El Gran Mestre Karen Movsizszian segueix liderant el +50 amb un punt de diferència. El Mestre Internacional Nils-Gustaf Renman és primer al +65 amb també un punt d'aventatge. Triple empat al femení +50. 

El GM Karen Movsziszian continua líder a l'Europeu de veterans després d'imposar-se al GM rus Alexei Gavrilov en una setena ronda que fa que el jugador del Sant Andreu ho tingui tot de cara tot de cara. L'armeni segueix imbatut, havent cedit només dos empats en el total del campionat. El GM georgià Zurab Sturua el segueix a un punt de distància, juntament amb els GMs Eric Prie i Ralf Akesson, el MI Evgenij Kalegin i el Mestre FIDE Thorsteinn Thorsteinsson. 

Al +65, el MI Nils-Gustaf Renman segueix liderant el campionat amb també un punt de diferència respecte al seu perseguidor, el GM georgià Tamaz Giorgadze, número u del rànquing. Renman suma sis punts i mig i Giorgadze, cinc i mig. Amb cinc punts trobem un total de set jugadors que, a falta de dues rondes, intentaran fer-se amb un lloc al podi. El català més ben classificat és el MF del Terrassa Emili Simon, jugador que a hores d'ara suma quatre punts i mig i continua amb opcions a tot. 

Pel que al grup femení +50, trobem un triple empat al primer lloc entre les Grans Mestres Femenines Galina Strutinskaia i Elvira Berend; i la Mestra Internacional Femenina Nina Sirotkina. Totes tres tenen un punt de marge respecte a les jugadores que els trepitgen els talons. Les dues últimes rondes decidiran el podi en un final de torneig que es presenta apassionant. 

Cal destacar, arran dels malaurats esdeveniments succeïts a Barcelona el passat dijous 17 d'agost, el missatge que del president de la Federació Internacional d'Escacs, Kirsan Ilyumzhinov, va fer arribar a l'organització del campionat. A més, es va dur a terme un minut de silenci en memòria de les víctimes. 

Compartim el missatge que ens ha facilitat l'organització.

Dear chess friends and colleagues, 

I was shock with the news about the murderous attacks in the streets of Barcelona. The whole world strongly condemns these actions of barbarism and cruelty and stands united with the Spanish people in this moment of grief. 

I offer my sincere condolences to the people of Spain and pray for recovery of the injured. 

Best regards, 

Kirsan Ilyumzhinov

President of FIDE.