Cap de setmana intens d’escacs. 

A més, dels dos torneigs que ja van començar el dia 18 d’agost, es va sumar, el cap de setmana al matí, el Memorial David Garcia Ilundain Obert, però això és una altra crònica.

Anem a comentar que en el Ciutat de Barcelona, durant la ronda 4 va haver moltes taules entre els GM a les primeres taules. El GM Jose Manuel López (Barberà) va fer taules amb el número 1 del torneig, l’indi Sethuraman, S.P.. Així també, els GM Fernando Peralta (Valls) i el brasiler Alexander Fier van fer taules contra el MI Sochacki (França) i el GM Hamitevici (Moldàvia), respectivament. 

A la ronda 5, vam seguir amb les taules en els primers enfrontaments, i només l’armeni Aram Hakobyan va aconseguir la victòria, encapçalant provisionalment la classificació general amb el 100% de la puntuació. Els GM indis Karthikeyan i Visakh el segueixen a mig punt i, a un punt, 18 jugadors més, entre ells els GM Jose Manuel López (Barberà) i Jules Moussard (Barcelona). Destacar que el campió de Catalunya sub-16, César Alcalá (Barcelona) està entre aquests 18 jugadors després de guanyar a la ronda d’ahir el MI Nezad (Qatar).

 

El jugador armeni Aram Hakobyan. 

Del grup B, a la ronda 4 la sorpresa va estar en el tauler 1 on el jugador del Figueres, Pol Ortiz, va guanyar el número 1 del rànquing, Pablo Castrillo (Cornellà). A la ronda 5, el Pol va tornar a guanyar i es manté en el grup líder, juntament amb el jugador madrileny, Rafael Pujante, amb 5 punts. A mig punt, els segueixen els jugadors Adrian Garcia (Jake), Albert Gutierrez (L’Espiga de les Corts) i l’indi Chopra Manmay. 

Els dos primers taulers del grup B es poden seguir en directe en el mateix enllaç de la retransmissió del Ciutat de Barcelona: https://escacs.cat/directe/2021/ciutat/, així com visualitzar les rondes anteriors.

Posició final de la partida de Pol Ortiz - Eduardo Castro, del grup B.

Aparellament Ronda 6 Ciutat de Barcelona

Respecte l’Absolut de Catalunya, destacar la victòria a la ronda 4 del MI Pere Garriga (Mollet) contra el GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy) en una dura partida. Podeu visualitzar l’entrevista al mateix Pere Garriga on comenta la seva partida amb el MI Benjamin Mela: https://www.youtube.com/watch?v=x7C2mavt704 . A la resta de partides, el GM Daniel Alsina (Barberà) perd amb blanques contra el MF Daniel Garcia Ramos (Colon Sabadell Chessy) que està molt fort en aquest torneig. El MI Lázaro Lorenzo (Colon Sabadell Chessy) guanya en blanques a un altre MI, Gerard Ayats (Barcelona), mentre que el GM Miguel Muñoz (Valls) no pot passar de les taules  en un final igualat contra el MF Francesc Xavier Farran (Tarragona). 

 

A la ronda 5, semblava que s’haguessin posat d’acord per fer un homenatge al gran jugador mort la setmana passada, el GM Evgeny Sveshnikov, ja que es van jugar simultàniament 3 sicilianes Sveshnikov. Les partides en qüestió són: Asis - Garriga, Garcia Ramos - Lorenzo i Farran - Alsina, amb diferents resultats. A la partida Asis - Garriga, el de Mollet no va poder guanyar en una partida molt bona, on el jugador del Barcelona va coronar dues dames.  

A les altres dues partides, Lorenzo (Colon Sabadell Chessy) i Alsina (Barberà) van guanyar als seus contraris. 

La classificació provisional després de 5 rondes està liderada per l’Hipólito Asís (Barcelona) seguit a mig punt dels GM Marc Narciso (Ateneu Colón), Miguel Muñoz (Valls) i el MF Daniel Garcia (Colon Sabadell Chessy).