Enguany aquesta fase prèvia, es jugà, per primera vegada, a Sitges, gràcies a l’entusiasme d’un grup de pares capitanejats pel director del torneig Paco Moruno, i a la cessió desinteressada, per part de l’Ajuntament de Sitges, de les magnífiques instal·lacions de “l’Espai Jove”, envoltades per una pinassa, molt adient per a l’esbarjo dels esportistes, durant l’espera entre la primera i segona ronda de la tarda.

La inscripció, que arribà fins a 96 inscrits, continuà la seva línia creixent dels darrers anys, el que demostra l’encert d’haver creat, ara fa quatre anys, una fase prèvia entre les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf.

El gran nombre d’inscrits obligà a habilitar també la primera planta de l’edifici, actuant com a àrbitre principal el Sr. Josep Antoni Mateu i com a àrbitre auxiliar el Sr. Jordi Lladó.

Imatge de la sala principal de joc, a la planta baixa, a on jugaven els sub-8, sub-10 i sub-12.

En la categoria Sub-8, en la que no hi havia cap favorit clar a priori, i format majoritàriament per esportistes sense cap experiència prèvia en competicions, cosa que va donar molta feina a l’àrbitre auxiliar, el guanyador fou el vilafranquí Alex Raventós, empatat amb els mateixos punts amb el vilanoví Aitor Liu. 

Imatges de la categoria sub-8, en la que és més normal veure jugadors apuntant les jugades que no pas pensant.

Grup de premiats sub-8.

Sub-10: En aquesta categoria, s’acompliren plenament els pronòstics, amb el primer lloc, incontestable, per en Martí Marín (Sitges), un jugador que ha fet un gran progrés en l’últim any (i més de 200 punts d’ELO) que no donà opció als seus rivals, guanyant totes les partides, i amb el segon lloc per a la Martina Lázaro (Sitges). 
 
 
 
Grup de premiats sub-10.
 

Sub-12: En aquesta categoria, la de més participació i amb ampli domini sitgetà, els pronòstics s’acompliren, ja que el gran favorit, en el seu retorn al club, Màxim Anguera, guanyà amb comoditat. El segon lloc, en solitari, fou amb tot mereixement per a Max Portillo (Sitges), que només va perdre contra el campió. 

 
 
Grup d'esportistes amb el director del torneig, Paco Moruno.

 

Sub-14: En aquesta categoria, el duel entre els dos favorits, el sitgetà Leo Gardner i la vilafranquina Foix Torrents, es decantà a favor del primer, mentre que Foix quedà relegada a la tercera posició, en benefici del vilanoví Cesc Carniser, que quedà en segon lloc.

Esportistes de la categoria sub-14 en plena ronda.
 
Leo Gardner, campió de la categoria.
 

Sub-16: En una categoria molt forta, amb dos jugadors per sobre dels 2000 punts d’ELO, a l’igual que en sub-14, els pronòstics s’acompliren a mitges, ja que si bé un dels favorits, el vilafranquí Marçal Gómez guanyà amb autoritat, no succeí al mateix a l’altre favorit, el també vilafranquí Nil Aullón, que després de perdre contra els dos primers, s’ensorrà en la classificació.

El segon lloc fou per al sitgetà Daniel Chiochia, el tercer jugador amb millor ELO.

 
El guanyador Marçal Gomez (Vilafranca)
 
 El segon classificat, el Daniel Chiochia (Sitges) 

 

Sub-18: En una categoria amb només cinc jugadors inscrits, i sense representació sitgetana, s’imposà amb gran autoritat, guanyant a tots els seus rivals, el gran favorit Martí Busquets (Vilafranca), amb un important ELO de 2150, seguit pel vilanoví Adrià Ruiz.

El campió de la categoria sub-18, Martí Torrents (Vilafranca). 

Classificacions finals