El combinat internacional ho va tenir a tocar

Entre els dies 21 al 23 d'octubre es va celebrar, a l'Hotel Evenia de Lloret de Mar, la Setmana Catalana de l'Esport amb l'organització d'un quadrangular d'escacs per equips. La Generalitat de Catalunya i l'UFEC van reprendre la Setmana Catalana on englobava diferents esports en terres gironines. La Federació Catalana hi va col·laborar en l'organització del nostre esport on participaven 4 equips integrats per 4 jugadores. Els equips van ser Catalunya, País Valencià, Portugal i un combinat internacional de jugadores establertes a Catalunya. 

 

Es van jugar 3 rondes a 60 minuts més 30 segons d'increment per jugada. El sistema de puntuació era per matx i les partides es van poder seguir per internet des del web de la Federació Catalana d'Escacs.

El primer dia, el Sr. Aleix Villatoro, del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, va fer una partida amb una de les participants, mentre que el segon dia, el Gerard Esteva, President de l'UFEC, va fer el mateix amb una altra esportista. Tots dos van demostrar que saben jugar als escacs. 


A la primera ronda, Portugal va guanyar a Catalunya 3 a 1, mentre que el combinat internacional va guanyar 2,5 a 1,5 a les valencianes. La segona ronda les valencianes van derrotar amb contundència a les catalanes, per un 4 a 0, i el combinat internacional va tornar a guanyar pel mateix resultat a les portugueses. A la darrera ronda i definitiva, les catalanes van guanyar al combinat internacional, equip que havia de guanyar per endur-se el quadrangular. Aquesta victòria catalana va fer que les valencianes, i després de la victòria per 4 a 0 a les portugueses, guanyessin la competició amistosa.

L'experiència va ser molt interessant per a tots els equips i les jugadores tenien ganes de repetir-la.

En el marc de la 2a Setmana Catalana, a la mateixa sala, es va ubicar un matx entre esportistes sords de diferents països.

Classificació final

Àlbum de fotografies