Des del 14 fins al 17 d’abril es juga a Santa Coloma de Gramenet, al club La Colmena, el 75è Campionat Femení de Catalunya 2017. Aquesta edició ha comptat amb 16 participants: 6 del club amfitrió, algunes de l’àrea metropolitana i fins i tot d’altres vingudes des de més de 3h en tren.

 

Després de la reunió de benvinguda, que ha tingut un ambient molt agradable pels retrobaments d’amistats, s’ha iniciat la primera ronda. En aquesta ronda no hi ha hagut cap sorpresa, les jugadores amb elo superior s’han imposat a les altres: a la taula 1, a la Lourdes Hernando se li ha escapat un doble de dama i rei de la Laura Martín que li ha costat el punt, la Diana Ruth Lopez ha aconseguit quedar amb qualitat de més contra l’Andrea Sanchez i ho ha pogut aprofitar per trobar el mat, a la taula 3 l’Elisabeth Riera ha anat pescant peons de la Irene Fernandez, un error tàctic ha fet que l’Ainhoa Casares perdés contra l’Imma Hernando, a la sisena taula la Mane Amirkhanyan ha comés una imprecisió que ha provocat que la Sònia Martín li obrís l’enroc i facilitant així trobar el mat, en un error de càlcul també l’Ainhoa Guerrero s’ha deixat peça i amb això la partida, la Maria Cristina Asatryan ha tingut un descuit i s’ha deixat el mat contra l’Anna Sargsyan. Segurament la partida més destacada de la primera ronda ha sigut l’última en finalitzar, la de la Mercè Biosca contra l’Elena Casset. En un error de càlcul, semblava que l’Elena ja tenia la partida guanyada, però han acabat arribant a un final que s’ha complicat i durant una estona semblava que podien arribar a ser taules, però finalment, l’Elena ha sigut capaç de guanyar el final de torres.

A la tarda es va dur a terme la segona ronda, plena de sorpreses. Al primer tauler s’enfrontava la Laura del Llinars contra la Sònia: en un error de càlcul la Laura va aconseguir avantatge, però la Sònia no li va posar fàcil i va aconseguir recuperar-se, aconseguint una posició complicada que podien ser taules. Finalment la Sònia va cometre un altre error mortal, regalant així la partida. En la partida de l’Imma contra la Diana Ruth, la Diana va aconseguir tenir més posició i iniciativa, però no era suficient per guanyar la partida. La Imma va canviar alfil i cavall per una torre per tal de tenir un peó passat, però la força de l’alfil i el cavall van fer que la Imma no tingués altra opció que tirar el rei. Al tauler 3, l’Elisabeth s’enfrontava contra l’Anna. En una posició tancada igualada, en apurs de temps per a les dues jugadores, la campiona del Femení de Catalunya de les anteriors tres edicions va voler forçar la posició i obrir-la, però aquesta jugada va donar l’oportunitat a l’Anna d’aconseguir material i tot i les amenaces de mat que buscava l’Elisabeth, l’Anna va mantenir la calma aconseguint així el punt. Mentrestant, al següent taular l’Alba i l’Elena jugaven un final de torres complex, on semblava que les blanques, l’Alba, tenia una mica d’avantatge, però finalment va acabar en taules. La Mane va posar a la Lourdes entre les cordes, pressionant amb força l’enroc i en un error de la Lourdes, la Mane el va aprofitar fent-li mat. L’Andrea tenia avantatge contra l’Ainhoa del Llinars, però se li va escapar, van arribar a un final de torres i van firmar taules. La Maria Cristina va ometre un detall tàctic que va donar avantatge a la Irene, però tot i això la Maria Cristina va seguir lluitant amb forces, però la Irene no va cedir i al següent error de la Maria Cristina la Irene va trobar el mat. En un altre tauler, la Mercè va aconseguir avantatge contra l’Ainhoa de La Colmena en l’apertura, però després d’un error tàctic els papers van canviar i era l’Ainhoa qui tenia un petit avantatge, però van arribar a un final de torres que va acabar sent taules.