D.G.T. i president del club.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de deu dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 28 d’abril de 2023