Una altra ronda acabada i enfilem les rondes finals on es decidirà tot, que està molt emocionant.

El Ciutat de Barcelona grup A, l’armeni GM Hakobyan va guanyar clarament al GM indi Karthikeyan amb un atac en el flanc de dama que li permet seguir sent líder en solitari. Amb aquesta victòria ha augmentat la distància amb la resta de perseguidors a un punt, ja que l’altre indi, el GM Visakh, va perdre contra el brasiler Fier que no es vol quedar enrere a la lluita per al títol. La resta de 7 jugadors que estan a un punt del líder no volen perdre la seva oportunitat, incloent el César Alcalá (Barcelona) que va tornar a guanyar al MF Dorian Dalaud. 

 

El líder provisional, Aram Hakobyan, i el César Alcalá (Barcelona), jugador entre el grup de perseguidors.

En el grup B, l’enfrontament entre els dos líders, Rafael Pujante contra Pol Ortiz (Figueres) va acabar amb taules i així s’amplia el grup de líders amb l’indi Chopra Manmay que va guanyar la seva partida contra l’Eduardo Castro. Tots tres tenen 5.5 punts mentre que el grup perseguidors format per 6 jugadors estan a mig punt.

 

Partida del Pol Ortiz (Figueres)

 

Resultats Ciutat de Barcelona

 

Respecte l’Absolut de Catalunya el líder, l’Hipólito Asís (Barcelona), referma la seva posició guanyant amb les peces negres al GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy). La partida entre el GM Marc Narciso (Ateneu Colon) contra el MF Daniel Garcia (Colon Sabadell Chessy) el de Poblenou tenia encarrilada la partida, però va fer un parell d’errades donant la iniciativa al Daniel que li va donar la victòria. Amb aquesta victòria, el jugador del Vallès Occidental, s’aferra a la segona posició de la classificació provisional. El Miguel Muñoz (Valls) i el Pere Garriga (Mollet) segueixen darrera, a un punt del líder. Precisament, a la partida del Pere Garriga, el molletà va quedar molt bé des de l'inici de la partida amb les peces blanques, però no va poder rematar i, a l’arribar en un final de taules, va aprofitar una errada del seu contrari, el Gerard Ayats (Barcelona), per guanyar la partida. 

Posició amb l'errada del negre. 49.- .. Rf3| per la continuació 50.- Tc3+, Rg2 51.- Tf2+ per després anar a la columna d'a i el negre no pot evitar la coronació del peó blanc.

Destacar la partida de Lázaro Lorenzo (Colon Sabadell Chessy) contra el Francesc Xavier Farran (Tarragona). En Lázaro va atacar fortament al seu rival, però aquest es va defensar bé durant la partida i va aprofitar els peons passats centrals que tenia per guanyar.

Zona de joc de l'Absolut de Catalunya

Absolut de Catalunya

Avui es jugarà la 7a ronda dels dos campionats i, com cada dia, podeu seguir les partides al web de la FCE: https://escacs.cat/directe/2021/ciutat/ i  els comentaris dels MI Benjamin Mela i Alfonso Jerez a través del compte de Twitch: https://m.twitch.tv/federaciocatalanadescacs

Fotografies