Marc Narciso i Gerard Ayats comencen guanyant

El dimecres 2 de desembre va començar a la sala gran de la Federació el 25è Magistral Ciutat de Barcelona. Si l’any anterior aquest torneig es va disputar en format obert, enguany, després d’haver de cancel·lar el torneig híbrid que es tenia planificat, per motius de Covid-19, es va optar pel clàssic format de torneig tancat, a 10 jugadors.

D'esquerra a dreta: Milliet - Narciso i Ayats - Daulyte-Cornette

Al final la nòmina de jugadors del torneig ha donat per un categoria X, amb una mitjana d’elo de 2494. Hi participen 7 Grans Mestres i 3 Mestres Internacionals, estant la norma de GM en sis punts dels nou possibles.

Cinc jugadors catalans, que són l’Àlvar Alonso, el José Manuel López, el Marc Narciso, el Miguel Muñoz i el Gerard Ayats; i 5 amb bandera forana, que són el Karen Grigoryan (Armènia), el Fernando Peralta (Argentina), la Nino Batsiashvili (Geòrgia), la Deimante Daulyte-Cornette (Lituània) i la Sophie Milliet (França) composen el torneig.

El resultats d’aquesta primera ronda van ser els següents:

 WhiteEvaluationBlack

Les taules dels tres primers taulers van ser lluitades, però el resultat va ser bastant just. Només dir que la jugadora georgiana va deixar passar una bona oportunitat en la seva partida contra el Miguel Muñoz en la jugada 12, quan tenia un b4! Que cap dels dos va veure i que hagués posat en greus problemes a les negres.

Respecte a les dues victòries, el Gerard Ayats, amb les peces blanques, va aconseguir una bona avantatge ja des de l’obertura, en una Defensa Siciliana, Variant Kalashnikov, avantatge que no va deixar escapar fins a aconseguir la victòria de manera tàctica i bastant convincent. Pel que respecte al Marc Narciso, va emprar amb negres la Defensa Philidor, va igualar amb comoditat i va aprofitar una oportunitat tàctica que la seva rival, la francesa Sophie Milliet, li va donar, per agafar la iniciativa i no deixar-la escapar fins a la victòria final.

Resumint, un bon inici de torneig pels jugadors catalans!

Enllaç a Chess-results

Carpeta de fotografies ENLLAÇ