El jugador Canadenc Eric Hansen s'ha refet de la derrota que va patir a la segona ronda davant del català José Manuel López i va haver de deixar el liderat del torneig. Però avui, desprès d'una victoria sobre el nordamericà Samuel Shankland torna a ocupar la part alta de la classificació, acompanyat del català Marc Narciso, A les tres jornades que resten de competició, qualsevol dels jugadors podrá ser el nou vencedor del Magistral Ciutat de Barcelona - Casino de Barcelona 2013.

Avui  tant  mateix com ahir, hi va haver una partida amb victòria i les altres tres han finalitzat en taules, encara que molt lluitades, com passa cada dia. El protagonista de la jornada ha estat Eric Hansen, que ha destronat Shankland del seu lideratge, per ser el nou líder al costat de Marc Narciso. Podria dir-se que avui ha estat el seu dia, ja que ha jugat una partida molt interessant, amb enroc artificial i altres elements aventurers i encara que les negres van tenir ocasions per igualar en una posició amb qualitat de menys, no les van aprofitar i el canadenc va rematat la partida amb una espectacular sacrifici de dama que conduïa a un mat inevitable.

La partida de Narciso ha estat, podrien dir, la més tranquil·la, tant Dani com Marc han jugat molt bé posicionalment. Encara que les negres tenien una casella molt forta en "e4" a la seva disposició el contra-atac  correctament portat per Dani va obligar a cedir-la aviat i es va simplificar pràcticament del tot la posició passant a un final de torres completament  igualat on tots dos reis tenia tallats els seus camins per les torres rivals.

La partida entre Ftacnik i Balogh tenia cartell de molt interessant. L'hongarès va trigar a enrocar bastant i semblava que el blanc buscava atacar per tot arreu però per assegurar el seu rei va permetre que neutralitzessin totes les amenaces i seguidament es va simplificar molt quedant la posició en un final de dames molt igualat.

López, per la seva banda, va aconseguir una posició molt favorable contra Edouard però el GM francès va apostar pel domini de la casella " d4 " per compensar les debilitats pròpies, recolzant-la amb un peó a la casella " c5 " i efectivament, li va ser suficient per igualar i sumar mig punt.

D'aquesta manera, ja hem creuat l'equador del torneig, que per a gaudi de tots, està sent molt renyit.