Amb les seves victòries respectivament contra Ftacnik i Hansen, els jugadors catalans Marc Narciso i José Manuel López s'han situat al capdavant de la classificació del Magistral Ciutat de Barcelona - Casino de Barcelona 2013.

 

Aquesta segona ronda ha resultat molt fructífera per als jugadors catalans del Magistral, ja que han fet dos punts i mig entre els tres.

López ha derrotat Hansen amb blanques en una partida molt completa on en cap moment es va dubtar de la seva avantatge. Finalitzada l'obertura  es va apoderar del centre col·locant totes les peces en les seves millors caselles i la ruptura al centre ha estat el cop decisiu quan el canadenc ha quedat ja pràcticament perdut. Tot i que la partida l'ha completat un sacrifici de cavall molt bonic seguit d’un demolidor atac al rei.

Narciso, per la seva banda, s'ha anotat la seva primera victòria contra Ftacnik, la qual cosa té encara més mèrit perquè repetia negres. L'Holandesa està sent l'arma principal d’en Marc en aquest torneig, de moment. Ftacnik sembla que no ha triat la millor continuació i s'ha quedat amb les peces bastant descordinades, amb un alfil dolent a b2 i les torres encara a les seves caselles de sortida. Per alliberar-se una mica, ha decidit cedir una qualitat, però la dolenta situació de les seves peces encara el perseguien, i no ha estat suficient per poder salvar la partida.

Alsina ha fet taules amb el nord-americà Shankland en una partida molt interessant on la peça protagonista ha estat la torre d'aquest, recorrent tot el tauler sense por amb totes les peces encara en el tauler. Al final i després de tanta entremaliadura, va haver de sacrificar una qualitat per un peó  situació que ha conduït a una posició de taules ja que cap dels dos tenia alguna debilitat en què centrar-se en el final.

Balog - Edouard ha estat una partida entretinguda, potser agradava més la posició de les blanques ja que tenien columnes i espai i semblava molt més agradable. Però Romain conegut pels seus recursos, va iniciar un llarguíssim viatge amb el seu rei des de la posició a“g8” al seu l’enroc curt fins arribar a la casella f1, la qual cosa realment ha estat molt espectacular. Balogh no ha pogut trobar res millor que un escac continu per aturar aquesta formidable invasió del monarca negre.

Demà més.