Finalitzat el Campionat d'Espanya d'Escacs de Seleccions Autonòmiques. Infantil (sub14) i Cadet (sub16), organitzat la FEDA a Roquetas de Mar, Almeria. No s’han obtingut els èxits de les passades edicions, així i tot s’ha aconseguit un meritori segon lloc per la selecció catalana sub14.

Selecció Catalana Sub14, subcampiona d'Espanya 2024

L'equip català Sub14 format per: FM Álex Villa, CM Hugo Uber, CM Pau Manel Prada, Martina Lázaro, Laia García i Júlia Miró, ha remuntat a l'última jornada i ha estat a punt de ser campió del torneig. Però ha quedat en un valuós i meritori segon lloc amb un total de 16'5 punts. S'ha de destacar els 4'5 punts que han fet tant el FM Álex Villa com la Júlia Miró, aconseguint cadascú medalla individual de millor tauler. S'ha de fer menció que aquest equip Sub14 té una compenetració i força admirable. Enhorabona!

Alex Villa (a l'esquerre) i Júlia Miró (a la dreta), medalla de millor tauler a Sub14

Pel que fa a l’equip juvenil, equip Sub16 format per: FM Daniel Salinas, Nicolás Aleksanyan, Yaroslav Sviridenko, Júlia Pinyol, Ani Vardanyan i Laura Toquero. Ensopegades a mig torneig, l’equip ha intentat reaccionar en les darreres partides, però sense èxit perdent a l'última ronda contra Andalusia. Així i tot, s'ha de dir que les partides han estat molt lluitades i podien haver guanyat moltes d'elles. També cal comentar que aquest equip ha tingut un comportament exemplar. Finalment han quedat en desè lloc. En aquest equip, cal destacar l'actuació de Yaroslav Sviridenko, que ha fet quatre increïbles punts.

Selecció Catalana Sub16 juntament amb l'entrenador MI José Sequera

Finalment, destacar la gran feina tècnica dels entrenadors: MI Michael Rahal i MI José Sequera.

Recordem que tots aquests nois i noies jugaran aviat el Campionat d’Escacs d’Espanya Individual d’Edats, que se celebra del 25 de juny al 3 d’agost, cada setmana una categoria començant per la Sub8, a Salobreña. Estem segurs que aquest torneig que acaben de jugar els servirà com una bona preparació.

Un any més, s’ha intentat que la selecció catalana arribi el més lluny possible i confirmar el gran nivell escaquístic que tenen els nostres joves esportistes.

Fins a l'any vinent!

 

Resultats i classificacions: Sub16 - Sub14

Retransmissió: Sub16 - Sub14