Els GM S.P. Sethuraman i Hipólito Asís, campions de l'Obert Internacional Ciutat de Barcelona Grup A i de l’Absolut de Catalunya respectivament.

 

Ja tenim campions dels torneigs que van començar el dia 18 d’agost i van finalitzar el dia 26 del mateix mes, a les tardes. Es van jugar l’Absolut de Catalunya i 2 grups del Ciutat de Barcelona a les Cotxeres de Sants, a Barcelona. 

En el grup A del 26è Trofeu Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Barcelona el campió va ser el GM indi S.P. Sethuraman després d’imposar-se al GM armeni Aram Hakobyan, el qual va ser líder durant moltes rondes. El número 1 del rànquing, amb peces blanques, va entregar un peó del flanc de dama per atacar al rei negre, però jugades després l’Hakobyan el va tornar. En aquell moment, el jugador indi seguia tenint una posició millor i gràcies al seu domini de la columna oberta, ràpidament va fer un atac que va ser decisiu. Va guanyar el punt i va esperar a la resta de resultats.

Dos primers taulers del grup A de la darrera ronda.

En el primer tauler el GM Daniil Yuffa contra el GM indi Aranvindh va acabar en taules, tot i haver sacrificis a la partida. L’indi, amb peces negres, va arriscar molt per intentar guanyar, primer entregant un peó, i després una peça molt dubtosa. El jugador rus, que amb taules assegurava un lloc del podi, no va volver arriscar i amb una simplificació va arribar a un final de taules.

Posició final de la partida Yuffa vs Aravindh.

L’altre jugador que podia aspirar al títol, el Fernando Peralta (Valls) no va poder passar de les taules aconseguint una 7a posició.

El podi el va completar un altre indi, el GM Murali Karthikeyan, després d’imposar-se a la seva compatriota, la india WIGM Vaishali.

El podi del Ciutat de Barcelona Grup A. D’esquerra a dreta: Daniil Yuffa, S.P. Sethuraman i Murali Karthikeyan.

Classificació final del grup A

 

En el grup B, el jugador del Sant Adrià, German Walter, no es va presentar a jugar, donant així el títol de campió a l’indi Chopra Manmay.

El Pol Ortiz (Figueres) va fer taules contra l’Albert Gutierrez (Espiga de les Corts) en una partida bastant igualada, mentre que el Rafael Pujante va guanyar amb peces negres al seu contrari, Jaume Costa (Granollers-Canovelles). Amb aquest punt, el Rafael aconseguia la segona posició del grup B.  

El David Angel Silva amb la seva victòria sobre el Pablo Castrillo (Cornellà) va tancar el podi, a un punt del campió.

El podi del Ciutat de Barcelona Grup B. D’esquerra a dreta: Rafael Pujante, Chopra Manmay i David Angel Silva.

Classificació final del grup B

 

Respecte l’Absolut de Catalunya individual 2021, el GM Hipólito Asís (Barcelona) va començar la ronda com a líder i la va acabar com a campió. El seu contrari de la darrera ronda, el MF Daniel Garcia (Colon Sabadell Chessy), va aconseguir una posició una mica millor. Amb taules, l’Hipólito era campió, i va intentar fer una repetició de jugadas, però el jugador del Vallès Occidental les va refusar i, en arriscar massa, va acabar perdent. Així doncs, l’Hipólito Asís es convertia en el nou Campió de Catalunya amb 6.5 punts de 9 partides.

A la partida del GM Daniel Alsina (Barberà) contra el MI Pere Garriga (Mollet), el blanc va entregar primer una qualitat i, poc després una peça, en una partida brillant. Al cap d’unes jugades, el Daniel va acabar recuperant el material sacrificat per arribar a un final amb 2 peons de més i guanyar amb bona tècnica. Tot i la derrota, el Pere Garriga va aconseguir la segona posició, a punt i mig del campió.

Posició final de la partida Alsina-Garriga

 

El GM Marc Narciso (Ateneu Colon) va guanyar amb peces negres al MI Lázaro Lorenzo (Colon Sabadell Chessy), posicionant-se tercer gràcies al desempat contra el GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy). A la seva partida, en Marc va aconseguir ràpidament la parella d’alfils, i després de canviar dames, va crear un peó passat que seria decisiu, ja que en Lázaro no va poder fer res per evitar la coronació.

Podi de l'Absolut de Catalunya. D'esquerra a dreta: Marc Narciso, Hipólito Asís i Pere Garriga.

El MI Gerard Ayats (Barcelona) va evitar que el GM Miguel Muñoz (Valls) aconseguís un lloc en el podi, ja que no el va donar opció durant la partida. El Gerard va entregar, en un primer moment, dos peons, i més tard una peça, a l’obertura escandinava que va presentar en Miguel, sense deixar-lo reaccionar.

Moment de la partida Ayats-Muñoz.

El MF Francesc Xavier Farran (Tarragona) va acabar el torneig amb taules contra el GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy), fent que aquest últim no aconseguís un lloc al podi. En Viktor va acabar 4rt a la classificació final.

Classificació final de l'Absolut de Catalunya

 

En tots els torneigs es va veure molta lluita i bones partides. Us deixem l’enllaç a les partides de totes les rondes que podeu visualitzar en qualsevol moment. https://escacs.cat/directe/2021/ciutat/  Agrair la bona feina al tècnic retransmissor, Josué Expósito, i als comentaristes, els MI Benjamin Mela i l’Alfonso Jerez, que totes les tardes van estar retransmetent les partides en directe, i en especial a l’Alfonso Jerez per l’ajuda tècnica a l’hora d’escriure les cròniques que hem publicat al llarg d’aquestes 9 rondes de torneig.

No podem deixar d’agrair també l’equip arbitral que va fer que el torneig anés sobre rodes i a les persones de l’organització i personal de Cotxeres.

Àlbum de fotografies

Moltes gràcies als participants, que sense ells no es podria haver organitzat aquest torneig i ens veiem a la propera, que esperem que ja sigui sense mascareta.