548 participants a una nova edició de l'Obert de Sants - Ciutat de Barcelona

Des del dia 19 d'agost s'està jugant l'Obert de Sants – Ciutat de Barcelona a les Cotxeres de Sants de Barcelona. Cada tarda, a partir de les 16:30 hores s'inicia la ronda, a excepció de la darrera ronda, el dia 28 d'agost, que es jugarà a les 9:30 hores. 

Hi ha una participació de 548 inscrits entre els tres grups de joc, de 39 països diferents. Entre aquests inscrits hi ha la quantitat de 83 titulats internacionals, des de grans mestres fins a Candidat Master.


En el grup A, després de 4 rondes ens trobem 3 jugadors amb el total de punts en el grup capdavanter, els indis GM S.L. Narayanan i MI Ghosh Aronyak i l'alemany MI Maximilian Neef, campió en l'edició del 2019. Els segueixen de ben a prop 21 jugadors a mig punt, entre ells el MI català Daniel Garcia Ramos, del SCC Colon Sabadell. 

MI Daniel Garcia Ramos, del SCC Sabadell. 

Pel que fa al grup B, són 4 els líders del grup: Michael Lambert, del Mollet, Armando Daguro, del Tres Peons, Ramon Serrahima, de la Lira, i Javier Morais, de la Penya Mollet XXI. Els segueixen a mig punt 5 jugadors més que no els deixaran escapar tan fàcilment.

En el darrer grup, el C, hi ha un líder en solitari, l'ucraïnès Yaroslav Sviridenko amb els 4 punts, mentre que 8 jugadors més el segueixen a mig punt.

Màxima expectació en aquestes primeres rondes on hi ha hagut sorpreses i partides espectaculars.

Partida Diaz-Benedetti de la ronda 3.


Durant les rondes es poden seguir els comentaris del GM Àlvar Alonso tant pel canal de Twitch https://www.twitch.tv/federaciocatalanadescacs com presencialment a la sala de conferències de les Cotxeres on es juga el torneig. En aquest cas, els jugadors en joc no poden assistir a la sala on estan comentant, però sí quepoden apropar-se després de la partida. De fet, l'Àlvar fa entrevistes a jugadors, organitzadors i esportistes que ens visiten durant la ronda.

L'endemà, els mateixos comentaris i entrevistes en directe es poden veure en diferit al canal de Youtube de la Federació https://www.youtube.com/channel/UCxEXZHU4eqeOTSWuYpnttqA.

L'organització ha preparat diferents activitats paral·leles. Les simultànies del Gerard Ayats es van fer el diumenge, 21 d'agost, mentre que el torneig de futbol sala es fa els dies 22 i 24 d'agost al pavelló de la Bordeta i la ronda final el dia 26 d'agost al Pavelló de l'Espanya Industrial. Finalment, el dia 25 d'agost se celebrarà un torneig de Catch a 4.
Més informació al web del torneig: https://cotxeres-casinet.org/escacs/ 

Chess-results del torneig

Album de fotografies