Karen Grigoryan segueix liderant en solitari 

Passada la sisena ronda ens trobem ja en la decisiva recta final del torneig, a falta de només tres partides ja podem veure qui juga per guanyar aquesta 25a edició del Ciutat de Barcelona. És més que evident que l’armeni Karen Grigoryan ja ha posat la directa, porta 4 victòries seguides i va líder en solitari. En segon lloc tenim a l’Àlvar Alonso, a mig punt, també molt ferm candidat, alternant taules amb victòries. Ja en un tercer grup, ens trobem amb el Marc Narciso i la Nino Batsiashvili, a un punt del líder, però amb bones opcions matemàtiques per arribar a dalt de tot, sobretot si tenim en compte que encara queden un parell d’enfrontaments directes entre aquest grup de quatre jugadors.

Pel que fa a la sisena ronda en qüestió, el Miguel Muñoz va perdre amb blanques contra el Karen Grigoryan. La partida va estar bastant igualada en tot moment, però les blanques van entrar voluntàriament en un final desagradable per la parella d’alfils del rival. Havien de ser taules, però era més fàcil jugar amb negres, com així es va acabar demostrant.

En la segona taula, el José Manuel López es va recuperar de la derrota de la ronda anterior amb una bona victòria conta la jugadora lituana Deimante Daulyte-Cornette. Si bé és cert que l’obertura va ser una mica estranya i satisfactòria per les negres, a l'entrar en el mig joc les blanques van iniciar una maniobra molt bona amb 21.Cb5! seguit de f5 i Cd6, amb el que la posició de les negres en el flanc de rei es va ensorrar.

En la tercera taula vam tenir una de les partides més espectaculars del dia. Amb blanques, la jugadora georgiana Nino Batsiashvili, i amb negres el Marc Narciso. El Marc es va quedar molt bé ràpidament en una obertura Anglesa. Ràpidament es va passar a un final a on les negres estaven clarament millor. Semblava que la victòria del Marc era ja un fet, però la Nino va obtenir una mica de contrajoc al flanc de rei, suficient per molestar una mica. En el moment crític, les negres podien guanyar en una jugada en més d’una ocasió, però van deixar passar l’oportunitat, donant més contrajoc a les blanques. La Nino va entregar una qualitat per quedar-se amb tres peons passats, suficient per garantir-se les taules. Una bona lluita.

En la quarta taula el Fernando Peralta, amb blanques, jugava contra la francesa Sophie Milliet. Després d’una bona obertura per part seva, semblava que era l’oportunitat perfecte pel Fernando per recuperar posicions en la taula del torneig. Ho tenia tot de cara, però en les complicacions va permetre un bon sacrifici de dama de la seva rival, que li donava molt contrajoc contra el seu rei. Després d’unes simplificacions, quedava clar que no tindria material per guanyar, amb un rei a més ben obert, pel que es va conformar amb unes taules que segur que no el van deixar content.

Ja en la darrera taula, matx entre jugadors catalans. L’Àlvar Alonso, amb blanques, contra el Gerard Ayats. La partida va començar amb una obertura Reti a on les negres van escollir un esquema bastant sòlid. La posició era molt tranquil·la, bastant igualada, però les blanques tenien una lleugera iniciativa, ja en un final, gràcies a la superioritat del seu alfil contra el cavall del negre. L’Àlvar va aconseguir guanyar un peó en un final de torres i va ser una avantatge suficient per emportar-se el punt sencer. Amb aquest resultat, l’Àlvar segueix perseguint a l’armeni Grigoryan ben d’aprop, mentre que el Gerard Ayats li diu adéu a les seves opcions de fer norma de Gran Mestre.

Panoràmica de la sala de joc

Com cada dia, podeu seguir en directe les partides a través del web de la FCE (ENLLAÇ) i a Chess24 (ENLLAÇ)

Enllaç a Chess-results

Carpeta de fotografies ENLLAÇ