La cinquena jornada ha estat la més disputada de totes les jornades celebrades fins ara. Tres de les quatre partides han finalitzat amb victòries mentres que Marc Narciso, amb unes taules contra José Manuel López li ha permés mantenir-se al grup que lidera el torneig. A falta de dues rondes, els jugadors Marc Narciso, Sam Shamkland, Csaba Balog i Romain Edouard encapçalen la classificació empatats a tres punts cadascú. Demà, amb la sisena jornada del torneig es podran dirimir moltes de les possibilitats que tenen cada jugador dins del Magistral 2013.

Tot indica que fins a l'últim minut de l'última ronda no estarà gens clar ja que hi ha més d'un favorit al títol i les diferències en punts són mínimes. Avui han tornat a frenar els més avançats.

Només el duel local, entre Narciso i López  s'ha desenvolupat en condicions pacífiques, acabant la partida en empat després de canviar totes les peces menors i simplificar la posició que va quedar tan igualada que no oferia oportunitats per a la complicació i un escac perpetu per part de negres va segellar el resultat.

Pel que fa a les altres tres partides va haver molta lluita. Balogh va quedar millor en l'obertura contra Alsina i va fer un parell de cops tàctics en moments puntuals. I encara Dani va quedar amb dues peces contra torre i dos peons, la posició d'aquests peons, tot el flanc de rei, i la pèssima situació del seu propi rei va sentenciar la derrota. Cal destacar la delicadesa del GM hongarès a rematar al final.

Shankland també va quedar millor en l'obertura contra Ftacnik amb un cavall superior i estructura de peons, contra l'alfil dolent i estancat del seu adversari. Va col·locar el cavall en el seu potent casella i va arrencar un atac mortal cap l'enroc i al centre al mateix temps. Demostració fefaent que l'alfil dolent de Ftacnik no va servir per res i va quedar perdut en poques jugades.

Edouard, per la seva banda, també ha superat a Hansen a l'obertura, sembla ser que el canadenc està tenint problemes en aquest torneig quan li toca conduir les peces negres mentre amb blanques està exultant. Ha estat agradable i amè el joc del GM francès avui durant tota la partida, els preparatius per a l'atac, la posada en escena, el cop 22. AC3 !, La ruptura final a i6, un tranquil·líssima 28.f3 ! enmig del bombardeig, i per finalitzar ocupar l'última columna oberta amb la seva torre i així guanyar una jugada després. Una partida deu.

I a falta de dues rondes, tenim a quatre jugadors empatats en el primer lloc : Shankland, Edouard, Narcís i Balogh. Tot està per veure i gaudir encara.