FINALITZA LA PRIMERA FASE DE LA DIVISIÓ D’HONOR

Ha finalitzat la primera fase de la Divisió d’Honor amb poques sorpreses, pel que fa als equips que lluitaran per assolir les primeres places classificatòries del Campionat.

Tal com era previsible, l’equip del  Colon Sabadell Chessy parteix com a gran favorit, després de guanyar el seu darrer partit de la fase prèvia contra l’Olot per 7 a 3. És l´únic equip que s’ha mostrat intractable en totes les rondes disputades. L’Escola d’Escacs de Barcelona entra en el grup A, com a segon de grup, amb una única derrota i una victòria contundent aquesta darrera ronda per 9 a 1 contra l’equip del Peona i Peó.

Al grup segon, el Barberà es col·loca com a primer classificat, un cop superat el darrer escull, en derrotar per la mínima el Sant Cugat, que va oferir una resistència numantina. El Mollet, confirma la seva intenció de disputar el títol i ha guanyat tots els partits a partir de la tercera ronda. Aquesta setena ronda va derrotar el Sant Josep per 6,5 a 3,5.

Els dos grans beneficiats, d’aquesta darrera ronda de la primera fase, han estat el Figueres i el Sant Josep, que han mantingut la categoria per la via directa, sense haver de lluitar amb la resta d’equips del grup B.

Sant Andreu i Tres Peons confirmen un any més la categoria i seran jutges al grup A, on poden derrotar alguns dels favorits i decantar el campionat en favor d’algun altre equip.


Als equips del grup B que lluitaran per la salvació troben alguns clubs històrics, com el Foment Martinenc, Peona i Peó i la Penya d’Escacs Cerdanyola. El Lleida, un altre club històric, no va llençar la tovallola i va derrotar el Foment Martinenc, en un partit important per a tots dos clubs.

Els equips ascendits aquesta temporada, Olot, Sant Cugat i Catalunya Escacs Club, lluitaran per salvar la categoria, tot i que han demostrat que qualsevol dels tres poden estar perfectament a la Divisió d'Honor dels escacs catalans.

LA RESTA DE CATEGORIES D’ÀMBIT CATALÀ

Al grup I de Primera Divisió, Club d’Escacs Barcelona continua amb la seva ratxa de victòries amb 7 punts de 7 partits, seguit amb 6 punts per l’Escola d’Escacs de Salou.  Al grup II, el Terrassa i l’Andorra estan empatats amb 5,5 punts i continuaran lluitant, frec a frec,  per l’ascens en les dues rondes que falten per finalitzar el campionat.

A la Segona Divisió, el Colon Sabadell Chessy, continua en primera posició, tot i punxar contra el Tordera, que els va derrotar amb un emocionant partit.  El Granollers-Canovelles atrapa el Sabadell i es col·loca amb 6 punts en lloc de promoció. Al grup II Sant Andreu B i Vilafranca comanden la classificació amb 6,5 punts i 5,5 punts respectivament. Al grup III, el Sant Adrià continua primer de grup amb 6,5 punts, seguit de la Gran Penya amb 6 punts. I al grup IV, La Lira assoleix un campionat perfecte, amb 7 punts de 7 partits i el Tarragona es col·loca en zona de promoció amb 6 punts.